Първоначално изпратено от NikolayVassilev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеМного тегления нещо последно време , фондовете да не излизат малко по малко
Не сме притеснени за тегленето. За последните месец и половина вноските са 2 пъти повече от тегленията. И вноските, и тегленията са нормален процес - нали затова фондът е от "отворен тип". Пенсионни фондове не са теглили досега.
Поздрави, Н.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнениеУважаеми колеги,
Натрупаха се много коментари и сме нямали време да ги разгледаме.
Коментарите ми са същите, както преди няколко месеца:
- Най-трудното предизвикателство за нас е наличието на ограничения - много пъти сме ги обсъждали и в този форум
- Винаги сме спазвали ограниченията в сроковете, посочени в нормативната уредба и в проспекта на фонда. Т.е. не сме допуснали нарушения.
- Според нас такива ограничения няма в други държави от ЕС
- Надяваме се, че е въпрос на време те да отпаднат, но не сме сигурни дали това ще се случи и кога
- Ако отпаднат, ще успяваме да следваме индекса по-прецизно
- Дотогава ще трябва да имаме не напълно съвършен фонд, но все пак имаме ЕТФ. Алтернативата е да няма такъв.
Поздрави, Н.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Уважаеми колеги,
Натрупаха се много коментари и сме нямали време да ги разгледаме.
Коментарите ми са същите, както преди няколко месеца:
- Най-трудното предизвикателство за нас е наличието на ограничения - много пъти сме ги обсъждали и в този форум
- Винаги сме спазвали ограниченията в сроковете, посочени в нормативната уредба и в проспекта на фонда. Т.е. не сме допуснали нарушения.
- Според нас такива ограничения няма в други държави от ЕС
- Надяваме се, че е въпрос на време те да отпаднат, но не сме сигурни дали това ще се случи и кога
- Ако отпаднат, ще успяваме да следваме индекса по-прецизно
- Дотогава ще трябва да имаме не напълно съвършен фонд, но все пак имаме ЕТФ. Алтернативата е да няма такъв.
Поздрави, Н.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Някой може ли да покаже реално някакъв текс където това е противозаконно. Питам от любопитство защото фонда влиза в правилата за ден, два после регулатора проверява защо това не е така след като отново се купят акциите и отново започва да тече срока, в който трябва да се влезе в регулация. След това дори и с малко разлика си минават блоковите сделки и това е. Не знам наистина ли е толкова в разрез с правилата? Пакказвам просто питам и не мога да разбера така ли е реално?
Ама и на лондонските вложители ще им е много радостно..... .
А това става в силно бичи маркет ами ако е мечи....
За сметка на това в Депозитара и БФБ сиртаки играят...
Иначе те трябва всеки ден да отразяват софикс и акциите в софикс а сега те спекулират със софикс...
Дали не са открили сметка в някой пункт към еврофутбол ,преди бяха с табака така играли с една акция...а тези с точната цифра...
Е това е шега...
Коментар
-
Някой може ли да покаже реално някакъв текс където това е противозаконно. Питам от любопитство защото фонда влиза в правилата за ден, два после регулатора проверява защо това не е така след като отново се купят акциите и отново започва да тече срока, в който трябва да се влезе в регулация. След това дори и с малко разлика си минават блоковите сделки и това е. Не знам наистина ли е толкова в разрез с правилата? Пакказвам просто питам и не мога да разбера така ли е реално?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеЯвно, за Експат, закона и правилата са врата в полето......
Коментар
-
Те днес си прибраха ПИБ-а през няколко ст нагоре ама си ги взеха обратно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение...
Да се махне обаче една от секси акциите в момента, каквато е ПИБ, за да се набере кеш, вече наистина е тежък нон-сенс. Освен ако не е заровено някъде някакво куче...
[ATTACH=CONFIG]n3189190[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3189191[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеВ последно време ножицата се разтваря все повече!
На нашето гардже му стърчат над теглата в SOFIX само "посредствените ученици в класа" - Алкомет, Еврохолд, Неохим и БРЕФ. Кой от тях точно ще направи vertical price spike, че да се позатвори ножицата не знам, както и не знам какво ще промотираме точно в Лондон.
Да се махне обаче една от секси акциите в момента, каквато е ПИБ, за да се набере кеш, вече наистина е тежък нон-сенс. Освен ако не е заровено някъде някакво куче...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Имат избор. Могат да продават фонд, който следва ограниченията ВСЕКИ ден и да казват, че са имат доходност ПОДОБНА на СОФИКС.
Тогава ще отпадват възраженията за комисионни, за разминаване в структурата, за голям кеш и т.н.
Тоест посланието трябва да е различно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Това няма да проработи, КФН ги вижда тези сделки, не мисля че ще го оставят да ги прави с цел да отговори на ограниченията за ден и след това пак в нарушение!
Има канален ред ,пиши и се решава въпроса...
За мен беше важно да разбера как работи този фонд ,работи като спекулант по софикс в полза на ПФ и мажо ... ..
Толкова!
- 1 like
Коментар
Коментар