10-Y при доходност 2,8% доколкото разбрах
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеСъгласявам се, че ако сравним лихвата на Велчевите облигации, които бяха вече платени с лихвата на нови облигации, които тепърва ще се теглят и ще се плащат от 2016 тататък по купони, може да се стигне до разлика в пъти. Изказването ти обаче звучеше по-общо - като за дългова тежест.
По дълговата тежест - на фона на задаващи се неотменими нови дефицити, брутната тежест неминуемо ще се увеличи, няма да се намали.
Грешката е вярна!
Уважението остава,
Поздрави
Сега се плащат на дянков ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеСъгласявам се, че ако сравним лихвата на Велчевите облигации, които бяха вече платени с лихвата на нови облигации, които тепърва ще се теглят и ще се плащат от 2016 тататък по купони, може да се стигне до разлика в пъти. Изказването ти обаче звучеше по-общо - като за дългова тежест.
По дълговата тежест - на фона на задаващи се неотменими нови дефицити, брутната тежест неминуемо ще се увеличи, няма да се намали.
Грешката е вярна!
Уважението остава,
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеВиж какви лихви по дълга обслужваме в момента и ги сравни с тези на новите облигации .
Затова съм написал в пъти .
Грешката е вярна!
Уважението остава,
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение"България постигна най-бързия икономически растеж от две години насам. Икономиката нарасна изненадващо през 2014 г., надхвърляйки прогнозите на правителството, Световната банка, Международния валутен фонд, Европейската комисия и други водещи институции. Това се случва, след като потреблението и създадената от компаниите добавена стойност се повишават в сравнение с година по-рано. Износът също запазва своя принос.
През миналата година брутният вътрешен продукт (БВП), получен като сума от тримесечните данни, се увеличава с 1,7% спрямо 2013 г."
Това обаче не мисля, че ще повлияе на борсата... за съжаление.
Вярно, че има много аспекти, но не е необходимо да задълбаваме.
За борсата какво да кажа! Важно е да има инвестиционен рейтинг, защото при липсата на такъв, един значим клас инвеститори въобще не си и правят труда да погледнат за какво иде реч. Поглеждат БФБ - джънк и ... преминават на следващия ред.
Е, на нас ни се иска хубавите неща да са истински и да има надежда и упование, а не игрички и стъкмистики.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеНяма такова нещо като "пъти". Ще се отрази за отделни лихвени плащания само с няколко процентни пункта в някакъв бъдещ неясен период. За 16 и 17-та няма бюджети, няма още пазарни лихви и там може само да спекулираме.
Затова съм написал в пъти .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеОрешарски също увеличи моментно дълга с 1.4 милиарда с които погаси Дянковата емисия .
Новия дълг ще влезе във фискалния резерв с което ще повиши кредитоспособността на бюджета да посреща плащания т.е. ликвидността .
На втори етап ако адхок погасят старите дългове лихвените разходи по обслужването на задълженията ще намалеят в пъти
Това води до повишение на доверието в икономиката ни , и връщането на страната на картата на инвеститорите .
Повтарям парите вече са изхарчени....,тази година....
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениетова не го пишеш сериозно.....
дълга се увеличава и задълженията също.... и ще продължава да се увеличава....
мога да ти кажа ...
първо ще изгубим арбитража с белене ,после ще плащаме за самолети ,после за саниране ,после за здраве ,после за МВР,после за пенсии ,после за циганите , после нови дългове и пак наново пляс някоя друга бамка.... и накрая ще изгоним борисоф.....ама късно...
Новия дълг ще влезе във фискалния резерв с което ще повиши кредитоспособността на бюджета да посреща плащания т.е. ликвидността .
На втори етап ако адхок погасят старите дългове лихвените разходи по обслужването на задълженията ще намалеят в пъти
Това води до повишение на доверието в икономиката ни , и връщането на страната на картата на инвеститорите .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеЗаписването на облигациите и погасяването на стари задължения ще намали в пъти разходите по обслужването на дълга .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеStandard&Poor's предвижда възможност за последващо повишаване на кредитния рейтинг на България. Условие за това е ефективното противодействие на набелязаните от тях слабости на надзорната дейност в банковия сектор, повишаването на потенциала за икономически растеж, привличането на повече преки чуждестранни инвестиции в търгуемия сектор. Това би могло да стане и ако икономиката на България нараства по-бързо от очакванията на S&P, така че фискалната консолидация да се извърши по-бързо.
кое би се изтъкнало като мотив за едно такова действие. Иначе всички сме "за".
През миналата година брутният вътрешен продукт (БВП), получен като сума от тримесечните данни, се увеличава с 1,7% спрямо 2013 г."
Това обаче не мисля, че ще повлияе на борсата... за съжаление.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеЗаписването на облигациите и погасяването на стари задължения ще намали в пъти разходите по обслужването на дълга .
дълга се увеличава и задълженията също.... и ще продължава да се увеличава....
мога да ти кажа ...
първо ще изгубим арбитража с белене ,после ще плащаме за самолети ,после за саниране ,после за здраве ,после за МВР,после за пенсии ,после за циганите , после нови дългове и пак наново пляс някоя друга бамка.... и накрая ще изгоним борисоф.....ама късно...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСлед толкова управленски откровени простотии и увеличено задлъжняване следващото най вероятно и логично нещо е отново даунгрейд.
В най оптимистичния вариант - запазване.
Доколкото колегата vankel говори принципно смислени неща и определено е информиран, това е индикатор, че поради някакви причини и незнайно на какво основание, въпросът е поставен на масата сега.
Ако ставаше дума за някаква европейска служба на бюрократи, отговорът щеше да ми е ясен, както оправиха фондовете за две седмици.
Ама, мисля си, че рейтинговите агенции вече доста внимават в картинката.
Е, не знам точно колко "доста"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗнам, че ти няма да си изкривиш душата и не плещиш.
Просто след по-малко от три месеца след последната корекция, период пълен със скандали и недонесъл нищо смислено и съществено, повдигането на този въпрос (аз знам, че не ти си го повдигнал), ми стои леко странно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗнам, че ти няма да си изкривиш душата и не плещиш.
Просто след по-малко от три месеца след последната корекция, период пълен със скандали и недонесъл нищо смислено и съществено, повдигането на този въпрос (аз знам, че не ти си го повдигнал), ми стои леко странно.
В най оптимистичния вариант - запазване.
Коментар
Коментар