Не можеш да очакваш доходност 12-15% годишно, ако поемаш нисък риск. Специално за S&P 500 има данни за примерно 100 години назад, и може да видиш че е носил около 10% годишно. Така че доходност 12-15% с нисък риск не е реалистично да очакваш от точно този индекс. По-скоро към 7-8% в дългосрочен план, като трябва да си готов и за спад в даден момент.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добър момент ли е за инвестиция в SPY ETF?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от checho Разгледай мнениеЗдравейте,
търся си изгоден ЕТФ за инвестиция с год доходност 12-15% и нисък риск. Насочих се към SPY, но не съм сигурен дали е добър момент за инвестиция. Гледам, че Януари е била с 10 долара по ефтина и сега ми се струва в пик. Въпреки, че очаквам като цяло да се покачва, незнам дали първо няма да слезе.
Какво мислите?
1. Годишната доходност и рискът не зависят от инструмента, а от начина по който инвестирате.
2. SPY е индексът S&P 500, тоест е той а не тя.
3. Очакванията за покачване или спад в цената на каквото и да е, трябва да се базират на минали и настоящи данни.
В заключение, не инвестирайте в нищо, което не разбирате.
Коментар
-
Добър момент ли е за инвестиция в SPY ETF?
Здравейте,
търся си изгоден ЕТФ за инвестиция с год доходност 12-15% и нисък риск. Насочих се към SPY, но не съм сигурен дали е добър момент за инвестиция. Гледам, че Януари е била с 10 долара по ефтина и сега ми се струва в пик. Въпреки, че очаквам като цяло да се покачва, незнам дали първо няма да слезе.
Какво мислите?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар