IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Г-н Василев, на чужд гръб и 100 тояги са малко, така че каквито и забележки да имам спрямо управлението на фонда не мисля, че аз например бих се справил по-добре във вашата ситуация. Текущата структура на активите на фонда например води до по-добро следване на индекса спрямо такава, стриктно спазваща лимитите за концентрация, и следователно е в интерес на акционерите. Аз лично като акционер в ИХЛБЛ съм доволен от бързо взетото решение за продажба и постигнатата цена, видно е, че сега се справяте много по-добре спрямо първите месеци от съществуването на фонда. Последните събития не са по ваша вина, но неизбежно репутационните проблеми на нашия пазар рефлектират и върху вас. Поздрави и не спирайте да пишете, с това поне правите изключително добро впечатление спрямо цялостната среда на непрозрачност в нашия пазар.
    Благодаря, Кубрат.

Коментар

• Г-н Василев, на чужд гръб и 100 тояги са малко, така че каквито и забележки да имам спрямо управлението на фонда не мисля, че аз например бих се справил по-добре във вашата ситуация. Текущата структура на активите на фонда например води до по-добро следване на индекса спрямо такава, стриктно спазваща лимитите за концентрация, и следователно е в интерес на акционерите. Аз лично като акционер в ИХЛБЛ съм доволен от бързо взетото решение за продажба и постигнатата цена, видно е, че сега се справяте много по-добре спрямо първите месеци от съществуването на фонда. Последните събития не са по ваша вина, но неизбежно репутационните проблеми на нашия пазар рефлектират и върху вас. Поздрави и не спирайте да пишете, с това поне правите изключително добро впечатление спрямо цялостната среда на непрозрачност в нашия пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

т.е. знаят, че от КФН ще си затворят очите за несъществуващ ФФ на Еврохолд!
        Ако е така - трудно ще се случи кап. пазар в бг.

ИХ България дали ще бъде в SOFIX не ме интересува - добре може да се види в предишни постове, че питам реточично защо има 2 пъти повече от това д-во в ЕТФ, то е ясно, че договорка с един ПФ.

Аз бях от хората, които първоначално насочиха доста капитал към този ЕТФ, но подобни ходове ( с ИХ България при влизането на ПФ) ме извадиха от тази инвестиция.

Просто искам да събера достатъчно информация за да преценя дали си струва да се завежда дело, нещо трябва да се направи за да се спре тази порочна практика - все пак сме в ЕС
        Уважаеми Маретоф,

Повечето участници в този форум не могат в детайли да разберат как работят ограниченията от 40%. Трябва човек доста да си поиграе с теглата, за да разбере, че едно от решенията е да инвестираме повече в най-малките компании, за да има изобщо в какво да инвестираме. Вие обаче не мислите в тази посока, а използвате грозни думи като "договорка" и "порочна практика".

Намекът Ви за съдебно дело може да ме доведе до решение изобщо да не Ви отговарям в този форум (и без това май не сте ни инвеститор), а да Ви поканя да дойдете с адвокатите.

Поздрави, Н

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Уважаеми Маретоф,

Очевидно нищо не знаем извън официалната информация на пазара. И правим това, което според нас е в най-добрия интерес на акционерите във фонда. Продаваме излизащите и купуваме сигурните влизащи. не е ли добре?

Поздрави, Н
          Благодаря за отговора - повече няма да досаждам

И дано чужденците дето ще купуват bgx не попаднат на форума на инвестор.бг ( + google translate)

Желая ви успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Виж сега, за мен по субективни и обективни причини опорочиха добрата идея с ЕТФа- неизпълнените очаквания за удвояване на активите до нова година, твърде активното пасивно управление, умишленото неспазване на ограниченията за концентрация, сега тази глупава промяна в индекса, това че не взеха мерки да увеличат броя компании в Софикс, а и обективно погледнато в момента оценките на повечето компании са доста щедри... Вината вероятно отчасти е в Експат, отчасти извън тях, но основания за дело не виждам никъде, пред закона всички са чисти като майчина сълза, пред съвестта си- вероятно като съдържанието на памперсите на бебето и..
            Уважаеми Кубрат,

Вие преценявате какво да си мислите за нашите действия.
            Можете да погледнете какво се случва с броя на дяловете ни през следващите дни и часове. Ние сме доволни, че нашият ЕТФ за няколко месеца достига почти 30 млн. лв., и то преди да сме го листвали в чужбина. Вие не сте ли?
            Броя на компаниите не го решаваме ние.
            Оценката дали е щедра не е въпрос към нас.
            Ограниченията спазваме в сроковете, посочени в проспекта.

Поздрави, Н

Коментар

Г-н Василев, да разбираме ли, че вие знаете как ще мине проверка за Софикс и за това бързате с покупко-продажби на пакети по влизащи/излизащи в ЕТФ-а ви?

На всеки нормален пазар, когато има проверка от регулатора би трябвало да се изчакат резултати и след това да се действа, нали така г-н Василев?

Ако този път не подминете моя въпрос ще съм много благодарен!
              Уважаеми Маретоф,

Очевидно нищо не знаем извън официалната информация на пазара. И правим това, което според нас е в най-добрия интерес на акционерите във фонда. Продаваме излизащите и купуваме сигурните влизащи. Не е ли добре?

Поздрави, Н
              Last edited by NikolayVassilev; 16.03.2017, 19:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Писах, че това са моите съмнения и затова е форума за да се изясняват нещата. Не знам на каква основа се договарят пакети, има ли лимити на проценти в + и -, при покупки и придажби, защото по тази логика пакети могат да се продават на голяма загуба от фонда и съответно на голяма печалба от някой друг. т.е. възможни са злоупотреби. Ако има промяна във Софикса, ще се ви се извиня най - официално във форума. Лек ден и успех.
                Добре, Реалист.

На нашия неликвиден пазар се налагат разговори за пакети. Те обаче минават на пазарни цени, а не по 1000 лв. на акция. така че спокойно.

Поздрави, Николай

Коментар

... това ли е официалната позиция на Expat?
                  Защо Експат да имат официална позиция за решение на трета страна? Те казаха, че са водили разговори с борсата и от там са ги уверили, че промяна на взетото решение няма да има. Какво повече чакаш да се случи? А и ти сам каза, че вече не си инвеститор в ETFа. Искаш писмен отговор специално адресиран до теб ли?

Коментар

ИХ България дали ще бъде в SOFIX не ме интересува - добре може да се види в предишни постове, че питам реточично защо има 2 пъти повече от това д-во в ЕТФ, то е ясно, че договорка с един ПФ.

Аз бях от хората, които първоначално насочиха доста капитал към този ЕТФ, но подобни ходове ( с ИХ България при влизането на ПФ) ме извадиха от тази инвестиция.

Просто искам да събера достатъчно информация за да преценя дали си струва да се завежда дело, нещо трябва да се направи за да се спре тази порочна практика - все пак сме в ЕС
                    Виж сега, за мен по субективни и обективни причини опорочиха добрата идея с ЕТФа- неизпълнените очаквания за удвояване на активите до нова година, твърде активното пасивно управление, умишленото неспазване на ограниченията за концентрация, сега тази глупава промяна в индекса, това че не взеха мерки да увеличат броя компании в Софикс, а и обективно погледнато в момента оценките на повечето компании са доста щедри... Вината вероятно отчасти е в Експат, отчасти извън тях, но основания за дело не виждам никъде, пред закона всички са чисти като майчина сълза, пред съвестта си- вероятно като съдържанието на памперсите на бебето и..

Коментар

Повече от ясно обясних, че тази позиция ИХЛБЛ изобщо не е във фокуса ми - аз не инвестирам в д-ва, които са на загува.

Просто е абсурдно за мен да няма респект от проверка на КФН и изглежда начина ни на мислене е коренно различен от твоя, което няма лошо.
                      Мен обаче не ме интересува твоето мнение, а на Експат
                      А ти откъде знаеш че Експат не са респектирани от действията на КФН?
                      А ми беше интересно за сдебното дело, което възнамеряваш да предприемеш! Какъв е основния ти мотив, липса на респект към проверка на КФН и търговия с акции преди изхода от проверката ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение

Питах те по-долу и не ми отговори .... питам те пак: В коя нормална държава проверката на регулатора спира действието на взетото решение на поднадзорното лице??? И ако проверката продължи седмици и накрая потвърди решението на БФБ, какво правим??? Ти ли ще компенсираш инвеститорите на ETF-а за пропуснатите ползи или понесените вреди за това, че не са репликирали SOFIX???
                        По начина, по който ти предлагаш да постъпят вината и отговорността за горното ще бъда само на Expat, а по начина, по който действат те - вината и отговорността е на БФБ!
                        ... това ли е официалната позиция на Expat?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Да не съдиш Експат, затова че са продали ИХЛБЛ преди да е оповестен изхода от проверката на КФН? Успех!
                          Повече от ясно обясних, че тази позиция ИХЛБЛ изобщо не е във фокуса ми - аз не инвестирам в д-ва, които са на загува.

Просто е абсурдно за мен да няма респект от проверка на КФН и изглежда начина ни на мислене е коренно различен от твоя, което няма лошо.
                          Мен обаче не ме интересува твоето мнение, а на Експат

Коментар

Питах те по-долу и не ми отговори .... питам те пак: В коя нормална държава проверката на регулатора спира действието на взетото решение на поднадзорното лице??? И ако проверката продължи седмици и накрая потвърди решението на БФБ, какво правим??? Ти ли ще компенсираш инвеститорите на ETF-а за пропуснатите ползи или понесените вреди за това, че не са репликирали SOFIX???
                            По начина, по който ти предлагаш да постъпят вината и отговорността за горното ще бъда само на Expat, а по начина, по който действат те - вината и отговорността е на БФБ!

Коментар

• А всъщност промените в индкса не са влезли още в сила, чак на 20 март, нали...

Коментар

Да не съдиш Експат, затова че са продали ИХЛБЛ преди да е оповестен изхода от проверката на КФН? Успех!

Коментар

Working...
                                X