вече се събра 1 месец търговия, корелацията със софикса е 0,764
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИнтересно ...
Нетна стойност на активите на един дял BGN 1.0503
Бест аск 1.048Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнениеА един такъв въпрос - прочетох проспекта още веднъж и все пак не ми стана ясно - има ли ограничение за брой емитирани от фонда дялове и съответно минимална НСА на един дял?
Защото ако тази поръчка за 330 000 дяла днес наистина е реална - това означава увеличаване броя издадените дялове от фонда с около 20%, което пък води до намаляне НСА на един дял със същите 20%
(моля да ме извините и поправите, ако сметките ми, макар и доста груби, не са верни)
Коментар
-
А един такъв въпрос - прочетох проспекта още веднъж и все пак не ми стана ясно - има ли ограничение за брой емитирани от фонда дялове и съответно минимална НСА на един дял?
Защото ако тази поръчка за 330 000 дяла днес наистина е реална - това означава увеличаване броя издадените дялове от фонда с около 20%, което пък води до намаляне НСА на един дял със същите 20%
(моля да ме извините и поправите, ако сметките ми, макар и доста груби, не са верни)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТонка, къде точно ги четеш тия новини?
Хубава поръчка, явно някой институционален купува. Ще даде пак едно рамо на Софикса тия дни фондчето
А другата година започва и търговията по СЕЕ линк и от там могат да влязат стотици милиони в региона
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеето линк ако някой не ги намира
Рекорден интерес към индексния фонд върху SOFIX на първичен пазар. Днес бяха приети поръчки за нови 330 000 дяла, с което фондът достигна активи от 1 млн. евро. С оборот от 57.8 хил. лева индексният фонд върху SOFIX е втората най-търгувана позиция сред free-float акциите на БФБ днес.
Коментар
-
ето линк ако някой не ги намира
Рекорден интерес към индексния фонд върху SOFIX на първичен пазар. Днес бяха приети поръчки за нови 330 000 дяла, с което фондът достигна активи от 1 млн. евро. С оборот от 57.8 хил. лева индексният фонд върху SOFIX е втората най-търгувана позиция сред free-float акциите на БФБ днес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТонка, къде точно ги четеш тия новини?
Хубава поръчка, явно някой институционален купува. Ще даде пак едно рамо на Софикса тия дни фондчето
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеС оборот от 57.8 хил. лева индексният фонд върху SOFIX е втората най-търгувана позиция сред free-float акциите на БФБ днес. BGX завърши борсовата сесия при цена 1.033 лв./дял, което е дневно покачване от 0.8%. На първичен пазар до 15 часа днес бяха получени поръчки за издаване на 330 000 нови дяла от фонда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеС оборот от 57.8 хил. лева индексният фонд върху SOFIX е втората най-търгувана позиция сред free-float акциите на БФБ днес. BGX завърши борсовата сесия при цена 1.033 лв./дял, което е дневно покачване от 0.8%. На първичен пазар до 15 часа днес бяха получени поръчки за издаване на 330 000 нови дяла от фонда.
Успех на фонда!!!
Коментар
-
С оборот от 57.8 хил. лева индексният фонд върху SOFIX е втората най-търгувана позиция сред free-float акциите на БФБ днес. BGX завърши борсовата сесия при цена 1.033 лв./дял, което е дневно покачване от 0.8%. На първичен пазар до 15 часа днес бяха получени поръчки за издаване на 330 000 нови дяла от фонда.
Коментар
Коментар