IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Всеки, който познава нормативната база, правилата за изготвяне на индекса и разполага с пазарната статистика може да предположи какво ще решат от КФН.
    т.е. знаят, че от КФН ще си затворят очите за несъществуващ ФФ на Еврохолд!
    Ако е така - трудно ще се случи кап. пазар в бг.

ИХ България дали ще бъде в SOFIX не ме интересува - добре може да се види в предишни постове, че питам реточично защо има 2 пъти повече от това д-во в ЕТФ, то е ясно, че договорка с един ПФ.

Аз бях от хората, които първоначално насочиха доста капитал към този ЕТФ, но подобни ходове ( с ИХ България при влизането на ПФ) ме извадиха от тази инвестиция.

Просто искам да събера достатъчно информация за да преценя дали си струва да се завежда дело, нещо трябва да се направи за да се спре тази порочна практика - все пак сме в ЕС

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

В случая БФБ не са важни, а КФН!!
      Във всяка нормална държава един инвеститор ( бил той и Експат) трябва да има респект от това , че правят проверка!
      Това, че тях не ги притеснява означава, че знаят какво ще решат от КФН, което е меко казано притеснително ...и за това задавам този въпрос.
      Хахаха, инвеститорът от нормалната държава трябвало имал респект от това, че се прави проверка!
      Добре, нека да изпитват респект и страхопочитание към КФН, но това не им пречи да търгуват! Оценяват ситуацията, която самата проверка създава и заемат съответната търговска позиция!

Коментар

Във всяка нормална държава един инвеститор ( бил той и Експат) трябва да има респект от това , че правят проверка!
        Това, че тях не ги притеснява означава, че знаят какво ще решат от КФН, което е меко казано притеснително ...и за това задавам този въпрос.
        Всеки, който познава нормативната база, правилата за изготвяне на индекса и разполага с пазарната статистика може да предположи какво ще решат от КФН.

Коментар

• Цялата тази патова ситуация е идеална за BGX, създава възможност за продажба на прилични нива, а също да се купят/договорят пакети преди да отбележи влизащата акция значителен ръст.

Щом са уверени и ако от БФБ не са сгрешили(според техните нестандартни сметки), действията им са напълно правилни.
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

НВ отговори на този въпрос отдавна, даже мисля, че беше преди продажбата- каза че цял ден са в комуникация с БФБ и оттам са ги уверили, че са си спазили правилата. Така че в случая действа правилно. Във всяка подобна ситуация фонда е обречен да бъде храна за хиените и точно затова е толкова важно поне там, където има контрол над събитията да не изостава твърде много от индекса.

Коментар

Някои се опитаха да кажат, че въпроса ми е неправилен и т.н. ...аз за това предпочитам г-н Василев да каже какво мисли по тема

Г-н Василев, да разбираме ли, че вие знаете как ще мине проверка за Софикс и за това бързате с покупко-продажби на пакети по влизащи/излизащи в ЕТФ-а ви?

На всеки нормален пазар, когато има проверка от регулатора би трябвало да се изчакат резултати и след това да се действа, нали така г-н Василев?
              Добре, първия въпрос е пълен абсурд! Питаш Василев дали има непублична информация за изхода от провежданата в момента проверка на КФН! От друга страна той не бърза с покупко-продажба на пакети, прави го в момента, защото след сетълмента по сделките на 20.03. влезат промените в индекса! Няма избързване, изглежда че тайминга е перфектен!

Втория въпрос е още по-абсурден! Фонда очаква определен изход от събитие, в случая проверка на КФН, и разбира се че ще търгува на база очакванията си, а не когато се публикува резултата от проверката, тогава ще е късно! Изчакват тези, които не могат да си изградят очаквания!

Затова не очаквай отговор на въпросите!

Коментар

Няма абсурден въпрос - има демагокски коментар/отговор
                НВ отговори на този въпрос отдавна, даже мисля, че беше преди продажбата- каза че цял ден са в комуникация с БФБ и оттам са ги уверили, че са си спазили правилата. Така че в случая действа правилно. Във всяка подобна ситуация фонда е обречен да бъде храна за хиените и точно затова е толкова важно поне там, където има контрол над събитията да не изостава твърде много от индекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Не, въпроса не е неправилен, а абсурден!
                  Няма абсурден въпрос - има демагокски коментар/отговор

Коментар

Някои се опитаха да кажат, че въпроса ми е неправилен и т.н. ...аз за това предпочитам г-н Василев да каже какво мисли по тема

Г-н Василев, да разбираме ли, че вие знаете как ще мине проверка за Софикс и за това бързате с покупко-продажби на пакети по влизащи/излизащи в ЕТФ-а ви?

На всеки нормален пазар, когато има проверка от регулатора би трябвало да се изчакат резултати и след това да се действа, нали така г-н Василев?
                    Не, въпроса не е неправилен, а абсурден!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Нищо подобно, има борсови правила за определяне състава на индекса! КФН ще провери дали са спазени, ако са спазени ОК, но ако не са ...
                      И ако не са какво ще стане - ще върнат Трейс в Софикс !

http://www.investor.bg/novini-i-anal...orsata-235777/

Не мисля ,че КФН ще има правно основание за такова действие,макар ,че ми се иска.

Коментар

Нека и г-н Василев ти отговори на въпроса, но бих искал да ми отговориш на мен кои са тези нормални пазари, на които проверката на регулатора спира действието на взетото решение на поднадзорното лице? В случай, че проверката потвърди състава на SOFIX ти ли умнико ще отговаряш защо ETF-а не следва структурата на индекса и ще компенсираш инвеститорите му за евентуални пропуснати ползи и претърпени вреди? Докато БФБ не реши противното (било в резултат на проверката на КФН) Еврохолд е в SOFIX, а Индустриалния холдинг не е. Колкото и на мен самия да ми е неприятно от смяната, това са фактите и ETF-а действа правилно предвид ситуацията.

Коментар

• Някои се опитаха да кажат, че въпроса ми е неправилен и т.н. ...аз за това предпочитам г-н Василев да каже какво мисли по тема
                          Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

А ако еди-коя си фирма все пак бъде извадена от индекса, ще ни се извините ли във форума?

Поздрави, Н.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Добър въпрос.
                            Най-вероятно индекса Софикс не фигурира в никакви закони и наредби на държавни институции.
                            И може би казуса ще остане само с морална стойност.
                            Нищо подобно, има борсови правила за определяне състава на индекса! КФН ще провери дали са спазени, ако са спазени ОК, но ако не са ...

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                              А КФН има ли въобще правомощия да наложи правилната структура на софикс? Задава ли ли сте си този впрос
                              Добър въпрос.
                              Най-вероятно индекса Софикс не фигурира в никакви закони и наредби на държавни институции.
                              И може би казуса ще остане само с морална стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Уважаеми Реалист,

Не смятам, че е полезно за форума да се подмятат намеци и да остават недоизказани съмнения. Ако имате какво, моля да го кажете на регулатора.
                                Думи като "задкулисно", "облагодетелства" и "далавера" звучат грозно. А ако еди-коя си фирма все пак бъде извадена от индекса, ще ни се извините ли във форума?
                                Вие как предлагате да търсим пакети? Да питаме във форума ли?
                                Ние търгуваме на официалния пазар на борсата. Търгувайте и Вие.
                                Или създайте по-добър фонд и тогава ние ще инвестираме във Вашия. Успех, днес може би ще е добър ден за всички.

Поздрави, Н.
                                Напълно подкрепяме вашето предложение г-н Василев и очакваме вашите анонси в бъдеще! Надали съм само аз, който иска да се освободи от пакети по някои позиции.Предлагам Ви да напарвим и официално наддаване тук във форума.
                                Във връзка с вече случилото се със Софикс, предлагам ръководството на БФБ да променя състава на индексите на месечна база. Така ще стане още по-интерсно и ще се вдигне оборота.

“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X