IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

    Напълно си прав ! Лошото е, че само с оптимизъм промяна няма никаква ! От 30 години сме оптимисти и какво от това !
    Как какво от това....ако не виждаш никаква промяна - просто не си оптимист.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

      Оптимизма е състояние на духа. Винаги можеш да намериш поводи за оптимизъм, ако искаш, както и обратното....
      Който смята, че тука е лоша инвестиция, има толкова голям избор..... вкл. и депозити на 0.5%, което се оказва масовата на българина.
      Напълно си прав ! Лошото е, че само с оптимизъм промяна няма никаква ! От 30 години сме оптимисти и какво от това !

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

        Беше ! В държава на Тикви и Цаци може ли да има оптимизъм ?
        Оптимизма е състояние на духа. Винаги можеш да намериш поводи за оптимизъм, ако искаш, както и обратното....
        Който смята, че тука е лоша инвестиция, има толкова голям избор..... вкл. и депозити на 0.5%, което се оказва масовата на българина.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

          Стига де, Торанага, и ти ли разпродаде и чакаш катаклизмите? Да, всичко казано от автора е факт, но този факт не е от вчера, не е и само в България. И какво от това?

          та така - почвайте с камъните, истината боли...
          Не опонирам, но статията в съчетание с мнението ти наистина произвежда болка.
          Винаги може да се направи нещо, но в нашия случай, при това състояние на обществото, при тези елити, никой няма да приеме болезнени реформи

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Груйче, аз отдавна предлагам да се премахнат задължителните пенс. вноски и всеки да е на индивидуална партида..Като не искаш пенсия оправяй се..Ама за другото не си прав..Да си внасял 40години, да си дал 200-250000 и да не вземеш нищо и даже има случаи не ги доживяват..Друг вариант е на 70евтаназия..Ама като ги стигнеш едва ли ще го искаш.. Да може по- хубаво БХ и Дянков да точат милиарди от пенсиите..
            Кире, сложих ти плюс за първата част - и аз искам така, ама не може. Виж, с втората не съм съгласен и сме го говорили и писали нееднократно. Средната продължителност на живот при хората, достигнали до пенсия, е около 30 години (говорим за достигналите пенсия, не за всички, които включват и детската смъртност). Вярно, че тя е изкривена с разни шапкари, плюс тези, дето се пенсионираха едно време на по 50 години, но дори и сега, пак са високи пенсиите. Всичко е сметки - та през 2001 са внасяли по 2 лева вноска в ПФ-тата месечно, а за държавата е било 12 кинта - колко очакваш да е пенсията?

            Дори и сега, вноските са пенсия са 20% от заплатата, средният стаж е около 35 години, а средната продължително около 30 (по-малко беше, ама ме мързи да ровя, да речем 25). Ако пенсионер сега се е осигурявал на минимума, което е масовата практика, то той се е осугрявал на около 250 кинта в послените 20-на години (като му сложим и инфлация и т.н.), т.е. давал е по 50 кинта за пенсия, а минималната в момента е 200. Всеки да си прави изводите сам - пенсионерите изядоха бъдещето на внуците си - казвам го с ясното съзнание, че ще ме обявят за мизантроп. Но с още по-ясното съзнание всички емигранти реват каква кочина е България, докато ние, останалите в нея, плащаме пенсиите на родителите им, а те плащат пенсията на дядо Ханс, Джеймс, Пепе и Костас. И за това е виновна държавата, сигурен съм!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от PetraV Разгледай мнение
              Това не беше ли темата за "Оптимизъм на БФБ"?!
              Беше ! В държава на Тикви и Цаци може ли да има оптимизъм ?

              Коментар


              • Това не беше ли темата за "Оптимизъм на БФБ"?!

                Коментар


                • Груйче, аз отдавна предлагам да се премахнат задължителните пенс. вноски и всеки да е на индивидуална партида..Като не искаш пенсия оправяй се..Ама за другото не си прав..Да си внасял 40години, да си дал 200-250000 и да не вземеш нищо и даже има случаи не ги доживяват..Друг вариант е на 70евтаназия..Ама като ги стигнеш едва ли ще го искаш.. Да може по- хубаво БХ и Дянков да точат милиарди от пенсиите..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                    https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/...mments-wrapper

                    все добри новини !!!

                    Up, Uppp..
                    к'во те грее, ти си във Виена

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                      https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/...mments-wrapper

                      все добри новини !!!

                      Up, Uppp..
                      Стига де, Торанага, и ти ли разпродаде и чакаш катаклизмите? Да, всичко казано от автора е факт, но този факт не е от вчера, не е и само в България. И какво от това? На мен всичките ми класни от първи доседми клас бяха или пенсиониращи се, или забременяващи - караха ни по една година и съответно или излизаха в пенсия, или раждаха. Това не ми е попречило и на йота, защото аз обичах да чета и исках да чета. Не съм учил в Италианския лицей, около мен също имаше откровени илитерати, а социалното неравенство си беше факт и преди 1989 - баща ми, дългогодишен директор на банков клон, вземаше по-малко от проЗ бачкер в Кремиковци. Е, какъв стимул съм имал аз тогава? Но съм бил възпитан (вкъщи, подчертавам вкъщи), че трябва да чета и да се уча, ако искам да стана човек. И това, пак да го подчертая, става вкъщи, а не някъде си там, неясно точно къде. Е, какво да ги учат децата сега, като родителите им са с ясната мисъл, че ученето е за тъпаците, яките пичове са мутрите, а идол за момиченцата са коврите? Кой е виновен за това - пак ли образУванието, или семейството?

                      За здравеопазването е факт - нещата са плачевни, всичко извън София е тотален леш, така е, но това се дължи основно на нереформираната система и на нищо друго. Иначе пари има и се изливат с кофата, ама то си е и до морал - при 16 лева здравна вноска какво по-точно здравеопазване да очакваш?

                      А за пенсионерите - ми ще ме прощаваш, ама и тези пари са им много (да, знам, ще ме убиете с камъни сега). Системата е разходопокривна, децата им ги няма (ясно, държавата ги е изгонила, а не родителите им с постоянното мрънкане, че държавата е кочина, сякаш някой друг, а не самите те не я превърнаха в кочина), та кой по-точно да внася пари за тях? 4 милиарда лева е дофинансирането на ноЙ всяка година, т.е. едно 50%, иначе казано, пенсиите трябва да са наполовина, ако трябва да са реални, или данъците да се вдигнат двойно - кое си избираш? Да, ясно, третото, правим се, че няма проблем и вместо за таблети на децата и инфраструктура даваме пари за пенсии.

                      та така - почвайте с камъните, истината боли...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/...mments-wrapper

                        все добри новини !!!

                        Up, Uppp..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                          Ти Румъния не я сравнявай с България.Двойно по-високи заплати и пенсии а цените им в магазините като нашите.Няма корупция,няма
                          мафия,полицията държи здраво реда в градовете и селата.
                          Е, де, е, де, то и аз съм черноглед понякога, ама твоето си е чист хейт, който не почива почти на нищо, а само на приказките тип Една жена каза, което е леко некоректно за финансов форум. ето ти сравнително добър сайт в тази насока (малко е лаишки, признавам), който ти показва, че със средната заплата в София се живее една идея по-добре от тази в Букурещ - линк

                          За другите неща си до известна степен прав, но това си зависи от обществото - когато мамалигите си разстрелваха комунетата, тук всички българи (абсолютно всички) се умилявахме коко добре било у нас, че не се стигнало до такива ексцесии. Е, това е резултатът в момента.

                          Има и друго, и то е най-важното - мамалигите спечелиха страшно много от влизането си по едно и също време с нас. Огромна стратегическа грешка на България, която тогава беше по-напред, но ни закачиха в пакет с мамалигите. И тогава, след като влязоха, обсолютно всички централи на западни фирми бяха открити в Букурещ, а не в София. И причината не е корупция, комунисти, Ваньо мавъра и т.н., а просто територията, ерго пазарът на паза населението на страната, беше по-голям. Толкоз, нищо повече. Оттам те дръпнаха много, създадоха средна класа и всякаква мамалигарска мърша дойде да се прави на началник в София (и не само)

                          П.С. Ходил ли си в Румъния? Букурещ е единственият град, който е по-грозен от София, особено входът му откъм Русе, с циганския мутробарок. А селата им са в средновековието, горе-долу само нашите турски села в делиормана и кърджалийско са по-зле. Та хайде да не залитаме в нихилизъм, а

                          П.П.С. А Бай Хой прави невероятна грешка с влизането на Сърбия в ЕС (не че ще влязат де) - това е абсолютна смърт за северозападна България и всякаква инфраструктура там, защото ще стане безсмислена - що да ходиш по очуканите пътища към Видин, като можеш да минеш по магистралата през Ниш и Белия град на българите (нандор фехервар - все още наричан така от маджарите - това е голям народ, тях дай за пример, не мамалигите, край на офтопика). Та маляките ни заобиколоха с Виа Егнация, само защото България не беше в ЕС (нали помниш какви пречки бяха за откриване на гранични пунктове - даже тунел за мечки правихме), а сега ние директно доунищожаваме Северозапада, като се молим на ЕС да приеме шумадийските копелета, Това не е предателство, това е смъртно предателство!
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • И по време на соца бяхме последни. Там си и останахме. Развит социализъм и демокрация, за нас е само за някои.

                            Коментар


                            • Тук ще изпушиш една цигара и пет навлека ще те наобиколят да ти искат я цигара я фас ,дотам стигна нашта демокрация.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                                Romania - Foreign direct investments increased by 21.2% in the first three months of this year to EUR 1.378 bln

                                Какви са цифри в бг за период?
                                Ти Румъния не я сравнявай с България.Двойно по-високи заплати и пенсии а цените им в магазините като нашите.Няма корупция,няма
                                мафия,полицията държи здраво реда в градовете и селата.

                                Коментар

                                Working...
                                X