IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Имоти или Софарма Трейдинг?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лекичко вече вървим към цените на Трейдинга :-)

Коментар

• Също не очаквам намаление на дивидента, но....: Предвид навлицането в Сърбия и необходимостта от оборотни средства и инвестиции, бих подкрепил намаляване на дивидента, за да се използват тези средства за развитието на компанията.
      Двата варианта - дивидент и капитализация на печалбата за мен са еднакво добри, защото средствата в компанията се използват ефективно.
      За мен въпросът имотите или трейдинга не стои, защото няма място за сравнение в бизнесите. Дивидентът не е единствен ориентир.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
        Очаквам намаляване на дивидента на Трейдинга. В този смисъл СФИ ми се струва по-добра инвестиция в момента.
        Чак намаляване на дивидента на SFTRD не очаквам, но след изплащането на заема на имотите може да надмине дивидента на трейдинга...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Ми де да знам. До скоро имаше някаква тема Софарма или Софарма трейдинг.
          Сега, това което глътна вода от чичовите вече е изключено

Имам чувството, че Чичо ги пуска тези темички
          Пускам ги аз, имам и от двете от 3 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
            В коя от двете компании бихте инвестирали повече, след като става ясно, че дивидента на имотите е вече предвидим, заемите намаляват и сградите са пълни.
            От друга страна трейдингът се развива, дивидентът е възможно обаче да остане на текущите нива от последните една, две години, а капиталовата печалба е на рекордни нива от създаването на компанията.
            Очаквам намаляване на дивидента на Трейдинга. В този смисъл СФИ ми се струва по-добра инвестиция в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

Сбъдни си очакванията тогава
              Ми де да знам. До скоро имаше някаква тема Софарма или Софарма трейдинг.
              Сега, това което глътна вода от чичовите вече е изключено

Имам чувството, че Чичо ги пуска тези темички

Коментар

• [QUOTE=Наивник;1059847469]Очаквам тема: Кое е по-добре? - Целият или само главичката?[/QUOTE

Сбъдни си очакванията тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                  В краткосрочен или дългосрочен план става дума?

Защото в краткосрочен съм за сфи, а дългосрочен за трейдинга
                  В идните 2-3 години

Коментар

• Очаквам тема: Кое е по-добре? - Целият или само главичката?

Коментар

• В краткосрочен или дългосрочен план става дума?

Защото в краткосрочен съм за сфи, а дългосрочен за трейдинга
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Софарма Имоти или Софарма Трейдинг?

В коя от двете компании бихте инвестирали повече, след като става ясно, че дивидента на имотите е вече предвидим, заемите намаляват и сградите са пълни.
                        От друга страна трейдингът се развива, дивидентът е възможно обаче да остане на текущите нива от последните една, две години, а капиталовата печалба е на рекордни нива от създаването на компанията.
                      Working...
                      X