IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рестарт на българката икономика, липса на работни места и къде е спасението?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    И за къв х..й ми е равномерно разпределение на доходите. Че някой простак без образование да взима колкото хора с образование ли. Или може би че мързеливците да могат живят добре - и да си мързеливци. Ама много яко нещо е социализма - за некадърни мързеливци, без нищо в главата.

Или пък да няма емиграция защото държавата те пази да не избягаш през границата - с автомати - много привлекателна идея за всякакъв некадърни собственици дето искат да им работят роби за без пари.

А забравих и държавните предприятия са много яки - може да се краде от тях и на никой не му пука. Айде моля ти се и ние сме живели през социализма.....
    Равен, понятията социализъм, социална държава и т.н. са ти доста объркани и откровенно спекулираш с тях.
    Мързеливците и некадърниците живеят най-добре в западните страни. Затуй всичкото маргинал от третия свят натам се е запътило.
    В Беларус както казах социалните помощи са 11 евра на месец и дори за тях да ги получиш трябва да положиш определено количество обществено-полезен труд.
    Там в пълна сила важи правилото който не работи не трябва да яде.
    .....
    Корупцията в Беларус е една от най-ниските в света!!!
    В бившия соц. имаше корупция да, в Китай има, да.
    Но недей да слагаш и Беларус на тоя кантар.
    Как са решили в Беларус проблема с корупцията?
    Мерките срещу нея са безкомпромисни и ефективни.
    Един ден Батька /президента им/събира голям брой висши чиновници, под предлог, че ще ги води на екскурзия и ги води в ...затвора. За да им покаже колко много свободни килии има за корумпирани чиновници.
    В Беларус на всяко обществено място, където се извършва обществена услуга има ... книга за оплакване. Всеки гражданин може да се оплаче от всекиго и за всичко! Чиновниците например изтръпват когато клиент им поиска книгата за оплакване, защото за всичко вписано в нея което не е анонимно, се вземат бързи, безкомпромисни и адекватни мерки. Отговор гражданина винаги ИМА. Много често батька се занимава с такива "дреболии" и вкарва виновните в правия път. Това по-принцип не би трябвало да го прави, но той го прави и има невероятен ефект в обществото.
    Некорумпираността на прътни полицаи е смайваща, така както и спазването на закона за движение по пътищата от водачите на автомобили. Как го постигат ли. С много крути мерки за въздействащ контрол върху която и да е от двете страни на пътя.
    .....
    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Ми те белорусите и руснаците си имат и шофиори, бе... за какво са им твоите роботи? Могат да правят едни и същи неща и 500 години, къде е проблемът, щом вършат работа?
      Ниски заплати - това е проблема. Можеш да буташ ръчна количка, можеш да караш камион, можеш да управляваш от едно място флотилия от камиони. Къде мислиш че заплатите ще са най-ниски и къде най-високи.

да кажем че почнат да им се вдигат заплатите на руснаците - поради някаква причина. Станат като в западна европа, САЩ, Австралия - ми то тогава те няма как да си позволят беларуските боклуци - ще са неконкурентоспособни спрямо всички останали държави защото другите ще използват високопроизводителни машини, пък руснаците ще използват ниско производителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Тези правят едни и същи неща от 50 те години на миналия век. Те тракторите по света вече реално са си роботи, работещи с програми. Големите камиони за мини - каквито прави белаз вече тече тренд да се правят автономни - без шофьори. Ама съм убеден че тези неща в беларус няма да се правят.
        Ми те белорусите и руснаците си имат и шофиори, бе... за какво са им твоите роботи? Могат да правят едни и същи неща и 500 години, къде е проблемът, щом вършат работа?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Но веднъж взех на заем аз
          "Белорусь" - и със пълна газ
          като звяр през житата аз лудо те гоних...

Тея ного си падат по големи машини, дума да няма - това БелАз - баси камионището - най-голямото на света.
          Тези правят едни и същи неща от 50 те години на миналия век. Те тракторите по света вече реално са си роботи, работещи с програми. Големите камиони за мини - каквито прави белаз вече тече тренд да се правят автономни - без шофьори. Ама съм убеден че тези неща в беларус няма да се правят.

Коментар

• И за къв х..й ми е равномерно разпределение на доходите. Че някой простак без образование да взима колкото хора с образование ли. Или може би че мързеливците да могат живят добре - и да си мързеливци. Ама много яко нещо е социализма - за некадърни мързеливци, без нищо в главата.

Или пък да няма емиграция защото държавата те пази да не избягаш през границата - с автомати - много привлекателна идея за всякакъв некадърни собственици дето искат да им работят роби за без пари.

А забравих и държавните предприятия са много яки - може да се краде от тях и на никой не му пука. Айде моля ти се и ние сме живели през социализма. Една камара директори без капка акъл в главата станаха бизнесмени защото крадяха и машините от държавното - където бяха директори и ги насочваха към частното - където бяха собственици. И материали крадяха колкото могат, и клиенти и поръчки.

Капитализъм по социалистически - да краднем от общото и да го направим лично. И надолу всичките крадяха - работниците свиваха материали, шофьорите свиваха гориво, барманите свиваха каквото докопат, охраната свиваше каквото охранява. Рай- социалистически рай за всеки некадърен клептоман.

И кво стана сега - ужас либерален капитализъм където вече всичкото е часто - и краденето вече не толкова безопасно. То осъдени може и да няма много, ама това взривчета, натрошени кости и така нататък колатерал демидж. Много по безопасно си е да се крадва от държавното. Има още малко държавно ама там крадат с големи връзки - по трудно е да се крадне на дребно.

И каква по-добра идея от това да станем като Беларус - да има пак държавно - да можем пак да крадем на воля. Пък честните балъци дето бачкат за чест и слава те са си идиоти. Ще ги потупаме по работо - ще им изнесем една реч в стил "Аз съм велик бизнесмен" и ще им кажем че трябва повече да се трудят

Аз вече сериозно се съмнявам че мурзилките вече сте си с деменция. Това алцхаймер или там каквото друго замества мозъчни клетки с мазнини. Ако изобщо някога сте имали мозъчни клетки де щото то при уравниловката на социализма не се забелязва

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
              Както сам казваш приятелю, няма пряка връзка между инфлация и покупателна способност.
              И не знам от къде ги извади тези 70% инфация. Аз ги виждам около 16%.
              http://www.xe.com/currencycharts/?fr...to=BYR&view=1Y
              ....
              Относно линка ти за престъпността:
              Данните не включват организираната престъпност, каквато в Беларус НЯМА, а в UK например колегата Econlav обясни за какво става въпрос.
              А за коректността на българската статистика относно престъпността има ли смисъл да коментираме?
              Какво се правиш на ударен, като изместиш само няколко дена назад тоя рейндж и ще видиш как рязко са обезценили валутата. И не е за пръв път, като гледам от 2011-та насам обезценката е над 300%.
              Еми мерси за тая "стабилност". Що не идеш там като е рая, да гледаш по телевизията как батюшката събира картофи.

Коментар

• Но веднъж взех на заем аз
                "Белорусь" - и със пълна газ
                като звяр през житата аз лудо те гоних...

Тея ного си падат по големи машини, дума да няма - това БелАз - баси камионището - най-голямото на света.

Коментар

и предприятия и селското си стопанство и сега можем само да им завиждаме:
                  Ето ти примери:„
                  Belaz
                  МАЗ
                  Еееее, това е жестоко
                  Нещо като чушкопек, ама за шишчета.

Купувам!!!!

Коментар

Прочети какво представлява едно обикновено белоруско село и пак дай мнение.
                    Гледам и ми се реве - и нашите села бяха такива !!! Училище, детска градина... сега в нашите села училища са ненужни, защото малолетните им обитатели дори не могат да говорят членоразделно, а само ХЪХРЯТ...

Хъхризацията на Българските села е може би най-чудовищното престъпление, извършено от управляващите изроди за последните две десетилетия !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
                      Директно ти опонирам на мнението. Престъпността в България е много ниска, освен тази за измамите и кражбите, но дори те са по-малко от тези в развитите страни. В България патрулка ще чуеш рядко, за вас специално мога да запиша на видео един ден на нецентрална улица във Великобритания, където на ден патрулка със сирени има през 15 минути. Три пъти пред дома ми излизам и има кървави следи, както съм и бил свидетел на вадене на ножове и боища посред бял ден. Единият път убиха двама студента, друг пък го оставиха в кома. Пред нас значи пред вратата ми. В момента продължава издирването на един студент от 1 година. Сумати изнасилвания и бои всяка вечер. Охрана има в МакДоналдс, защото редовно се бият след бар. Битовата престъпност е много ниска в страната, макар че бяхме свидетели последните седмици на няколко случки и сега правим статистическа извадка на грешен период. Аз като дете нямах проблем да играя където си искам и колкото си искам. Излизах в 9 сутринта и се прибирах в 2-3. Така са и повечето деца в момента. Тук в момента ме е страх да излизам вечерно време.
                      Живота в западна Европа не е това, което виждате. Рисковете са много по-високи, а бруталността на това което го правят е ужасна. Пак пред нас, пред новата ми квартира се сбиха поляци и черни, за пазар на наркотици, поляците извикаха подкрепление и един дойде с един бял бус и направо блъсна с буса единия черен на земята докато се чудеше кой да удари. Ако ще се чувствате добре в тази обстановка, явно само аз изпитвам неохота към риска. Другото, бедни колкото искаш, бездомните са на всеки метър и просят.
                      Не знам къде си ти, но престъпността в България е ужасяваща - явно не знаеш какво е да ти оберат къщата ТРИДЕСЕТ ПЪТИ или да разфасоват баба ти за два лева. Не казвам, че НЯКЪДЕ (например където ти) не може да има и по-голяма престъпност. А откъде идва това - замислял ли си се?

Престъпност има там, където НЯМА ДЪРЖАВА - или държавата е безнадеждно толерастка, което е същото. ЕС е типичен пример за това - и най-закоравелите садисти и рецидивисти имат "човешки права" разни организации ги защитават яростно, дори в затвора, никой не може да ги накара да работят дори, камо ли да ги обеси !!!
                      Затова хъхрекът ще трепе беззащитни старци - защото най-ного да го затворят - а в пандизът битовите условия са по-добри отколкото в катунът и храна: три пъти на ден !!! Затова талибанецът ще се гаври с беззащитни момичета в Кьолн, защото полицаят на пет метра от него се прави на улав та да не би да го "дискриминира" - вместо да го застреля, за да защити 14-годишното девойче !!!

Престъпността се елиминира само с безжалостни закони, ПРЕСТЪПНИКЪТ трябва да живее в страх, а не мирният човек - и детето му !!! Щеше ли хъхрякът да е толкова "смел", ако след като пребие и ограби някой старец на село, го пращаха 15 години на каторга - да работи като роб 12 часа на ден в някоя мина, а за храна да получава само червив хляб и гнили картофи? А ако изнасили и заколи с брадва някоя старица го обесваха като куче на площада след 48 часа?

Престъпното бруталство се елиминира само по един начин - с още по-голямо институционално бруталство !!! А не като новата омбудсманка - ХЕМ да признава, че в някакво село с интернат за малолетни ПРЕСТЪПНИЦИ хората са пропищели от набезите им, ХЕМ да реве да закрием престъпническите интернати, за да не ограбваме детството на горките малолетни престъпници?

Ного често диктаторите дават повече ред и сигурност за обикновените хора именно заради своята безжалостност. Потърси инфо как великият Дуче е смазал мафията в южна Италия и Сицилия.... същите тия изпонахвърляни в затворите мафиоти американците са ги пуснали, защото били "борци против фашизмът". Дори регионални, селски минидиктаторченца - един Ценко Чоков може да е всякакъв кръвопиец и да ходи с две кила злато по себе си в някакво бедно селце - ама дали тамошните пенсионери предпочитат да живеят в "неговото" село или в близкото с. Мечка, където за 2-3 години СЕДЕМ старци бяха брутално убити от цигански изверги? Щото в Галиче престъпност НЯМА или почти няма - същия тоя изрод преди години крадливите цигани ги оковаваше с белезници за някакъв стълб и ги превъзпитаваше с тоягата !!!
                      Last edited by Императорът; 09.01.2016, 23:16.

Коментар

Както сам казваш приятелю, няма пряка връзка между инфлация и покупателна способност.
                        ....
                        Данните не включват организираната престъпност, каквато в Беларус НЯМА, а в UK например колегата Econlav обясни за какво става въпрос.
                        А за коректността на българската статистика относно престъпността има ли смисъл да коментираме?
                        То и в НРБ при Живков нямаше безработица, ходеха в чужбина (ама само в преебаната и половина) и не им дремеше за инфлация щото не можеха да си купят долари свободно. Апропо валутата белоруска изобщо конвертируема ли е, че не съм поглеждал... щото не се сещам и за ни един белоруски износ (освен жени)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                          Данните на Беларус са за 2014. През 2015 валутата им се обезцени с около 70% спрямо еврото. Знам ли може и да са си запазили покупвателната способност, но тези две седмици почивка в чужбина сигурно са разходка до Киев

И за страна без битова престъпност, не е ли малко странно да имаш два пъти повече умишлени убийства на 100,000 човека от България.
                          http://data.worldbank.org/indicator/VC.IHR.PSRC.P5
                          ....
                          Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Не ми вдъхва доверие тази статистика. Държавата какви работни места може да създаде. У нас след 2008 вървим по точно този път, държавния сектор се раздува но не си личи икономиката от това да върви.Държавното строителство е 30 пъти повече, държавно некачественно строителство.
                            В момента победител е Китай, ние ще трябва да станем като тях - държавен сектор почти нямат, пенсии също няма, има закон който задължава децата да се грижат да остарелите си родители.
                            И Белорус ще трябва да стане като Китай. Хубаво че виждате недостатъците на западните социалистически общества, но социализма няма да е новия модел, а ще се наложи като в Китай.
                            Дай по конкретно - какво не ти вдъхва доверие в статистиката та да обсъдим.
                            .....
                            У нас се раздува държавната администрация.
                            Не се създават държавни предприятия.
                            Къде е разликата?
                            В Беларус държавните предприятия продължиха да си работят и след 90-те години и да се адаптират към новите усовия и да са успешни конкуренти в глобалната икономика.
                            Съществена разлика-нали?
                            Доскоро нищо не знаех за Беларус и я мислех за сателит на Русия.
                            Подочух някой интересни неща за Беларус и една седмица не се спрях да чета за нея.
                            Накратко-уникална страна!
                            Единствена от бившия соц. лагер успяла да съхрани и развие социализма.
                            Просто, ако я опознаем малко по-добре щяхме да знаем каква държава щяхме да имаме, ако не бяхме "рестартирали" икономиката си през 90-те години.
                            В какво се състоеше рестарта на нашата икономика?????
                            Имахме примерно Балканкар, който беше със стабилни позиции на световния пазар.
                            Какво остана от него сега?
                            "Тъпите" беларуси вместо да постъпят "умно" като нас в трудните години след разпада на соц. лагера се стараят да подпомагнат в трудните моменти държавните си предприятия и селското си стопанство и сега можем само да им завиждаме:
                            Ето ти примери:„
                            Belaz
                            МАЗ

Коментар

• 77

Не ми вдъхва доверие тази статистика. Държавата какви работни места може да създаде. У нас след 2008 вървим по точно този път, държавния сектор се раздува но не си личи икономиката от това да върви.Държавното строителство е 30 пъти повече, държавно некачественно строителство.
                              В момента победител е Китай, ние ще трябва да станем като тях - държавен сектор почти нямат, пенсии също няма, има закон който задължава децата да се грижат да остарелите си родители.
                              И Белорус ще трябва да стане като Китай. Хубаво че виждате недостатъците на западните социалистически общества, но социализма няма да е новия модел, а ще се наложи като в Китай.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Данните на Беларус са за 2014. През 2015 валутата им се обезцени с около 70% спрямо еврото. Знам ли може и да са си запазили покупвателната способност, но тези две седмици почивка в чужбина сигурно са разходка до Киев

И за страна без битова престъпност, не е ли малко странно да имаш два пъти повече умишлени убийства на 100,000 човека от България.
                                http://data.worldbank.org/indicator/VC.IHR.PSRC.P5
                                Last edited by Pronto; 09.01.2016, 19:36.

Коментар

Working...
                                X