Първоначално изпратено от tandem
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Мога да проверя.
Стараем се да купуваме на максимално добри цени. Само през пазара. Но нямаме практика да коментираме своите сделки, както и да разкриваме стратегиите си.
Не зная какво имате предвид. Но най-добре е ако имате да кажете нещо, да го направите през платформата на БФБ. Дайте добра цена и ще купим от вас.
Поздрави, НВ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
++
Дори ако не бързате и може да си позволите, да изчакате още месец-два (доколкото позволява регламента на фонда) мисля, че ще можете, да попълните нужните ви книжа на още по-добра цена
На мен ми харесват двете възможности - късия и дългия фонд, и дори ги ползвах в един момент.
Въпреки, че сега е криза, ниска ликвидност и вероятно нисък интерес към книжа, искам да попитам още нещо - Освен дългите фондове на другите източно-европейски индекси, (полски чешки румънски словенски т.н. ) предвиждате ли и къси техни варианти, подобно на BGXS-short Sofix ?
На ЕТФ-ът мандатът не му е да се занимава с маркет тайминг. Т.е. да умува кога да купува или да изчаква. Ами ако пазарът скочи рязко нагоре и ние не сме купили?
Предлагам да се доверите на нашата преценка и да видите след няколко дни колко добре следваме индекса.
Поздрави, НВ
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми Хари,
Надявам се Вие да не сте инвеститор в нашия ЕТФ, щом толкова не Ви харесва.
Купили сме Трейс ПОД цената, на която е влязъл в индекса. Т.е. за нас е изгодна.
Ако имате повече такива въпроси и не сте инвеститор при нас, моля да дадете информация защо тези неща Ви интересуват.
Поздрави, НВ
Дори ако не бързате и може да си позволите, да изчакате още месец-два (доколкото позволява регламента на фонда) мисля, че ще можете, да попълните нужните ви книжа на още по-добра цена
На мен ми харесват двете възможности - късия и дългия фонд, и дори ги ползвах в един момент.
Въпреки, че сега е криза, ниска ликвидност и вероятно нисък интерес към книжа, искам да попитам още нещо - Освен дългите фондове на другите източно-европейски индекси, (полски чешки румънски словенски т.н. ) предвиждате ли и къси техни варианти, подобно на BGXS-short Sofix ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнениеГ-н Василев ,кажете моля ,кога купихте тези 24406 акции на Трейс и на каква цена .Благодаря
Надявам се Вие да не сте инвеститор в нашия ЕТФ, щом толкова не Ви харесва.
Купили сме Трейс ПОД цената, на която е влязъл в индекса. Т.е. за нас е изгодна.
Ако имате повече такива въпроси и не сте инвеститор при нас, моля да дадете информация защо тези неща Ви интересуват.
Поздрави, НВ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнениеГ-н Василев ,кажете моля ,кога купихте тези 24406 акции на Трейс и на каква цена .Благодаря
Стараем се да купуваме на максимално добри цени. Само през пазара. Но нямаме практика да коментираме своите сделки, както и да разкриваме стратегиите си.
Не зная какво имате предвид. Но най-добре е ако имате да кажете нещо, да го направите през платформата на БФБ. Дайте добра цена и ще купим от вас.
Поздрави, НВ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Явно не е проблем влизането-излизането, защото щом влизащите ПОЕВТИНЯВАТ?!?!?, а излизащите ПОСКЪПВАТ?!?!? то такса "влез - излез" няма.
Както написах по-долу, това се случи в петък и понеделник. Защо, нямам идея.
А Тесла като не влезе в есенпито и я разпродадоха
От последните ви съобщения нищо не разбрах. Каква такса "влез - излез"? Бихте ли обяснили?
Поздрави, НВ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение
Е как пък няма ???
Тука само слепоци ли са се събрали ??
Трябва да си кажем истината в очите - този фонд, с този менаджмент е вреден за БФБ и Б-я !!
- 1 like
Коментар
-
такса "влез - излез" няма.
Тука само слепоци ли са се събрали ??
Трябва да си кажем истината в очите - този фонд, с този менаджмент е вреден за БФБ и Б-я !!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Явно не е проблем влизането-излизането, защото щом влизащите ПОЕВТИНЯВАТ?!?!?, а излизащите ПОСКЪПВАТ?!?!? то такса "влез - излез" няма.
От друга страна тук всеки сезон влизат и излизат едни и същи дружества. Фондът също е успял да се настрои и особено за повтарящите се събития вече да е изработил "технология" за получаване на въпросните книжа с минимални въздействия върху пазара. Нали за това ги обвиняваха, че влияят на нисколиквиден пазар, Е може да са взели мерки, а и не са длъжни веднага да отразяват променения индекс.
Следoвателно фронтрънърите и тук са се окекали и донякъде и заради това се случва обратно на очакванотоа фондът само може да се възползва ...
А скоро имаше и някакъв фонд който получи кошница книжаМоже и той да има частичен дял в пазарните аномалии
Last edited by precakanoto; 22.09.2020, 14:37.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеАз да попитам, тука смятате сложни данни за търговия, а има ли някой числото колко пъти МЦХ влиза и излиза? Аз мисля, че за 4 г поне 4 пъти тоя фонд го купува и продава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеАз да попитам, тука смятате сложни данни за търговия, а има ли някой числото колко пъти МЦХ влиза и излиза? Аз мисля, че за 4 г поне 4 пъти тоя фонд го купува и продава.Last edited by MrSi; 22.09.2020, 14:17.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
Коментар