IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Въпросът кое е по-важно предполага че имат избор, което не е точно така! Да спазваш законовите ограничения е задължително и е въпрос на време ако не го направят да бъдат заставени!
    Имат избор. Могат да продават фонд, който следва ограниченията ВСЕКИ ден и да казват, че са имат доходност ПОДОБНА на СОФИКС.
    Тогава ще отпадват възраженията за комисионни, за разминаване в структурата, за голям кеш и т.н.
    Тоест посланието трябва да е различно...
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
      Въпросът е кое е по-важно за Експат - да направят ЕТФ които максимално добре следва целевия индекс СОФИКС или да спазват ограниченията.
      Защото сега нито следват качествено СОФИКС, нито реално спазват ограниченията. Спазването е формално и е в щета на притежателите на ЕТФ.
      Въпросът кое е по-важно предполага че имат избор, което не е точно така! Да спазваш законовите ограничения е задължително и е въпрос на време ако не го направят да бъдат заставени!

Коментар

• Въпросът е кое е по-важно за Експат - да направят ЕТФ които максимално добре следва целевия индекс СОФИКС или да спазват ограниченията.
        Защото сега нито следват качествено СОФИКС, нито реално спазват ограниченията. Спазването е формално и е в щета на притежателите на ЕТФ.

Управлението на фонда се разминава с консенсусната представа за ЕТФ. Направата на ЕТФ в наши условия не е лесна работа и за това имат признанието, че вършат нещо добро за пазара. Ще важно как ще работят когато стъпят на двата пазара, но все пак и сега трябва да правят нещата възможно най- правилно и да добавят стойност за крайния клиент или в нашия случай притежателя на ЕТФ трябва да получава максимално възможното от доходността на СОФИКС.
        Last edited by BigBear; 19.04.2017, 14:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

,,,Никиту на определени дати по доста позиции слиза под 5%, за да покаже, че ЕТФ е изряден спрямо UCITS изисквания и като мине време си връща акции!
          За съжаление правя само догатки и търся мнение на разбирачи по тема!
          Това няма да проработи, КФН ги вижда тези сделки, не мисля че ще го оставят да ги прави с цел да отговори на ограниченията за ден и след това пак в нарушение!
          Last edited by 4f4; 19.04.2017, 14:01.

Коментар

• Това с държането на 20 % кеш е в смисъл да отговорят на изискването за не повече от 40 % в позиции над 5 %. При условие обаче, че веднъж на всеки два месеца ще правят договорени покупко продажби за да отговорят на изискването за ден - два и после пак да не отговарят, не виждам защо да не изпозват този кеш и пак да си правят "репата" и да са "ЕТФ за един ден"... Сега сумарно големият кеш, плюс разходите по рециклирането плюс разходите по репата много силно отклоняват резултата на фонда от движението на СОФИКС. Съгласен съм и с тезата че "тежките позиции" в ЕТФ трябва да са с по-висока бета от пазара, за да се компенсира структурният дефицит причинен от наличието на кеш.

Коментар

• Maretoff, аз пък съм изненадан от голямото тегло на АТЕРА. Бих го държал под 5 процента. Когато трябва да държа около 20 процента кеш трябва да си направя портфейл с бета над еденица. Пък Атера е определено с бета под 1. Но Експат си знаят най-добре какви са целите им и как да ги постигнат.

Коментар

• 19.04.2017 11:41 20000 5.494
                19.04.2017 11:43 62000 5.540

Поздравленията ми за съжаление са били много прибързани - върнаха ПИБ и то на по-висока цена

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  как репа, какво имаш впредвид?
                  ,,,Никиту на определени дати по доста позиции слиза под 5%, за да покаже, че ЕТФ е изряден спрямо UCITS изисквания и като мине време си връща акции!
                  За съжаление правя само догатки и търся мнение на разбирачи по тема!
                  Last edited by maretoff; 19.04.2017, 11:35. Причина: редакция текст

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                    Поздравления за тези 2 сделки :
                    12.04.2017 16:50 20000 5.470
                    12.04.2017 16:50 62000 5.470

Много добри нива за инвеститорите в ЕТФ-а и 448 хил. лв ликвидност ( необходима след излизане на инвеститор с 500 хил. дяла)

Гледам обаче , че и Атеата е на половина

Може би са само репа?
                    как репа, какво имаш впредвид?
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Поздравления за тези 2 сделки :
                      12.04.2017 16:50 20000 5.470
                      12.04.2017 16:50 62000 5.470

Много добри нива за инвеститорите в ЕТФ-а и 448 хил. лв ликвидност ( необходима след излизане на инвеститор с 500 хил. дяла)

Гледам обаче , че и Атеата е на половина

Може би са само репа?
                      Last edited by maretoff; 19.04.2017, 10:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение

Не съм отварял сайта на ETF-а скоро, но ако правилно си спомням, имат едно много прилично количество кеш и с тези пари могат да покрият многократно по-големи обратни изкупувания. Иначе казано, засега това по никакъв начин няма да се отрази на пазара.
                        Не е така
                        фонда не е балансиран на 100% ..
                        нито хиката , нито холдинг варна са пълни а и други а договорката е за 20% кеш за да не излезе някои от ПФ с няколкото милиона ...
                        Ако не влезе някой от Лондон ще имате изненади във фонда ,не е препоръка....
                        Аз вярвам че ще влезат но нещо много бавно стават нещата и да не Уплашат рибоците ...
                        Един френски президент Меланшон или Льопен и ще гледате англичани през крив макарон....
                        Тогава ПФ ще се сбъскат на излизане....то те така и така ще се сблъскат но по добре късно.....
                        Спомням си ги Алианц през декеември 2007 г те да са за урок на оптимистите....
                        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          Поръчани дялове за издаване в сетълмент 10 000
                          Поръчани дялове за обратно изкупуване 500 000
                          Не съм отварял сайта на ETF-а скоро, но ако правилно си спомням, имат едно много прилично количество кеш и с тези пари могат да покрият многократно по-големи обратни изкупувания. Иначе казано, засега това по никакъв начин няма да се отрази на пазара.

Коментар

• що?
                            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                              Поръчани дялове за издаване в сетълмент 10 000
                              Не е добре

Коментар

• Поръчани дялове за издаване в сетълмент 10 000

Коментар

Working...
                                X