IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнение

.Благодарение на Вас и вашите стратегии (не само разбира се) Софикс е на тези завидни нива.
    Но нищо общо с най-голямата глобална икономическа и здравна криза от 100-тина години насам нали? Или пък политическата нестабилност продължаваща вече няколко месеца... А Софикс като беше 250 и нямаше ETF тогава кой беше виновен???

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Мога да проверя.
      Стараем се да купуваме на максимално добри цени. Само през пазара. Но нямаме практика да коментираме своите сделки, както и да разкриваме стратегиите си.
      Не зная какво имате предвид. Но най-добре е ако имате да кажете нещо, да го направите през платформата на БФБ. Дайте добра цена и ще купим от вас.
      Поздрави, НВ
      Г-н Василев някой ви е излъгал че стратегиите ви са правилни .Благодарение на Вас и вашите стратегии (не само разбира се) Софикс е на тези завидни нива.Не случайно ви запитах за Трейс-говорите за пазар -пазара е днес-вие четвъртък или петък отсъствахте от пазара а сте закупили акции под масата от някой капацитет със същата печеливша стратегия -защото аз не видях 24400 акции да сте показали на всички че искате да ги купите нямаше ви просто.Извинявам се за тона.Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

++
        Дори ако не бързате и може да си позволите, да изчакате още месец-два (доколкото позволява регламента на фонда) мисля, че ще можете, да попълните нужните ви книжа на още по-добра цена
        На мен ми харесват двете възможности - късия и дългия фонд, и дори ги ползвах в един момент.
        Въпреки, че сега е криза, ниска ликвидност и вероятно нисък интерес към книжа, искам да попитам още нещо - Освен дългите фондове на другите източно-европейски индекси, (полски чешки румънски словенски т.н. ) предвиждате ли и къси техни варианти, подобно на BGXS-short Sofix ?
        Благодаря, колега.
        На ЕТФ-ът мандатът не му е да се занимава с маркет тайминг. Т.е. да умува кога да купува или да изчаква. Ами ако пазарът скочи рязко нагоре и ние не сме купили?
        Предлагам да се доверите на нашата преценка и да видите след няколко дни колко добре следваме индекса.
        Поздрави, НВ

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Уважаеми Хари,

Надявам се Вие да не сте инвеститор в нашия ЕТФ, щом толкова не Ви харесва.
          Купили сме Трейс ПОД цената, на която е влязъл в индекса. Т.е. за нас е изгодна.
          Ако имате повече такива въпроси и не сте инвеститор при нас, моля да дадете информация защо тези неща Ви интересуват.

Поздрави, НВ
          ++
          Дори ако не бързате и може да си позволите, да изчакате още месец-два (доколкото позволява регламента на фонда) мисля, че ще можете, да попълните нужните ви книжа на още по-добра цена
          На мен ми харесват двете възможности - късия и дългия фонд, и дори ги ползвах в един момент.
          Въпреки, че сега е криза, ниска ликвидност и вероятно нисък интерес към книжа, искам да попитам още нещо - Освен дългите фондове на другите източно-европейски индекси, (полски чешки румънски словенски т.н. ) предвиждате ли и къси техни варианти, подобно на BGXS-short Sofix ?

Коментар

Г-н Василев ,кажете моля ,кога купихте тези 24406 акции на Трейс и на каква цена .Благодаря
            Уважаеми Хари,

Надявам се Вие да не сте инвеститор в нашия ЕТФ, щом толкова не Ви харесва.
            Купили сме Трейс ПОД цената, на която е влязъл в индекса. Т.е. за нас е изгодна.
            Ако имате повече такива въпроси и не сте инвеститор при нас, моля да дадете информация защо тези неща Ви интересуват.

Поздрави, НВ

Коментар

Г-н Василев ,кажете моля ,кога купихте тези 24406 акции на Трейс и на каква цена .Благодаря
              Мога да проверя.
              Стараем се да купуваме на максимално добри цени. Само през пазара. Но нямаме практика да коментираме своите сделки, както и да разкриваме стратегиите си.
              Не зная какво имате предвид. Но най-добре е ако имате да кажете нещо, да го направите през платформата на БФБ. Дайте добра цена и ще купим от вас.
              Поздрави, НВ

Коментар

• Г-н Василев ,кажете моля ,кога купихте тези 24406 акции на Трейс и на каква цена .Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

Явно не е проблем влизането-излизането, защото щом влизащите ПОЕВТИНЯВАТ?!?!?, а излизащите ПОСКЪПВАТ?!?!? то такса "влез - излез" няма.
                  Както написах по-долу, това се случи в петък и понеделник. Защо, нямам идея.

А Тесла като не влезе в есенпито и я разпродадоха
                  Уважаеми колеги,
                  От последните ви съобщения нищо не разбрах. Каква такса "влез - излез"? Бихте ли обяснили?
                  Поздрави, НВ

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение

Е как пък няма ???
                    Тука само слепоци ли са се събрали ??

Трябва да си кажем истината в очите - този фонд, с този менаджмент е вреден за БФБ и Б-я !!
                    Браво!

Коментар

такса "влез - излез" няма.
                      Е как пък няма ???
                      Тука само слепоци ли са се събрали ??

Трябва да си кажем истината в очите - този фонд, с този менаджмент е вреден за БФБ и Б-я !!

Коментар

Явно не е проблем влизането-излизането, защото щом влизащите ПОЕВТИНЯВАТ?!?!?, а излизащите ПОСКЪПВАТ?!?!? то такса "влез - излез" няма.

На тесла й е първи опит за влизане. Фронрънърите са се минали там и са разпродавали. Та самата тесла е един мощен балон така да се каже, явно ръстовете преди новината за невлизане, може да са били продукт на рънърство а не само на оценки на фундамент.
                        От друга страна тук всеки сезон влизат и излизат едни и същи дружества. Фондът също е успял да се настрои и особено за повтарящите се събития вече да е изработил "технология" за получаване на въпросните книжа с минимални въздействия върху пазара. Нали за това ги обвиняваха, че влияят на нисколиквиден пазар, Е може да са взели мерки, а и не са длъжни веднага да отразяват променения индекс.
                        Следoвателно фронтрънърите и тук са се окекали и донякъде и заради това се случва обратно на очакваното а фондът само може да се възползва ...
                        А скоро имаше и някакъв фонд който получи кошница книжа Може и той да има частичен дял в пазарните аномалии
                        Last edited by precakanoto; 22.09.2020, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                          Аз да попитам, тука смятате сложни данни за търговия, а има ли някой числото колко пъти МЦХ влиза и излиза? Аз мисля, че за 4 г поне 4 пъти тоя фонд го купува и продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                            Аз да попитам, тука смятате сложни данни за търговия, а има ли някой числото колко пъти МЦХ влиза и излиза? Аз мисля, че за 4 г поне 4 пъти тоя фонд го купува и продава.
                            Хората тук така и не се научиха че трябва да купуват ИСТИНСКИ бизнеси с ИСТИНСКИ печалби, а не спекулативни шитове и то основани върху други шитове.
                            Last edited by MrSi; 22.09.2020, 14:17.
                            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Аз да попитам, тука смятате сложни данни за търговия, а има ли някой числото колко пъти МЦХ влиза и излиза? Аз мисля, че за 4 г поне 4 пъти тоя фонд го купува и продава.

Коментар

• Абе наскоро някой каза че пак ще ядем салама ама няма кой да слуша
                                Last edited by MrSi; 22.09.2020, 14:16.
                                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Working...
                                X