Първоначално изпратено от maretoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
така е и затова трябва да разкарат тази подвеждаща информация от сайта си
Ето, например, репликацията може да е на база бета на отделни компоненте или някакъв друг рисков параметър, който ще позволи, поне на теория, по-плътно следване на SOFIX. Химимпорт не случайно го приемат всички тук за барометър на пазара - има доста по-висока бета от Адванс и Монбат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
Този отговор кърти - за Хима нямат притеснения, а за Планина имат!!! Е каква е логиката ти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Предполагам, че сключват договор с някое дружество за временно прехвърляне на акции колкото да влязат в регулациите и после по някое време си ги прибират защото не е лесно като цяло това, с което са се захванали и една такава опция им крие картите и улеснява постигането на целта. Поне аз така бих направил...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Група са разбира се, но в момента не ги притесняват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Предполагам, че сключват договор с някое дружество за временно прехвърляне на акции колкото да влязат в регулациите и после по някое време си ги прибират защото не е лесно като цяло това, с което са се захванали и една такава опция им крие картите и улеснява постигането на целта. Поне аз така бих направил...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Не е възможно с този състав на Софикс да го репликират и да отговарят на законовите ограничения!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo
Нещо и аз взех да им губя логиката! За Адванса как така станаха под 5% и защо? Имам малка позиция в Адванса и не за това пиша а просто това което са направили е странно и не ми изглежда на пасивно управление.
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Абе то излиза, че за доста неща не са се усетили, пък човек си мисли, че като се прави такъв фонд се мисли първо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
А хим и ссв ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Абсолютно сериозно, виждал съм и по-големи гафове, а М+Ц и Стара планина са група и трябва да се смятат заедно. По принцип и аз мислех, че е заради очакваните нови записвания, но продажбата на МЦХ и Стара и купуването им на другия ден за мен показва, че просто не са се усетили...
Коментар
-
ти сериозно ли - беше много по -лесно да влезнат в органичения с М+С или Планина под 5% ... и читанката Василев да не си знае ограниченията на фонда ...айде бе
Коментар
-
Като голям разбирач и защитник би ли обясник какво следят - каква е логика Адванса да бъде близо 10% и изведнъж да падне под 5% ???
Дано нещо да редят добро под масата, защото ....
Коментар
Коментар