IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    аз си оставам песимист защото мисля че етф не може да вирее на нисколиквиден пазар.
    Нали всички се надяват да стане ликвидна БФБ.

Коментар

• Това вече са пълни глупости, които могат да се напишат от смахнат

Коментар

• Тук според мен се накупиха едни акции на едни наши хора все едно има оборотец но сега кеша секна и всичко си лъсна

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Да гледаме и промяната ден за ден, рано е още за по-дълги периоди!
          Така мисля, не знам дали съм прав!
          така е, времето ще покаже. аз си оставам песимист защото мисля че етф не може да вирее на нисколиквиден пазар. най-много да намажат инвеститорите в по-ниско ликвидни компании и това е. времето ще покаже
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

така е, но 4-6.5% изоставане за няма и месец е малко много
            Съгласен съм, но трябва да се отчете и факта че софикс се повиши до голяма степен и от покупките на фонда!

Да гледаме и промяната ден за ден, рано е още за по-дълги периоди!
            Така мисля, не знам дали съм прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
              Това да не ви е SPY върху S&P 500 че искате да имате почти 100% корелация. Няма ликвидност хахах.
              така е, но 4-6.5% изоставане за няма и месец е малко много
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

друго, сравни цената на фонда със софикс от началото на търговията

експат първи сделки 27 септември 1.055, цена на затваряне 1.04, 20 октомври 1.025, т.е. -2.84% или -1.44%
                софикс 26 септември 487,63, 27 септемри 493,26, 20 октомври 505,72, т.е. зависи как го смяташ +3.71% или +2.53%

следял софикс, грънци следи
                Разбрах, каква ти е идеята!
                По този начин на смятане си прав, но трудно ми е да опиша аз какво има в предвид.
                Добре де , а разбрах те

Коментар

• Това да не ви е SPY върху S&P 500 че искате да имате почти 100% корелация. Няма ликвидност хахах.
                  http://www.proflashgame.com

Коментар

• друго, сравни цената на фонда със софикс от началото на търговията

експат първи сделки 27 септември 1.055, цена на затваряне 1.04, 20 октомври 1.025, т.е. -2.84% или -1.44%
                    софикс 26 септември 487,63, 27 септемри 493,26, 20 октомври 505,72, т.е. зависи как го смяташ +3.71% или +2.53%

следял софикс, грънци следи

Коментар

софикс пада днес с 0.12%, тази позиция е надолу s 0.485%, т.е. 4 пъти повече
                      http://www.infostock.bg/infostock/co...x/quotes/SOFIX

от днес при затваряне !

Утре гледай НСА на тази позиция
                      Мога и днес да ти кажа, ама не ми се смята в момента ( хванах им алгоритъма на пресмятане)

Коментар

А и щом пишеш значи те интересува позицията, не си изцяло на чужди борси

Може би цената не те устройва?
                        И аз така, чакам я под лев за влизане Като гледам как вървят нещата май ще се получи
                        още имам към 10% от портфейла на бфб, тазо позиция конкретно не бих я пипнал, но е интересна защото е нещо ново на нашия пазар. просто ми е смешно колко се превъзнася със сляп оптимизъм

Коментар

Цената на тази акции се движи според индекса "Софикс"! С колко днес се понижи индекса , тя и НСА се движи според цени на затваря на акции съставящи индекса.
                          софикс пада днес с 0.12%, тази позиция е надолу s 0.485%, т.е. 4 пъти повече

Коментар

• А и щом пишеш значи те интересува позицията, не си изцяло на чужди борси

Може би цената не те устройва?
                            И аз така, чакам я под лев за влизане Като гледам как вървят нещата май ще се получи

Коментар

я цената паднала под нетната стойност

Нетна стойност на активите на един дял
                              BGN 1.0299
                              Каква ти е идеята , нарочно ли се правиш, че неразбираш?
                              Не ти вярвам доста по-интелигентен си от много други тук, относно акции и борси

Цената на тази акции се движи според индекса "Софикс"! С колко днес се понижи индекса , тя и НСА се движи според цени на затваря на акции съставящи индекса.
                              т.е. тази акция обединява 15 позиции съставящи водещият индекс. При ръст на Софикс, ще видим как се държи и тази акция , съответно при спад е НАДОЛЕ

Отделно в проспекта пише, че тази акция е от високо рисковите на БФБ, т.е. може много да спечелиш при ръст на индекса, в който повечето тук вярват, съответно да загубиш при спад

Коментар

• я цената паднала под нетната стойност

Нетна стойност на активите на един дял
                                BGN 1.0299

Коментар

Working...
                                X