Първоначално изпратено от Матю Стокс
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Идеята е .че рано или късно ще вземат да излизат а няма да има коЙ да поеме поръчките продава и фонда се презастраховат ,все едно сега да нямам свободни пари ама да имам 2 тона ябълки на склад и да им ги занеса пред офиса и да поискам закупуване на дялове -това е пълна лудост
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Хаха тва сериозно ли е, ква е идеята човека да си ги продаде сам и да си вземе парите ли.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнениеЗначи, ако съм магазинерът и решиш да ми платиш с акции от СОФИКС, вместо с пари, аз няма да имам нищо против Както и ако Фондът ми плати в акции. Въпросът, обаче е, на каква цена ще ми сметнат акцията?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Правилен въпрос.
Принципът е: ако има пари, плащаме пари. Ако няма, връщаме акции.
Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Значи и аз като ида в магазина им казвам, плащам с пари ако имам, ако не плащам с акции
Добре, че нямам акции в СОФИКС.
Не е препоръка!
Коментар
-
Правилен въпрос.
Поздрави, Н
Дяловете се търгуват и на борсата и който иска пари в брой има възможност да ги сипне направо там .
Коментар
-
Правилен въпрос.
Поздрави, НLast edited by спекуланта; 06.06.2017, 14:31.
Коментар
-
Правилен въпрос.
Поздрави, Н
Добре, че нямам акции в СОФИКС.
Не е препоръка!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Благодаря за отговора !
Само ако може да уточните - кой избира вариантите ?
Поздрави, Н
- 2 Харесвания
Коментар
-
Здравейте, Вале1,
Това е нова и сложна тема. Накратко:
Ако някой днес изтегли 1 млн. лв., досега трябваше да разпродаваме спешно книжа и да му осигурим кеш. Отсега нататък ще имаме и 2ри вариант - да му дадем пропорционална част от всички книжа + кеш във фонда. Това е по-лесно за нас и ще ни позволи по-добре да следваме индекса.
Още не се е случвало.
Поздрави, Н
Само ако може да уточните - кой избира вариантите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Г-н Василев .
Може ли малко повече инфо относно :
"Въведена е възможността емитирането и обратното изкупуване на дялове да се осъществява срещу т.нар. кошница от активи (basket of securities) ".
Това е нова и сложна тема. Накратко:
Ако някой днес изтегли 1 млн. лв., досега трябваше да разпродаваме спешно книжа и да му осигурим кеш. Отсега нататък ще имаме и 2ри вариант - да му дадем пропорционална част от всички книжа + кеш във фонда. Това е по-лесно за нас и ще ни позволи по-добре да следваме индекса.
Още не се е случвало.
Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
г-н Василев,
ако за BGX получавате макар и лицемерна подкрепа от повечето играчи на бг пазара, защото им надувате портфейлите, то повече от ясно е, че ще има много съпротива срещу това да изнасяте парите на ПФ в тези страни с нови ЕТФ. Предполагам, че на всички е ясно , че освен пенс. фондове никой друг няма да се включи в тези ЕТF-и, след тази огромна разлика м/у SOFIX и BGX
Отдавна не бяхме се "чували".
Новите фондове, слава богу, ще стартират директно без ограниченията за 40%.
Онези пазари са много по-ликвидни и там нашите фондове няма да са големи играчи.
Затова смятам, че ще следваме индексите по-добре.
Поздрави, Н
Коментар
-
Маретов, защо такива разсъждения!? Разбира се че тези които сме на бфб и не сме ушити в чужди хартии сме го преценили не заради че има или няма фонд! Фонда е от есента. Ние сме на бфб от десетилетие и повече. Батя например много добре го е казвал, защо харесва бфб и я предпочита пред чуждите борси. Нормално е в един етап на борсово развитие да се повят и ЕТФ-ите!!!! Съвсем чистосъросърдечно се радвам без каквъвтото и да е лицемерен нюанс - просто това за мен е вид сигнал че и нашия пазар малко по малко започва да заприличва на по-развитите пазари. Въпреки черешаря, въпреки ктб, въпреки всичктот едно наум които могат да се кажат. Специално при мен нямам лицемерие, дори като се замисля нямам много индексни папири,. От индекса се сещам че държа само фармата (% като в индекса), малко пиб, и малко ццб. Т.е. нямам основания за "лицемерие" Имам и други доводи, но няма време за всички))))) Люксембург на балканите ми действа стимулиращо и не само обнадеждаващо но просто вярвам, че ще се получи с времето, с упоритост и действие, като по пътя се отстраняват и тези "едно наум" за които вече стана дума. Не виждам защо да не стане. И нека да мислим, че може да сме първи в някои неща а не само догонващиНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениезащо например не се отчете фактът че при еврохолд фонда държи двойно по-голям % отколкото е необходимо, както и някои други има (като фни българия) при които може да има разпускане на държаните книжа.
Коментар
Коментар