Добре де, приемаме, че са се усетили благодарение на форума за двете групи и затова бяха тези премятания насам натам (първо на М+С и Старата планина, а после Монбат, Адванс и Албена). Ами ако днес са купили Албена и Монбат обратно, същите които продадоха онзи ден, само че малко по-скъпо, какво ще обясняваме тогава. Не спират да ме изненадват експатци.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Монти, пак ли да ти обяснявам, че няма как този фонд да е с по малко от 30% кеш, ако иска да отговаря на законовите ограничения по отношение на експозициите над 5%!
Аз цитирам само техни думи от разговорите до сега...
Нещо с Василев влезна в конфронтация и мен ме взе за боксова круша...
НалЕ....че може да не съм боксова круша а боксьор....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Така де...
Господин Янков обяви че няма да държат много кеш,повече от 5%....през есента ..
Господин Василев обяви че няма да имат повече от 20 % кеш .,преди 10 дни...
Само че фонда изобщо не отговаря на Софикс ...
ама никак ...
В момента над 50 % от позициите не са балансирани....
А вие задавате въпроси що да се балансират....
Ами що да се балансират ,къде пише че требва....
В малките букви пише че може и без някой позиции ,някой да не са пълни ,някой пък свръхпълни,други днес пълни ,утре празни , ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Монти е прав!!!! Всъщност нарушение е ако имат над 30% кеш! и понеже си доказваме тука с цитати, ето един и от мен - Правила на фонда: i) Във всеки един момент 70% от активите на Фонда да бъдат в акции и права, съставляващи Референтния индекс, освен в следните случаи:
При диспропорционално голямо записване на нови дялове на Фонда срещу парични средства на първичен пазар;
При диспропорционално голямо обратно изкупуване на нови дялове на Фонда срещу парични средства на първичен пазар;
Господин Янков обяви че няма да държат много кеш,повече от 5%....през есента ..
Господин Василев обяви че няма да имат повече от 20 % кеш .,преди 10 дни...
Само че фонда изобщо не отговаря на Софикс ...
ама никак ...
В момента над 50 % от позициите не са балансирани....
А вие задавате въпроси що да се балансират....
Ами що да се балансират ,къде пише че требва....
В малките букви пише че може и без някой позиции ,някой да не са пълни ,някой пък свръхпълни,други днес пълни ,утре празни , ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Колеги,
Не съм сигурен, че успявам в дълбочина да прозра във всичките ви разсъждения. Но ви уверявам, че не сме правили никакви нарушения от рода на да инвестираме в непозволени инструменти и т.н. Или пък да имаме конфликт на интереси.
Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Монти, пак ли да ти обяснявам, че няма как този фонд да е с по малко от 30% кеш, ако иска да отговаря на законовите ограничения по отношение на експозициите над 5%!
При диспропорционално голямо записване на нови дялове на Фонда срещу парични средства на първичен пазар;
При диспропорционално голямо обратно изкупуване на нови дялове на Фонда срещу парични средства на първичен пазар;IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Всичко е нормално ,господин Василем ,приемаме вашите думи ,че колежката си изпълни перфектно задачата ,само че има след това някакви сделки по няколко милиона ,без причина...гледам атерата е на полувина продадена ,монбат , албенката ...и кеша на почти 30%...
После какво ще правиме....ще купуваме пак същите акции за да не стоИте без работа...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Колеги,
Не съм сигурен, че успявам в дълбочина да прозра във всичките ви разсъждения. Но ви уверявам, че не сме правили никакви нарушения от рода на да инвестираме в непозволени инструменти и т.н. Или пък да имаме конфликт на интереси.
Поздрави, Н
После какво ще правиме....ще купуваме пак същите акции за да не стоИте без работа...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениепоследно по темата... причинно-следствени връзки
ЕТФ-а успява ли да се движи в рамките на 5% от Софикс? Да...защо? ->Има разбиране и съдействие от играчите от които зависи това.. кои са те? -> КФН, големи играчи (пенсионни фондове и т.н.), МФ...
и сега искаш да ми кажеш, че ти имаш повече експертни познания от тях и това няма как да стане на база написаното от теб... е те са намерили начин... може и да не е описания от мен, но са намерили такъв
Връщането на НДСВ на властови и икономически позиции... Но то ще бъде до тогава ,докогато Герджиков е на власт...
Контролиращите органи ще си затварят очите ,но после ако дойде баце....
ще има изгорели бушони....
В момента почва да се заформя кампания за преяждане с власт , тези който не го заслужават...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениепоследно по темата... причинно-следствени връзки
ЕТФ-а успява ли да се движи в рамките на 5% от Софикс? Да...защо? ->Има разбиране и съдействие от играчите от които зависи това.. кои са те? -> КФН, големи играчи (пенсионни фондове и т.н.), МФ...
и сега искаш да ми кажеш, че ти имаш повече експертни познания от тях и това няма как да стане на база написаното от теб... е те са намерили начин... може и да не е описания от мен, но са намерили такъвIM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Това, което съм подчертал, е предпоставка за много проблеми.
Първо, сделката е със свързано лице и може да влезе в полезрението на КФН във връзка с потенциален конфликта на интереси.
Второ, ако уговорката е "писана", тя трябва да е под формата на извънборсов дериват - форуърд, опция и др. - с насрещна страна свързано лице. Виж горния проблем. Освен това, ЕТФ-а може да няма право да инвестира в такива инсрументи по проспект. Дори да може, експозицията към насрещната страна по сделката може да не решава нито един от проблемите, с които уж трябва да се справи.
Трето, ако уговорката е "неписана", да се молят КФН да не разбере....
Четвърто - когато дойде датата да се изпълни ангажимента и "да си ги купи", активите може да не позволяват подобна сделка и да стане една....
Та така.
Поздрави, Н
Коментар
-
последно по темата... причинно-следствени връзки
и сега искаш да ми кажеш, че ти имаш повече експертни познания от тях и това няма как да стане на база написаното от теб... е те са намерили начин... може и да не е описания от мен, но са намерили такъвKeep going ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Ама кое е нарушението в случая? Той купува и продава с единствената цел да не се отклонява повече от 5%. И фактът, че успява не ти ли говори за едно разбирателство и съдействие от всички участници...IM d best
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениетук в момента се разглежда една хипотеза и се измества фокуса от основната идея, затова спирам да пиша по въпроса... ако някой му е интересно да обсъдим да ми пише на лични съобщение
Но тя ми прозвуча малко нестандартно ...
Вместо брокери и аналитици ,да наемат врачки и медиуми и разни порчета гадатели......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеБлагодаря. Добронамерен е. Давам ти следния пример. ЕТФ-а продава на Експат акции като има писана или неписана уговорка после да си ги купи. Къде тук се нарушава закона?
Първо, сделката е със свързано лице и може да влезе в полезрението на КФН във връзка с потенциален конфликта на интереси.
Второ, ако уговорката е "писана", тя трябва да е под формата на извънборсов дериват - форуърд, опция и др. - с насрещна страна свързано лице. Виж горния проблем. Освен това, ЕТФ-а може да няма право да инвестира в такива инсрументи по проспект. Дори да може, експозицията към насрещната страна по сделката може да не решава нито един от проблемите, с които уж трябва да се справи.
Трето, ако уговорката е "неписана", да се молят КФН да не разбере....
Четвърто - когато дойде датата да се изпълни ангажимента и "да си ги купи", активите може да не позволяват подобна сделка и да стане една....
Та така.
Коментар
Коментар