IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
    ...Защото едно е да ти го разказва някой, а съвсем друго е да го преживееш.
    +1 Това важи за много неща в живота. Нека всеки сам избира какво би искал да преживее, доколкото нещата зависят от нас. Аз моят избор съм си го направил, но не за всеки би бил добър, затова и нищо не препоръчвам.
    Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

    Коментар


    • Най-важно е човек да е реалист, доколкото му е възможно. Според това какви са преобладаващите настроения на масата, той би изглеждал ту оптимист, ту песимист в техните очи. Така аз пиша малко повече от година (търгувам доста по-отдавна, а чета инвестора още по-отдавна), но когато започнах да пиша, единици бяхме тези, които виждахме огромният потенциал пред пазара ни, който падаше продължително след върха от 2014г. и на моменти в темата за оптимизма по време на сесия с часове нямаше кой да те … да ти каже „здрасти“ . Четяхме вицовете на Киро и компания . Аз си рестартирах платформата по няколко пъти на ден, понеже нямаше сделки понякога половин - един час, понеже мислех, че може да е забила. Месеци след това започна ръст, какъвто дори аз не очаквах да се случи в рамките на само една година, т.е. към него момент съм бил по-скоро реалист. Така че когато започнах да пиша в очите на другите бях оптимист, тъй като имах очаквания, различни от тези на масовката. Ако в един момент стана скептик по отношение на пазара ни, ще изглеждам като песимист, но не мога да знам отсега дали и занапред това ще е реалистично.
      Така че за мен най-важно е човек да е реалист. А дали изглежда оптимист или песимист това зависи най-вече от преобладаващите очаквания на останалите. Да си цял живот оптимист или песимист по отношение на един пазар за мен е глупост.

      Поздрави и успешна търговия на всички!

      Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви.
      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

      Коментар


      • Аз също съм гледал филмчето няколко пъти, но разликата е, че аз и някои от по-старите колеги бяхме участници в тези събития. Защото едно е да ти го разказва някой, а съвсем друго е да го преживееш.
        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

        Коментар


        • Филмчето е прекрадно..Гледал съм го много пъти заради реализма му..
          Интересното е, че от няколко години хора без опит или уж с голям опит се изкарват крайни оптимисти..Само да напомня, че тези , кото бяха като тях миналият път фалираха, завлекоха и разочароваха много свои близки и роднини и вече ги няма..Уважаеми псевдо оптимисти, за да си истински оптимист трябва да си преживял една или две кризи, където да си изгубил пари, да си се разочаровал и все пак да си останал намерил сили и опит да продължиш..Крещенето по форуми и защитаването на собствените шитове не е оптимизъм..Оптимизъм е да си упорит и да не се отказваш 10-15-20г.Да си вложил почти всичките си пари в акции, да четеш и анализираш всеки ден и не на последно място да си реалист за икономиката и политиката..Истинският оптимист не ръси по форумите глупави и неверни- неслучващи се прогнози, от които после да се срамува и да си сменя никовете..Не на последно място за да си истински оптимист трябва и да си печелил след успешни инвестиции и прогнози, ако това го няма просто не си за Борсите..

          Коментар


          • Най-ценното на флмчето, че хората си казаха истината непринудено С изключение на един от георите, който всичко помниме какви прогнози даваше и какво стана а сега "икономистите не ни казаха, бизнесмените не ни казаха" ..... Нали на инвестиционните банкери това им е работата Иначе е истина, че човек веднъж трябва да преживее нещо за да го осъзнае, вместо 100 пъти да го чуе.
            Life won't wait for you.

            Коментар


            • Това клипче "Сърцето на борсата" си го пускам от години през няколко месеца да го изгледам пак и пак. Полезно е човек да не забравя, че борсата може както да катери, така и да пада. По-старите кучета помнят какъв беше форумът преди 10 години откъм настроения и ентусиазъм. Понякога ровя назад и си припомням. Аз, откак пиша, съм сред най-големите оптимисти тук и именно затова много обичам да чета песимисти - затова ми харесва и клипчето. За да преценявам ден след ден оптимизма си, доколко е реален, а не пожелателен. Видял съм и добро, и лошо. Засега ми се получава, но дали ще ми се получава и занапред, не знам. Не мисля, че съм най-умният тук, нито най-подготвеният. Аз съм лаик. Лично на мен ми се струва по-лесно човек да си купи тогава, когато е евтино и борсата не е масово коментирана. По-трудно ми се струва да прецениш кога да продадеш при силен възходящ тренд, ако се надуе балон, понеже тогава именно в последните месеци и седмици ръстът е най-силен и гледката от отдалечаващ се влак, от който току-що си слязъл, е най-болезнена. Не знам така ли ще е, не знам ще има ли подобни сценарии, не знам какво предстои на борсата ни, ще му мисля, когато ми дойде до главата и се надявам да разбера кога ми е дошло, а не по-късно. За момента съм все така в акции, само преструктурирам и променям теглата им. Дали предстоят спадове или ръстове на БФБ не се наемам да твърдя, ако и да имам своите субективни и навярно погрешни очаквания.
              Притежавам акции на БФБ. Възможно е да греша за нещо или за всичко. Препоръки нямам никакви.
              Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Когато много се размечтая, си пускам това клипче...ей така, за да се приземя
                "Сърцето на борсата"
                https://www.vbox7.com/play:91b53e31c8

                но пък и тренда си е страхотен!
                Успех на всички!


                Коментар


                • Когато много се размечтая, си пускам това клипче...ей така, за да се приземя
                  "Сърцето на борсата"
                  https://www.vbox7.com/play:91b53e31c8

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                    Днес говорих с Юксел, който от години прави по 5-10 грешки на емисия новини, но все още го държат в БТВ. Попитах го защо залагат само на черни новини (кражби, убийства, катастрофи, изнасилвания), а той отговори, че това е отражението на страната ни. Защо няма новини за лични финанси, борси, образователни материали - просто това не е интересно за масата
                    ного бързо му тече мисълта требва малко да забави и да влезе в ритъма и на мен ми е направило впечатление как яко бърка :Д

                    а новините напоследък опитват чат пат да пуснат и по някоя добра новина, къде успешно къде не толко.... представи си ако вкарат няква емисия по 2мин да дискутират бфб на ден... малее...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                      Дори и така да е, пак парите са много, а ПФ трябва да диверсифицират и риска. А и продажбата на пакети от мажовците на ПФ-тата няма да повлияе особено на цените - пак няма да се увеличи фрий флоут, просто блокираните пакети ще си сменят собственика. Което за всички останали участници ще има неутрален ефект, освен ако ПФ-тата не решат да пуснат тия пакети на пазара след това.
                      Мажовците в повечето случаи продават над пазарната цена ,така че ефект ще има.От друга страна пакети от под 5 процента от капитала (освен ако сборно не надвишат) са си фри флоут

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                        Не е точно така,ако решат да купуват и мажовците ще им продават пакети на подходяща цена ,не е задължително да се гледа само фри флоута!
                        Дори и така да е, пак парите са много, а ПФ трябва да диверсифицират и риска. А и продажбата на пакети от мажовците на ПФ-тата няма да повлияе особено на цените - пак няма да се увеличи фрий флоут, просто блокираните пакети ще си сменят собственика. Което за всички останали участници ще има неутрален ефект, освен ако ПФ-тата не решат да пуснат тия пакети на пазара след това.

                        Коментар


                        • Най-голям ефект за увеличаване на инвестициите на бфб определено ще има телевизията . Ако се отделят по 5 мин всяка вечер да кажем след новините за борсов обзор хората определено ще разберат за борсата . Все пак не може всеки да отваря баничарници и дюнери

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

                            Народопсихологията при нас винаги си е казвала думата. В крайна сметка 500-700 години сме само крадени и бесени. За това българина винаги ще мисли че по-сигурно от Буркан Банк няма. Много от познатите ми млади хора с познания във финансовият свят дори не искат да чуят за БФБ защото цитирам не искат да инвестират в нещо дето Бойко може сутринта да стане и да каже ТРЕИС няма да взимат повече поръчки за магистрали примерно. Просто БФБ им изглежда несигурно и нестабилно. Няма как да ги виниш след като 20 години слушаха за пирамиди, фараони и преживяха 1 фалит на банковата система + 1 ограбена банка малко по-нататък във времето. Така че като си говорим за оптимизъм на БФБ трябва да се замислим как да накараме онези дремещи 70 милиарда в банките + неизвестното количество в бурканите да почнат да мислят че БФБ не е шашма. Лично мен ме съмнява това да се случи скоро обаче защото както казах народопсихологият е голямо нещо.
                            Трябва да се нормализира държавата. А не да се управлява от профани, крадливи лумпени, психари интриганти, търгаши на влияние, продажници и изменници, егоцентрици с нарцистично самообласкаване. Плячкаджийството като национален спорт трябва се преустанови.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                              Колко процента от населението на България притежават акции ?
                              Колко IPO-тата са направени на БФБ през 2017г ?
                              Народопсихологията при нас винаги си е казвала думата. В крайна сметка 500-700 години сме само крадени и бесени. За това българина винаги ще мисли че по-сигурно от Буркан Банк няма. Много от познатите ми млади хора с познания във финансовият свят дори не искат да чуят за БФБ защото цитирам не искат да инвестират в нещо дето Бойко може сутринта да стане и да каже ТРЕИС няма да взимат повече поръчки за магистрали примерно. Просто БФБ им изглежда несигурно и нестабилно. Няма как да ги виниш след като 20 години слушаха за пирамиди, фараони и преживяха 1 фалит на банковата система + 1 ограбена банка малко по-нататък във времето. Така че като си говорим за оптимизъм на БФБ трябва да се замислим как да накараме онези дремещи 70 милиарда в банките + неизвестното количество в бурканите да почнат да мислят че БФБ не е шашма. Лично мен ме съмнява това да се случи скоро обаче защото както казах народопсихологият е голямо нещо.
                              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                                Днес говорих с Юксел, който от години прави по 5-10 грешки на емисия новини, но все още го държат в БТВ. Попитах го защо залагат само на черни новини (кражби, убийства, катастрофи, изнасилвания), а той отговори, че това е отражението на страната ни. Защо няма новини за лични финанси, борси, образователни материали - просто това не е интересно за масата
                                Е то,това,да се залага на черни новини си е характерно за масовите медиите по цял свят...Да не мислиш,че ние сме открили топлата вода..Ние просто ползваме челен опит..

                                Коментар

                                Working...
                                X