If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спящият бик,
Може да е така както пишеш , а може и да не е така...
знаеш ли че от м. май, както продадох основната си част на портфейла от тогава , нито за миг не съм съжалил и на почивка отидох един месец със спечелените парички и спя спокойно
Всичко е въпрос на позиции в които инвестираш. Вярно че за последните 6 месеца Софикс е направил някакви 3%, в общи линии тъпче на място (което не казвам че е зле след големия ръст), но за същото време има и позиции които са се представили доста добре. Например Свилоза и Емка, това с само два примера които са направили над 50% доходност за 6месеца, сигурно има и други.
п.п. Чез Разпределение има +28% за 6месец с включен дивидент в сметките. А бе нека им е зле на тези дето не са като теб в кеш, а са инвестирали в такива позиции.
Некрофилията в тази тема започна да ми идва в повече. Затова ще припомня на всички оплаквачки, че за последната година SOFIX е на + 31%! Факт! Много бързо забравихте - 80% и сега + 31% ви се струват малко?! Новината за нова криза обаче се оказва засега силно преувеличена. Малки корекции ще има, но те са оздравителни и затова добре дошли! Да сте видели някъде път към върха без завои? Важното е да не загубвате ориентир за посоката, а тя е нагоре! Приятен уикенд на всички! Избършете си сълзите и отворете очи - каква прекрасна есен! Дишайте, дишайте!...
Некрофилията в тази тема започна да ми идва в повече. Затова ще припомня на всички оплаквачки, че за последната година SOFIX е на + 31%! Факт! Много бързо забравихте - 80% и сега + 31% ви се струват малко?! Новината за нова криза обаче се оказва засега силно преувеличена. Малки корекции ще има, но те са оздравителни и затова добре дошли! Да сте видели някъде път към върха без завои? Важното е да не загубвате ориентир за посоката, а тя е нагоре! Приятен уикенд на всички! Избършете си сълзите и отворете очи - каква прекрасна есен! Дишайте, дишайте!...
Спящият бик,
Може да е така както пишеш , а може и да не е така...
знаеш ли че от м. май, както продадох основната си част на портфейла от тогава , нито за миг не съм съжалил и на почивка отидох един месец със спечелените парички и спя спокойно и платформата я отварям рядко и поръчките , който съм сложил на ниски нива все някъде ще улова риба а на годишна база имам солидна печалба......
А при вас нещата са различни...
Всичко е на живот и смърт ...
Нещо доказвате ...
Нещо се карате ,
нещо обиждате ..
Защо е нужно ?
Изпълнявай съвета си ..
Прави сте и чакайте ,все някога ще тръгне нагоре ,даже и след 5 години. ...
не ни вменявай чужда вина и решения и алчност за повече проценти печалба и ...
Дишайте ,дишайте ....
Ти едно време беше яростен бик , нещо по тона не може те познае човек напоследък, ма така е то, нормално е - когато кеша мине някакво % ниво...
Първоначално сметките излизаха за корекция до 660 за което писах преди време но в момента виждам пробойни и по дълбок спад. Времето ще покаже но за никъде не бързам.
Pipbel, тя идеята на Bear, че от ниска база лесно се показват %-ти ръст, добре това, ама докато некой голем не реши да те натисне, като например при Монбат когато отидоха в Сърбия с големата кошница а се върнаха "оакани,))) Сега феновете на монбат нека не скачат, беше само пример, нищо лично към мнбата (нямам никакъв интерес)- дано им се развиват добре нещата, не са лошо дружество.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Майкрософт или някоя друга компания от Доу примерно ще им е малко трудно да си утроят приходите за следващите 5 години - но някои от българските кучета ще успеят. Това имам в предвид. Българските компании вече се чувстват като европейски и купуват други компании извън страната. Излизат от ограничението - България и се целят в ограничението континент Европа, докато компаниите в Доу вече опират в ограничението планета Земя.
Ясно, говориш за мащаба.
Принципно е така, но.... нима само това е достатъчно като критерий да се търгуват на такава премия спрямо най сините чипове на най надутия пазар ?
Със сериозна премия и спрямо сходните по големина смол капс ЕМ ?
Без никакъв дисконт за ликвидност, мажовщина и т.н. ?
А и тези придобивки навън като са толкова страхотни защо няма никаква прозрачност за параметрите им ?
То и при продажбите същата работа.....всичко корпоративна тайна.
Като за Бг естествено навява мисли за пране най малкото.
Пък и по позитивно бих бил настроен при такава експанзия в първата 1/3 на цикъла, не последната.
При спад под 660 е по вероятно технически да паднем към 620-630. Някой от водещите акции са на ръба от по дълбока корекция. Лично аз със ситуацията около Софарма гледам по консервативно а и нови пари на БФБ не се появяват. Ще видим дали някой по голям участник няма да реши да намали риска и да поведе стадото надолу.
Очакват ни интересни седмици и ще видим на кой ще му излязат сметките Не е препоръка за търговия с акции!
Ти едно време беше яростен бик , нещо по тона не може те познае човек напоследък, ма така е то, нормално е - когато кеша мине някакво % ниво...
Коментар