И какво сега ще има ли разпродажби на български банки.....ако ес ни еталон ще излезе и последния чужденец....не е препоръка.......
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Solid149 Разгледай мнениеАко изпере някаква криза на запад, според мен насам ще бъдат пренасочени евентуални инвестиции от чужди и наши играчи избягали от кораба, дори и някой напомпан пенсионен фонд може да погледне насам, по простата причина, че нашия пазар се е превърнал независим и невлияещ се от случващото се особенно навън. Дано утре изкарат хубави тестчета с по две чертички и всички да са доволни и щастливи и от понеделник лека полека да почваме да катерим връх Шипка, че много път ни чака догоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеMonti, решил съм за известно време да не пиша във форума и никога да не обсъждам акции от групата на Химимпорт. Поради някакви причини считам, че е правилно. Освен това не е добре да се разговаря с тролове, защото човек може само да пострада, но сега ще наруша тези прости правила.
Нека си припомним ситуацията. В последният ден от търговията с привилегированите акции на Химимпорт агитираше всички да си ги продават. Тогава сделките бяха с диапазона 1,41-1,43. Няколко дена по-късно обявиха дивидент по обикновените и цената им стига за миг до 1,50. Тогава споменах очевидното, че продалите в последният ден преди конвертирането са се прецакали. Понеже не можеш да си признаваш грешките започна да се заяждаш с мен. Между другото точно неспособността да си признаеш пред себе си че си объркал ти сваля резултатите на борсата. Затова стискаш падащи кинжали докато се обезценяват. Всеки човек може да обърка и в това няма нищо лошо. Аз съм бъркал много и ще продължавам да бъркам.
Та да разгледаме различните сценарии. Към момента притежателите на една привилегирована акции имат една обикновена и вземания за около 30 стотинки. С една дума са нула на нула и не са загубили пари. Но тези които продадоха в последният ден преди конвертирането пропуснаха да направят доста пари. Можеха да си продадат акциите на 1,30-1,36 където имаше сделки равни на обема който мина през последният ден преди конвертирането и щяха да си вземат дивидентите от 30 стотинки. Някои по-хитри можеха спокойно да продадат на късо обикновени в периода между конвертирането и качването на новата емисия на борсата. За тях щеше да има цени над 1,40+30 стотинки вземания от дивиденти. Колкото и да се опитваш да докажеш колко правилно си съветвал хората да си продадат привилегиите на 1,41-1,43 не излиза сметката.
Пожелавам ти приятен уикенд. Въобразявам си, че моят ще бъде такъв.
Научи се да си признаваш грешките. Тогава ще ги прекратяваш бързо и няма да упорстваш. Само ще спечелиш от това. Време е за бира с приятели. Приятно писане във форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеАко изпере някаква криза на запад, най-много да се повтори сценарият от 2008-ма, ама младите това не го помнят...там всичко си върви спокойно и нагоре....пък и тук кризите трудно се отразяват върху цените на компаниите особено на по неликвидните позиции на БФБ
Last edited by absd; 13.08.2016, 01:47."В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solid149 Разгледай мнениеАко изпере някаква криза на запад, според мен насам ще бъдат пренасочени евентуални инвестиции от чужди и наши играчи избягали от кораба, дори и някой напомпан пенсионен фонд може да погледне насам, по простата причина, че нашия пазар се е превърнал независим и невлияещ се от случващото се особенно навън. Дано утре изкарат хубави тестчета с по две чертички и всички да са доволни и щастливи и от понеделник лека полека да почваме да катерим връх Шипка, че много път ни чака догоре
Коментар
-
Ако изпере някаква криза на запад, според мен насам ще бъдат пренасочени евентуални инвестиции от чужди и наши играчи избягали от кораба, дори и някой напомпан пенсионен фонд може да погледне насам, по простата причина, че нашия пазар се е превърнал независим и невлияещ се от случващото се особенно навън. Дано утре изкарат хубави тестчета с по две чертички и всички да са доволни и щастливи и от понеделник лека полека да почваме да катерим връх Шипка, че много път ни чака догоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВеднага ти отговарям. Вариантите са два - или търгуваш с десетки левове или цъкаш демо
А може и просто да си фантазираш че си БГ Бъфетта дали ще спечели или загуби все тая но предполагам 2007-2008 е набутал доста лев та сега от яд си пише по цял ден. Дано Понеделник да се задвижи пазара
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеSOLD 10,000 ABG.P BM @ 0.262 (UXXX0613)
SOLD 10,000 ABG.P BM @ 0.26 (UXXX0613)
SOLD 9,500 ABG.P BM @ 0.26 (UXXX0613)
тези стигат да не каже Софикс че нямам сделки
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеBOUGHT 10,000 ABG.P BM @ 0.199 (UXXX0613)
BOUGHT 1,000 EZE BM @ 0.505 (UXXX0613)
BOUGHT 10,000 ABG.P BM @ 0.195 (UXXX0613
а твои ?
SOLD 10,000 ABG.P BM @ 0.26 (UXXX0613)
SOLD 9,500 ABG.P BM @ 0.26 (UXXX0613)
тези стигат да не каже Софикс че нямам сделки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАми продай ни акции за още 100К на бидовете и ще стане 200
Та чакаш ръст а не купуваш и чакаш продавачи:
Странно чакате тука ръста като чакате да ви продадат аз когато надушвам ръст купувам а не чакам продавачите но тук сте специалистиLast edited by lobos; 12.08.2016, 20:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение4Д първо да обясни с какво са загубили продалите хим на1,43......после ще мислим оборотите от50к....след това ще мислим за банките при отлични банки в ес как паднаха с 30 процента на другия ден.....
Нека си припомним ситуацията. В последният ден от търговията с привилегированите акции на Химимпорт агитираше всички да си ги продават. Тогава сделките бяха с диапазона 1,41-1,43. Няколко дена по-късно обявиха дивидент по обикновените и цената им стига за миг до 1,50. Тогава споменах очевидното, че продалите в последният ден преди конвертирането са се прецакали. Понеже не можеш да си признаваш грешките започна да се заяждаш с мен. Между другото точно неспособността да си признаеш пред себе си че си объркал ти сваля резултатите на борсата. Затова стискаш падащи кинжали докато се обезценяват. Всеки човек може да обърка и в това няма нищо лошо. Аз съм бъркал много и ще продължавам да бъркам.
Та да разгледаме различните сценарии. Към момента притежателите на една привилегирована акции имат една обикновена и вземания за около 30 стотинки. С една дума са нула на нула и не са загубили пари. Но тези които продадоха в последният ден преди конвертирането пропуснаха да направят доста пари. Можеха да си продадат акциите на 1,30-1,36 където имаше сделки равни на обема който мина през последният ден преди конвертирането и щяха да си вземат дивидентите от 30 стотинки. Някои по-хитри можеха спокойно да продадат на късо обикновени в периода между конвертирането и качването на новата емисия на борсата. За тях щеше да има цени над 1,40+30 стотинки вземания от дивиденти. Колкото и да се опитваш да докажеш колко правилно си съветвал хората да си продадат привилегиите на 1,41-1,43 не излиза сметката.
Пожелавам ти приятен уикенд. Въобразявам си, че моят ще бъде такъв.
Научи се да си признаваш грешките. Тогава ще ги прекратяваш бързо и няма да упорстваш. Само ще спечелиш от това. Време е за бира с приятели. Приятно писане във форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеС риск да прозвучи като заяждане искам да попитам как е възможно човек да няма акции докато борсата пада и на първият ден от ръста доста да му се напълни сметката? Аз не ги разбирам тези работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеМи купувайте артия пално
Нямам акции на БФБ
Коментар
Коментар