IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Как е намазахте ли ските?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Сохо, на тебе рали не ти трябва, ти ще си чакаш и 100 години..Така се прави висока доходност..
      Всеки сам трябва да решава къде да инвестира ако не вярваш че ще тръгнем нагоре защо си 100% на БФБ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

        ...остава празна! След 2019 евро-фондовете спират и затова сега ще се анал-лизира приватизацията за да се види може ли да се доизкопчи нещо от настоящите собственици.
        Точно това е целта на "мероприятието"..., активно задействано вече...!

        Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        И от тия двете дружества ако чакате подем - все едно чакате или Моканина или Лястовицата!
        Спарт, не съм в "чакащите", поради една проста причина - отдавна съм разбрал кой - кой е...!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
          Един път стомна за вода, втори път стомна за вода..., третия...
          ....остава празна!След 2019 евро-фондовете спират и затова сега ще се анал-лизира приватизацията за да се види може ли да се доизкопчи нещо от настоящите собственици.Факт е,че 95% от разпродадените на безценица предприятия отдавна не работят или едва кретат.Факт е,че такива колоси като Химимпорт сега са сведени до "кухни" (който чете руски знае какво означава това на финансов жаргон).А Софарма дето я дъвчете денонощно до 1989 си беше една от многобройните кантори на Фармахим с дял в обединението под 5%.И от тия двете дружества ако чакате подем - все едно чакате или Моканина или Лястовицата!
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Сохо, на тебе рали не ти трябва, ти ще си чакаш и 100 години..Така се прави висока доходност..
            +1 Хахахаха

            Коментар


            • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

              Тоя папагал като нищо би направил тоя номер..., не мисля, че би рискувал в момента... До юни ше се перчат...!

              Един път стомна за вода, втори път стомна за вода..., третия...
              все още е твърде удобен за някои не бг служби.
              много добре знае, че не са решили, не са го премахнали

              Коментар


              • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Евентуални предсрочни избори напролет биха задържали спада,но после идва "борисов 4" и нови-нови дълбини.....
                Тоя папагал като нищо би направил тоя номер..., не мисля, че би рискувал в момента... До юни ше се перчат...!

                Един път стомна за вода, втори път стомна за вода..., третия...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Един такъв оптимизъм ще настане че не ти е работа.
                  Куче влачи диря няма.....ето и "успокоение" от тоя смешник.



                  http://www.economic.bg/bg/news/9/dob...r-s-50-90.html

                  Вчера го каза по бИтИвИтУ... тоя. От месеци се знае...
                  С Джей го коментирахме в една друга тема..., ама проблема са си търговците и навързаните по веригата до краен потребител...

                  п.п. Дали случайно, от този бизнес излезе един кандидат купувач на "жицата"...?!?

                  Коментар


                  • Евентуални предсрочни избори напролет биха задържали спада,но после идва "борисов 4" и нови-нови дълбини.....
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Първо , нещо го няма на БФБ този оптимизъм от 7 месеца и после..
                      В.Сега

                      Бизнесът отчете рязко увеличение на корупцията и на престъпността. През 2017 г. нивата на корупцията и на престъпността в България рязко са се увеличили, регулаторната тежест продължава да е висока, а сивата икономика не е намаляла съществено. Това са стряскащите изводи от традиционната анкета на Българската стопанска камара (БСК), оповестени вчера. В нея са участвали 790 фирми от всички сектори, които дават оценка за бизнес средата у нас.

                      Усещането на фирмите съществено се разминава със заявките на властта за намаляване на сивата икономика и с широко рекламираната офанзива срещу хилядите регулаторни режими.

                      Според 58.2% от участниците в проучването е нараснала корупцията, а според 50.6% - престъпността. Това е драстично увеличение в сравнение с резултатите от анкетата през миналата година, когато процентите са били съответно 46 и 42. Мениджърите на почти всяка втора фирма са убедени, че сивата икономика е голяма, и се оплакват от тежки регулации. Намаление на административния натиск върху бизнеса виждат едва 8.9% от анкетираните.

                      В същото време продължава да е твърде нисък процентът на отговорилите, че се подобрява достъпът до правосъдие - 11.4% през 2017 г. на фона на 9% година по-рано. Повече от половината анкетирани фирми не намират промяна, а 21.5% са на мнение, че дори е налице влошаване. Сред институциите най-одобрявана е работата на омбудсмана, а най-зле се справя Народното събрание.

                      Песимистични са настроенията и за бизнес средата през следващата година. 75% от фирмите прогнозират ръст в цените на тока. Нарастване на фискалната тежест - по-високи данъци, такси и осигуровки, очакват 68%. Поскъпване ще има и за бизнес кредитите. Ще растат цените на суровините, нужни за различни видове производство, смятат фирмите. Въпреки тези прогнози обаче делът на оптимистите за икономическия растеж и за бизнес средата расте двойно, коментира зам.-председателят на камарата Камен Колев.

                      Около 58% от фирмите смятат, че ще могат да увеличат заплатите на хората си, а 48% от тях прогнозират ръст в обема на производството. Добри са и прогнозите за въвеждането на нови продукти и услуги, намирането на нови пазари.

                      За поредна година обаче фирмите продължават да страдат от едни и същи проблеми. Около 80.8% от мениджърите казват, че са попадали на некоректни и дори незаконни практики, свързани с провеждането на обществени поръчки. Става въпрос основно за тенденциозно поставени условия в документите, насочени към определена фирма фаворит. Около 88.5% от запитаните пък са се сблъсквали с необективни оценки.

                      Камен Колев изтъкна, че все още не е прието предложението на БСК в комисиите по оценка на заявленията за обществени поръчки да има представители на браншовете. "Дори и те да нямат право на глас, за нас е важно да има такъв човек, за да проследи как точно се случва процесът по оценка", обясни той. Подизпълнителите също са проблем - това поставя под риск изпълнението и сроковете. Такива случаи има и при санирането, обясни зам.-председателят на БСК.

                      (НЕ)зависимост

                      Независимостта на съдебната система и борбата с корупцията са двете области с най-ниски резултати за България според класация Freedom Barometer за тази година. Анализът е на Фондация "Фридрих Науман" за Югоизточна Европа. Страната ни събира 64.30 точки, което я нарежда на 15-о място от общо 30 държави по степен на свобода в Европа и част от Азия. Първото място в класацията е заето от Холандия, следвана от Естония, а на дъното са Таджикистан и Киргизстан. По показателя "съдебна система" България е получила само 3.92 точки от общо 10, а при борбата с корупцията оценката е 4.10 точки. Най-добра оценка (8.93) страната ни е получила в областта на свободните и справедливи избори. Все пак се отчитат проблемите при тяхното организиране, купуването на гласове и контролираният вот. Въпреки изискванията, произтичащи от членството ни в ЕС, България прилага само основните европейски стандарти по отношение на правосъдието, отчита докладът.



                      Цената на водата ще расте поне до 2021 година. Цената на водата ще расте поне до 2021 година. Причината е, че увеличението на тарифите е заложено в петгодишните бизнес планове на част от дружествата. Тези планове вече бяха одобрени от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), но конкретните цени трябва да се "гласуват" от комисарите година за година.

                      Вчера зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова се опита да тушира напрежението около поскъпването на водата и коментира. Тя успокои, че вече било ясно как ще се подпомагат бедните българи, които няма да имат пари, за да платят новите фактури.

                      "Мислим да опростим максимално подпомагането на социално слабите", заяви Малина Крумова пред БНТ. Преди дни началникът й - регионалният министър Николай Нанков, заяви, че става въпрос за около 18-20 млн. лв. годишно. Той не уточни дали такава сума за подпомагане на социално слабите е заложена в бюджета за догодина и откъде ще дойдат тези средства. "Ще имаме необлагаем минимум - разглежда се кубик и половина вода да е така наречената "необлагаема", заяви Нанков в края на миналата седмица.

                      Увеличението на цената на водата предизвика серия от протести на граждани. Срещу повишението се обяви и омбудсманът Мая Манолова. Дори и решението на КЕВР да бъде обжалвано обаче, това не спира изпълнението му.

                      Миналия петък КЕВР одобри ръст между 2 и 20% за цените в половин България - в 14 области. Те ще влязат в сила от Нова година с изключение на най-голямото, 20-процентно увеличение за Ямбол. То ще стане факт, след като новата пречиствателна станция бъде пусната в експлоатация.

                      ''Специално за Ямбол става въпрос за нов вид услуга. Там нямаше пречиствателна станция, тази услуга трябва да се калкулира в цената, затова е най-високо увеличение там", защити решението на комисарите Крумова. В София поскъпването ще бъде с 9% до 2.31 лв. за кубик с ДДС. "Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете през 2017 година, одобрено е от КЕВР, сега се коригира заложената цена за 2018 година с оглед инфлационния процент", заяви зам.-министърът.

                      Цената на водата ще расте по сегашните планове до 2021 г., когато ВиК операторите ще внесат нови заявления. Възможно, но малко вероятно е дотогава да има и намаление на цените. То е възможно само ако се установи, че фирмите не са успели да изпълнят заложените по план инвестиции. Такъв публично известен случай до момента няма.


                      Зависи кой го отчита нали..Има хора , които ни уверяват , че благоденстваме, а сме най- бедни и корумпирани в ЕС..

                      ЗАщО НЯМА ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ НА БФБ , ПРИ ТОЗИ ГОЛЯМ ОПТИМИЗЪМ, А ФЕРРИ..
                      вярвам, че въпросът ти наклрая е абсолютно риторичен

                      Коментар


                      • Един такъв оптимизъм ще настане че не ти е работа.
                        Куче влачи диря няма.....ето и "успокоение" от тоя смешник.

                        Предстои поскъпване на електроенергията на свободния пазар с 50 до 90 на сто. За това потвърди Делян Добрев, председател на енергийната комисия в парламента, съобщава бТВ. По думите му свободният пазар има над 50 на сто дял и от него ток купуват всички фирми.
                        Не бива да се всява паника – рязкото увеличение касае само бизнеса, успокои той.
                        http://www.economic.bg/bg/news/9/dob...r-s-50-90.html


                        Коментар


                        • С тия цени на водата ще убият земеделието,ще внасят от чужбина и селата хептен ще запустеят.

                          Коментар


                          • Първо , нещо го няма на БФБ този оптимизъм от 7 месеца и после..
                            В.Сега

                            Бизнесът отчете рязко увеличение на корупцията и на престъпността. През 2017 г. нивата на корупцията и на престъпността в България рязко са се увеличили, регулаторната тежест продължава да е висока, а сивата икономика не е намаляла съществено. Това са стряскащите изводи от традиционната анкета на Българската стопанска камара (БСК), оповестени вчера. В нея са участвали 790 фирми от всички сектори, които дават оценка за бизнес средата у нас.

                            Усещането на фирмите съществено се разминава със заявките на властта за намаляване на сивата икономика и с широко рекламираната офанзива срещу хилядите регулаторни режими.

                            Според 58.2% от участниците в проучването е нараснала корупцията, а според 50.6% - престъпността. Това е драстично увеличение в сравнение с резултатите от анкетата през миналата година, когато процентите са били съответно 46 и 42. Мениджърите на почти всяка втора фирма са убедени, че сивата икономика е голяма, и се оплакват от тежки регулации. Намаление на административния натиск върху бизнеса виждат едва 8.9% от анкетираните.

                            В същото време продължава да е твърде нисък процентът на отговорилите, че се подобрява достъпът до правосъдие - 11.4% през 2017 г. на фона на 9% година по-рано. Повече от половината анкетирани фирми не намират промяна, а 21.5% са на мнение, че дори е налице влошаване. Сред институциите най-одобрявана е работата на омбудсмана, а най-зле се справя Народното събрание.

                            Песимистични са настроенията и за бизнес средата през следващата година. 75% от фирмите прогнозират ръст в цените на тока. Нарастване на фискалната тежест - по-високи данъци, такси и осигуровки, очакват 68%. Поскъпване ще има и за бизнес кредитите. Ще растат цените на суровините, нужни за различни видове производство, смятат фирмите. Въпреки тези прогнози обаче делът на оптимистите за икономическия растеж и за бизнес средата расте двойно, коментира зам.-председателят на камарата Камен Колев.

                            Около 58% от фирмите смятат, че ще могат да увеличат заплатите на хората си, а 48% от тях прогнозират ръст в обема на производството. Добри са и прогнозите за въвеждането на нови продукти и услуги, намирането на нови пазари.

                            За поредна година обаче фирмите продължават да страдат от едни и същи проблеми. Около 80.8% от мениджърите казват, че са попадали на некоректни и дори незаконни практики, свързани с провеждането на обществени поръчки. Става въпрос основно за тенденциозно поставени условия в документите, насочени към определена фирма фаворит. Около 88.5% от запитаните пък са се сблъсквали с необективни оценки.

                            Камен Колев изтъкна, че все още не е прието предложението на БСК в комисиите по оценка на заявленията за обществени поръчки да има представители на браншовете. "Дори и те да нямат право на глас, за нас е важно да има такъв човек, за да проследи как точно се случва процесът по оценка", обясни той. Подизпълнителите също са проблем - това поставя под риск изпълнението и сроковете. Такива случаи има и при санирането, обясни зам.-председателят на БСК.

                            (НЕ)зависимост

                            Независимостта на съдебната система и борбата с корупцията са двете области с най-ниски резултати за България според класация Freedom Barometer за тази година. Анализът е на Фондация "Фридрих Науман" за Югоизточна Европа. Страната ни събира 64.30 точки, което я нарежда на 15-о място от общо 30 държави по степен на свобода в Европа и част от Азия. Първото място в класацията е заето от Холандия, следвана от Естония, а на дъното са Таджикистан и Киргизстан. По показателя "съдебна система" България е получила само 3.92 точки от общо 10, а при борбата с корупцията оценката е 4.10 точки. Най-добра оценка (8.93) страната ни е получила в областта на свободните и справедливи избори. Все пак се отчитат проблемите при тяхното организиране, купуването на гласове и контролираният вот. Въпреки изискванията, произтичащи от членството ни в ЕС, България прилага само основните европейски стандарти по отношение на правосъдието, отчита докладът.



                            Цената на водата ще расте поне до 2021 година. Цената на водата ще расте поне до 2021 година. Причината е, че увеличението на тарифите е заложено в петгодишните бизнес планове на част от дружествата. Тези планове вече бяха одобрени от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), но конкретните цени трябва да се "гласуват" от комисарите година за година.

                            Вчера зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова се опита да тушира напрежението около поскъпването на водата и коментира. Тя успокои, че вече било ясно как ще се подпомагат бедните българи, които няма да имат пари, за да платят новите фактури.

                            "Мислим да опростим максимално подпомагането на социално слабите", заяви Малина Крумова пред БНТ. Преди дни началникът й - регионалният министър Николай Нанков, заяви, че става въпрос за около 18-20 млн. лв. годишно. Той не уточни дали такава сума за подпомагане на социално слабите е заложена в бюджета за догодина и откъде ще дойдат тези средства. "Ще имаме необлагаем минимум - разглежда се кубик и половина вода да е така наречената "необлагаема", заяви Нанков в края на миналата седмица.

                            Увеличението на цената на водата предизвика серия от протести на граждани. Срещу повишението се обяви и омбудсманът Мая Манолова. Дори и решението на КЕВР да бъде обжалвано обаче, това не спира изпълнението му.

                            Миналия петък КЕВР одобри ръст между 2 и 20% за цените в половин България - в 14 области. Те ще влязат в сила от Нова година с изключение на най-голямото, 20-процентно увеличение за Ямбол. То ще стане факт, след като новата пречиствателна станция бъде пусната в експлоатация.

                            ''Специално за Ямбол става въпрос за нов вид услуга. Там нямаше пречиствателна станция, тази услуга трябва да се калкулира в цената, затова е най-високо увеличение там", защити решението на комисарите Крумова. В София поскъпването ще бъде с 9% до 2.31 лв. за кубик с ДДС. "Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете през 2017 година, одобрено е от КЕВР, сега се коригира заложената цена за 2018 година с оглед инфлационния процент", заяви зам.-министърът.

                            Цената на водата ще расте по сегашните планове до 2021 г., когато ВиК операторите ще внесат нови заявления. Възможно, но малко вероятно е дотогава да има и намаление на цените. То е възможно само ако се установи, че фирмите не са успели да изпълнят заложените по план инвестиции. Такъв публично известен случай до момента няма.


                            Зависи кой го отчита нали..Има хора , които ни уверяват , че благоденстваме, а сме най- бедни и корумпирани в ЕС..

                            ЗАщО НЯМА ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ НА БФБ , ПРИ ТОЗИ ГОЛЯМ ОПТИМИЗЪМ, А ФЕРРИ..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Броят на българските инвеститори в акции се свива

                              Вече седем месеца Централен депозитар АД публикува данни за броя акционери на публичните дружества. Някои компоненти успяват да увеличат силно броя на акционерите си, но като цяло тенденцията е за намаляване на броя вложители в акции.
                              https://www.investor.bg/novini-i-ana...sviva--252123/
                              Киро, на фона по-горното сега вече има оборване на фактите чрез статистически данни, събрани от плебеите

                              "За първи път от 20 години в България се отчита икономически оптимизъм"

                              Коментар


                              • Сохо, на тебе рали не ти трябва, ти ще си чакаш и 100 години..Така се прави висока доходност..

                                Коментар

                                Working...
                                X