If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
е за това си в игнора на повечето от нормалните форумци.....
Аз купувам в ниското и продавам във високото на малки бройки / спекулативни/ .....на добри позиции....и не пия и не се бия със мечките защото маркета е бог и той решава всичко...
КОГАТО ОБОРОТА Е ПО 200,000 ЛВ НА ДЕН СМЯТАЙ, ЧЕ МАРКЕТ НЯМА
е за това си в игнора на повечето от нормалните форумци.....
Аз купувам в ниското и продавам във високото на малки бройки / спекулативни/ .....на добри позиции....и не пия и не се бия със мечките защото маркета е бог и той решава всичко...
ИПОто на Сирма е трагикомедия, не може да излизаш на ЕВ/ЕБИТДА 20, П/Е 70 и П/КФ 200 и да говориш за осемкратен ръст на приходите в следващите 5 години
Иначе, ако някой искаше да купи БФБ с идеята да я развива- отдавна да го е направил, та и от този храст няма да изскочи заек. Това, от което най-вероятно ще растат цените е, че ликвидността е толкова умряла, че когато се появи малко кеш ги тика нагоре.
ПИТАМ: ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ХОРА КОИТО ОТДЕЛЯТ И 1 МИН ДА АНАЛИЗИРАТ ТОВА ИПО?
мечки колко искаш......
Спекулата върви ,вчера продадох в ЗХБГ ,днес в неохим ,онзи ден в БТН ,по онзи ден в Хиката - е дребни бройкЕ , но кеша се събира.....а ти ги лумкай..... нали знаеш ,че ще купувам от теб...когато трябва в пени маркета.......
pipbel, а да сравнваме инвестирането в Епъл или Дженеръл моторс с инвестиране на БФБ ми се струва меко казано несериозно. Нито този дето е инвестирал в Епъл не може да инвестира на БФБ, нито пък инвестиращия на БФБ да не може да инвестира в Епъл. Ама сравнения ... то тази компания е някъде колкото 20 БФБ-та взети заедно ако не се лъжа.
ИПОто на Сирма е трагикомедия, не може да излизаш на ЕВ/ЕБИТДА 20, П/Е 70 и П/КФ 200 и да говориш за осемкратен ръст на приходите в следващите 5 години
...
особено след покупката на подобен конкурент в сектора само преди месец-два но на двойно по-ниска цена (справка - кимру)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Чак толкоз негативизъм не знам дали помня да е имало на пазара последните 12-13 години. Вчера четох нещо писано от Елана и там точно това споделяха с което съм съгласен, дори и 2008/2009 настроението че след лошото идва добро бяха по-силни от сега.
Знам какви бяха настроенията ....аз бях от оптимистите до лятото на 2008 г......
Сега настроенията са поради обективни и субективни/ външни и вътрешни фактори и обстоятелства/ ,взети заедно ...
Не е вярно, никакъв страх не ме тресе (от мое име го казвам за себе си)
Освен това не споделям, някои други неща - никаква надежда не очаквам от сирма, никаква бяла, сива или друга лястовица няма да излезе. нямам и намерение да ги подкрепям. От собствениците харесвам само един и той се казва Георги Маринов. Чудя се какво ти е "ок" на минималната цена и как го изчисли това "ок" че е "ок" - като равно на баничка за сутрешна закуска или като лимонада на обяд!? Има странни неща правени - с това съм много съгласно, но оценките на активите за мен са под въпрос А че акционерната структура била невиждана за бфб - невярно твърдение - виж например акционерната структура на софком.
Иначе, ако някой искаше да купи БФБ с идеята да я развива- отдавна да го е направил, та и от този храст няма да изскочи заек. Това, от което най-вероятно ще растат цените е, че ликвидността е толкова умряла, че когато се появи малко кеш ги тика нагоре.
Та те са негативни от една година и кой знае още колко..... просто няма повод за оптимизъм...
Чак толкоз негативизъм не знам дали помня да е имало на пазара последните 12-13 години. Вчера четох нещо писано от Елана и там точно това споделяха с което съм съгласен, дори и 2008/2009 настроението че след лошото идва добро бяха по-силни от сега.
Коментар