Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЩо за тема...."Оптимизъм на БФБ" .
Това Оптимизъм и БФБ са диаметрално противоположни думи.
))))
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеедин най-обикновен цървул какъв манипулатор може да бъде???
не го възвеличавай толкова, че ще си повярва....
Last edited by Ташунко със сапа; 09.07.2015, 10:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен спада на външните пазари не е задължително директно да се прехвърли на нашата борса. Ние се движим изцяло под влияние на вътрешни фактори. Почти няма чужденци на пазара. Според мен имат нищожен дял от общата търговия близък до статистическата грешка. Вероятността некадърни български спекуланти да продават местни активи за да покриват маржин колове навън е много малка. Също така при определени стечения на обстоятелствата не е е изключено продължаващ спад навън да предизвика растеж при нас. Мисля, че Монти схваща какво имам предвид.
Спомняте си как спада навън през 2008 ма срина пазара ни и автоматично прилагате аналогията без да съществуват същите условия. Тогава имаше чужденци, които продаваха на пожар, имаше много ливъридж в системата и разпродажбите активираха нови принудителни продажби. Оценките на активите бяха значително над текущите, при по-висок дисконтен фактор. В момента всичките тези неща ги няма, но имаме местни фондове инвестирали навън, чиято доходност ще пострада тежко.
Само пазари и акции, като китайския или АТЕРАкоито са свръхкупени могат да падат
Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен спада на външните пазари не е задължително директно да се прехвърли на нашата борса. Ние се движим изцяло под влияние на вътрешни фактори. Почти няма чужденци на пазара. Според мен имат нищожен дял от общата търговия близък до статистическата грешка. Вероятността некадърни български спекуланти да продават местни активи за да покриват маржин колове навън е много малка. Също така при определени стечения на обстоятелствата не е е изключено продължаващ спад навън да предизвика растеж при нас. Мисля, че Монти схваща какво имам предвид.
Спомняте си как спада навън през 2008 ма срина пазара ни и автоматично прилагате аналогията без да съществуват същите условия. Тогава имаше чужденци, които продаваха на пожар, имаше много ливъридж в системата и разпродажбите активираха нови принудителни продажби. Оценките на активите бяха значително над текущите, при по-висок дисконтен фактор. В момента всичките тези неща ги няма, но имаме местни фондове инвестирали навън, чиято доходност ще пострада тежко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеУмните пари никога не влизат в капани. На БФБ няма и един "умен лев"Точно в твоето положение бях - в капана на смешната ликвидност и големия гап купува-продава, но приех загубите и скочих в движение. За пореден път ми бе преподаден урока, че човек трябва да си слага стоп-поръчки още в момента на покупката. Дано го науча, а не самонадеяно да си мисля, че "ще следя пазара и ако има опасност, ще намеря правилния тайминг за изход".
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение...За да продам дадени акции с идеята да си ги върна на по-ниски цени трябва да съм сигурен за 2 неща:
1. Да паднат с поне 10-20 % разлика, за да си струва упражнението.
2. Да успея да си ги върна, защото положението с ликвидността е плачевно. Дори за мен /доста дребен/ това се явява проблем, чувствам се в капан и за това просто си трая.Точно в твоето положение бях - в капана на смешната ликвидност и големия гап купува-продава, но приех загубите и скочих в движение. За пореден път ми бе преподаден урока, че човек трябва да си слага стоп-поръчки още в момента на покупката. Дано го науча, а не самонадеяно да си мисля, че "ще следя пазара и ако има опасност, ще намеря правилния тайминг за изход".
А по първата точка имаш странна логика. Ако си купил "Сдружение Х" АД на 1 лв., сега цената му е 0,85 лв., ще продадеш само ако прогнозираш спад с още 12-16 стотинки (15-20%), така ли?
Аз бих продал на 0,85 и бих купил на 0,95, ако прогнозирам ръст поне до 1,13 лв., така че да светна на зелено от първоначалната загуба, барабар с разходите за посредничество.
Коментар
-
Да
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениесамо това ли успя да измислиш за времето през което не си писал в темата "Оптимизъм на БФБ"???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЩо за тема...."Оптимизъм на БФБ" .
))))
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Що за тема....
Що за тема...."Оптимизъм на БФБ" .
))))
Last edited by Iv_max; 09.07.2015, 01:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеТашак , ти си един обикновен манипулатор .
не го възвеличавай толкова, че ще си повярва...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗагубите нямат никакво значение, по-важното е резултатите на компаниите да са добри. Забелязал съм, че на БФБ тези 2 фактора не вървят ръка за ръка.
Иначе не се съмнявай, мога да те уверяя, че не си единствения, който има "излишни пари" за БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеОк дано е така както казваш.
Иначе не се съмнявай, мога да те уверя, че не си единствения, който има "излишни пари" за БФБПътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар