Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетук с Лондон май станаха "Сий Линк" нещата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми Марген,
Разбира се, следим задълбочено темата. Подкрепяме предложените промени, нямаме бележки.
Ще изчакаме крайния резултат и ще го приемем такъв, какъвто е.
Поздрави, Н.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеNikolayVassilev ETF-ът има ли някакво виждане по предложените промени, ще го изпрати ли до БФБ, участва ли в т.нар публична дискусия?
Разбира се, следим задълбочено темата. Подкрепяме предложените промени, нямаме бележки.
Ще изчакаме крайния резултат и ще го приемем такъв, какъвто е.
Поздрави, Н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеNikolayVassilev ETF-ът има ли някакво виждане по предложените промени, ще го изпрати ли до БФБ, участва ли в т.нар публична дискусия?
Да увеличат на 20 компании и тогава всичко ще се намести.
- 1 like
Коментар
-
NikolayVassilev ETF-ът има ли някакво виждане по предложените промени, ще го изпрати ли до БФБ, участва ли в т.нар публична дискусия?Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Определено им пука на клиентите на фонда, защото с тази ликвидност на БФБ всеки път като ребалансира фонда ще продава излизащите с 10-20% под пазара и ще купува влизащите с обратен знак, ама нагоре и тук не включвам промяната в цените от фронтрънинга на спекулантите. А щом им пука на клиентите на фонда, ще им пука и на Експат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Че защо да е лошо,в Софикс трябва да са най ликвидните.От друга страна ликвидността на компаниите не се променя непрекъснато ,че от там и всеки месец да се менят генерално.......аз лично харесвам идеята ,а иначе на фонда не му пука особено колко пъти трябва да ребалансира-ще се справи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Точно това си помислих, когато прочетох новите правила - това ще е най-волатилния, откъм ребалансирания основен борсов индекс, създаван някога. А сега и компании с 5 млн. ФФ ще могат да влизат. Направо не ми се мисли.
Коментар
-
Според мен, ако избере да не следва холдинги- тип тежки гемии, като химимпорт, както и холдинги с изкуствен фрифлоут, които по тази причина се оказват косвено набутани изкуствено в индекс - като планината, то ще може да следва 4 нехолдингови други нормални папири като като монбат, първа инвестиционна, мцх, албена. и може и други. И дори ще има многократно по-добра реплика на индекса.))) Сега не става))) За да е добро тракването, трябва избора на позициите с теглата да бъде добър. Да се надяваме, че ще се случи един ден))))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнениеИз предложението на БФБ за нови правила:
Ще ви скъсат от ребалансирания.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Из предложението на БФБ за нови правила:
По отношение на селектирането на компании се предлага ранкирането да се извършва по следните четири критерия: пазарна стойност на фрий-флоута, брой сделки за последните 6 месеца, медиана на седмичния оборот за последните 6 месеца и средноаритметична стойност на спреда при изпълнени поръчки „купува“ на стойност 20 хил. лв. и поръчки „продава“ на стойност 20 хил. лв. за последните 6 месеца.
Всички тези критерии ще имат еднаква тежест. По този начин борсата счита, че ще се даде възможност в индекса да влизат компании както с висока пазарна капитализация на фрий-флоута, така и с висока активна и пасивна ликвидност за всеки период на редовно ребалансиране.
Кой дългосрочен инвеститор ще си купи толкова непредвидим индекс, в който на всеки 6 месеца може да се сменят 1/4 от компаниите?
Освен промяната - данните да се взимат от централния депозитар, по - добре нищо друго не им давайте да променят, защото само усложняват и забатачват всичко.Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар