IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стратегия на малките тигри

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    неее, още не съм си купил
    Ърм, изтърва ги един вид.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Allianz сосно Яхо-о-о-о днес.
      неее, още не съм си купил
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Импе, шТа докладвам на КЗК като свързано лице хахахаха
        Не става - все още нямам 1% дял в.

Коментар

Allianz сосно Яхо-о-о-о днес.
          Импе, шТа докладвам на КЗК като свързано лице хахахаха

Коментар

• Allianz сосно Яхо-о-о-о днес.

Коментар

Че какво ти пречи и Allianz да си имаш, и Жабоци да си имаш?

Не мисля някога (ако нещо не се промени драстически) да остана без Жабоци в протфейлът и без златното жабче на петлицата на сакото ми.
              Нищо не пречи, но както казват братята сирийки - Germany! Germany!
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                Секси е жабокът, но ми писна от бфб след отказа за смарт фуудс, така че гледам към алианц и мюник ре
                Че какво ти пречи и Allianz да си имаш, и Жабоци да си имаш?

Не мисля някога (ако нещо не се промени драстически) да остана без Жабоци в протфейлът и без златното жабче на петлицата на сакото ми.

Коментар

• Секси е жабокът, но ми писна от бфб след отказа за смарт фуудс, така че гледам към алианц и мюник ре

Коментар

• Аз помислих, че статията е за нещо джадайско - кунгфуциански ми прозвуча.

Иначе няма странно, че Жабокът е най-секси . затова мисля, че всяка борсова принцеса трябва да го целуне.

Малко са несравними и като ликвидност компаниите - Жабокът си се търгува. Ти не препоръчваш, но аз ти го препоръчвам - вярвам, че ще задържат дивидентната си политика и няма да имат проблем да плащат по около 30-40 стотинки на акция ежегодно или по около левче на 2-3 години.

Смятаме грубо - имат 2 400 000 акции сега, 120 000 изкупени обратно, но имат и облизвации, които може да се конвертират в акции. При тази конверсионна цена надали някой ще се навие, сто пъти по-сгодно му е да вземе парата от облизвациите и да си купи акции, но да приемем че това стане - облизвациите може да се конвертират в най-ного 120 000 акции, тоест акциите ще станат пак 2 400 000 макс.

Но по-вероятно е наличните в моментът акции дори да са намалени (ще разберем) - защото подозирам, че дружеството (което си има кешец) е изкупувало напоследък и облизвации и акции. Може би акциите вече са от порядъкът на 2 268 000 (напримерно), а те и сега си докарват по 50 стотинки на акция, тази година има и ръст на печалбата - вярвам тя ще расте и занапред - Ирен е учено момиче.

Коментар

• Стратегия на малките тигри

На 10 май пуснах тема Малките тигри на БФБ:
                      http://www.investor.bg/forum/showthr...B3%D1%80%D0%B8

Повечето от тези малки избушенячета се представят много добре и реших да направя по-задълбочен анализ върху тях. Понеже темата беше пусната на 10 май, мисля че е най-обективно да се правят сметките спрямо цените на затваряне на 8 май (петък). Ето и резултатите:

Велде (Лесопласт)
                      +22.36%
                      Унипак
                      +9.23%
                      Хидропневмотехника
                      +22.02%
                      Ломско пиво (включено до 31.07, последна цена на затваряне взета към 31.07)
                      -7.35%
                      Захарни заводи (включено от 07.08, т.е. започване за изчисленията на цена от предишния ден на затваряне)
                      +15.79%

Да приемем, че индексът на малките тигри се състои от четири компании с еднаква тежест и Ломско пиво е заменено от Захарни заводи през август (т.е. доходността на последните две се събира и дели на две за да има тежест от 1/4 при сметките). Тогава за периода 11 май - 8 октомври се получава:

Софикс -11%
                      BGBX40 -11.2%
                      Малки тигри +14.46%

Оказа се обаче, че доста срамно за мен съм сметнал грешно коефициентите на Захарни заводи и те не попадат в критериите, затова ще ги заменя със София Комерс Също мисля да променя малко критериите - макс капитализация се вдига на 50 милиона. Също няма да включвам компании, които са на ръба на несъстоятелност като Енемона, или такива, които реализират висока печалба от еднократни ефекти като Пълдин холдинг. Макс капитализация/печалба преди данъци за последните четири тримесечия остава 10.

Тази стратегия си я създавам защото ми е скучно и нищо от написаното не предствлява какъвто и да е съвет за покупко-продажба на ценни книа. Аз имам акции във Велде и Унипак и нямам намерение да купувам акции в която и да е от компаниите, които съм споменал. Всъщност даже мисля съвсем скоро да излизам в Германия

И така, ще правя наново изчисления, сравнения, добавяне на компании и тн при излизането на счетоводни отчети. За момента включвам Велде, София Комерс, Унипак и Хидропневмотехника. Ето малко таблици към 08.10:

Note: q4 печалбата преди данъци не е 100% вярна. Беше след данъци, затова съм добавил по около 10% към печалбата преди данъци.

Note: Сметките са на база сумата на цените на обикновените и привилегированите акции защото компанията ги счита и двете като част от собствения капитал. Също, капитализацията изключва 120 хиляди обратно изкупени обикновени акции.

Working...
                    X