IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
    Прецаканото, по ми е интересно е къде се правят по 20К на месец, заплата?
    Напиши ми на другата поща, дали ще ти е още интересно за тази не особено значима информация. Професията е рядка. В случаят няма значение това а манталитета на практикуващия Има и вероятно немалко хора, за които не е проблем да имат подобни месечни приходи а и отгоре

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

      Кире, ще ти дам пример за един хрантутник, при това сме и малко роднини - човекът получава 20000 /месец. (варира, щото доларова заплата и по курса е плюс минус тази цифра) Но работи към чужда фирма, редува 2-3 месеца в чужбина и поле 2 месеца у нас (примерно, периодите са плаващи) За да не се усложнява счетоводството са му казали от фирмата сам да се осигурява. Пoзнай на колко се осигурява (Е те това е вече отвратителния тарикатски синдром, който Грую нарича "родния синдром")
      На всичкото отгоре човекът се оплаква че нямало да взима хубава пенсия ))) Е това ако не е хрантутник - здраве му кажи - да имаш предостатъчно и да искаш да смучеш колкото може още от държавата !!?!? Хрантутник на хрантутниците, дет се вика
      Бойко Б. и неговата герберска дружина дали на колко се осигоряват?Все пак трябва да са за пример на нацията.

      Коментар


      • Прецаканото, по ми е интересно е къде се правят по 20К на месец, заплата?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Груйче, всъщност ти си много по ощетен от нас..Нали твърдиш , че внасяш на висока база..Напомняш ми на един познат , който е получавал около 8000 лева и се е осигурявал на тях..Сега пенсията му е тавана- около 900 лева..Тъжно нали..Трябва реформа брат..Не може едни да внасят, а други само да цоцат..
          Кире, ще ти дам пример за един хрантутник, при това сме и малко роднини - човекът получава 20000 /месец. (варира, щото доларова заплата и по курса е плюс минус тази цифра) Но работи към чужда фирма, редува 2-3 месеца в чужбина и поле 2 месеца у нас (примерно, периодите са плаващи) За да не се усложнява счетоводството са му казали от фирмата сам да се осигурява. Пoзнай на колко се осигурява (Е те това е вече отвратителния тарикатски синдром, който Грую нарича "родния синдром")
          На всичкото отгоре човекът се оплаква че нямало да взима хубава пенсия ))) Е това ако не е хрантутник - здраве му кажи - да имаш предостатъчно и да искаш да смучеш колкото може още от държавата !!?!? Хрантутник на хрантутниците, дет се вика

          Коментар


          • Ти освен този човек други на 80г. познаваш ли да работят..Да видим ти като станеш на 80 , ако достигнеш ще работиш ли.. След 70 трудно се работи и е голямо мъчение.. То преди 80 не работят на 80 ще се разработят пълни с болести и шепа лекарства..

            Коментар


            • Аз лично не знам за какво ги коментираме пенсиите, след като демографския срив си предопределя да няма. По добре говорете за стимулите за раждаемост и чужденци ....гледате проблема от грешната страна. Един дядо на 80 г. Миказваше следното: "най добрата пенсия е заплатата" и ходеше да си работи човека....

              Коментар


              • Груйче, всъщност ти си много по ощетен от нас..Нали твърдиш , че внасяш на висока база..Напомняш ми на един познат , който е получавал около 8000 лева и се е осигурявал на тях..Сега пенсията му е тавана- около 900 лева..Тъжно нали..Трябва реформа брат..Не може едни да внасят, а други само да цоцат..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  Тук нямам какво да ти опонирам - напълно си прав, за огромно мое съжаление
                  Но, има едно голямо НО, с което отгворям и на Преци - мат'риалът до много голяма степен сам си е виновен> Колко от този мат'риал отиде поне веднъж на протест в последните 20 години? Колко от него си гласува под строй за гроП? Колко си изпрати децата (направо ги изгони, уж под благовидния предлог, че тук било кочина и държавата е виновна) в чужбина и после чака пенсии? Колко? Щото май е огромното мнозинство - е, как да имам жал за такива, част от които съм и аз?

                  И отново родният синдром - какъв велик народ били мамалиги, шумадийци, маляки, което, разбира се, изобщо не е вярно, ама бай Ганьо иска да си седи вкъщи, да си маа ракийката (контрабанда) с пластмасовите домати от лидъла (щото го мързи) и да попържа пред телевизора или във фейсбука! Ми не става така - спасението на давещите се е дело на самите давещи се! И изходът не е Терминал 1 и 2 - там е изходът за страхливците, защото винаги е по-трудно да останеш и да се бориш тук, отколкото да избягаш там, където винаги ще си никой, пък макар и в по-уредена страна.

                  Държавата не е имагинерно понятие, държавата сме аз и ти, но щом ти не искаш да се напънеш за твоетп, не посягай към моето, защото аз няма да ти го дам - който не се е осигурявал на хубави пари, да духа супата, изобщо не ми е жал за него.
                  П.С. И е крайно време да се въведе, по подобие на ергенския данък преди години, данък върху пенсиите на родителите на емигранти - тях ги няма, защо аз да плащам за родителите им?

                  П.П.С. И по темата, че наистина се отплеснахме - чичо Оги купувал днес, всички адепти в темата на Софарма са във възторг - айде пак кажете, че комунистите били зло
                  Грую, изобщо не го приемай като спор, Това е истната - много хора след време ще се окажат в категорията "хрантутници" с мизерни пенсии, въпреки, че са работили много повече от нехрантутници. С наднормено време, без почивки и т.н. Просто изместваш твърдението в друга плоскост. И вероятно хилядите от тях са били по площадите и протестите, но какво са постигнали?! Нито закона ги е защитавал, нито държава. От никого не са могли да видят спасение, нали затова когато дойде онзи комарджия от Испания всички гласуваха за него - просто са виждали, че на пребоядисани или зле боясиани сини и червени - не може да се вярва. Хванаха се за дедо като удавник за сламка. По подобен начини за БХ, (е разбира се и шашмите са от значение, нали затова загатнах че има две държави,) Смяташ ли изобщо, че това с простестите не бяха често и дирижирани маскаради, колкото да поотпуши со кротце гнева!?!? И никак не се впрягай за сърби гърци и т.н. - макар, че сам ти разпрвяше че на гръцкото черноморие ти е къде по-добре от нашето и че на нашето не си заслужава. Т.е. не навличай сега и на мен "родния синдром" - няма такъв при мен, Не ти хвалех сърбите ами ти дадох примера за това, че тук все едно се е водела вътрешна война на кликата срещу собствения й народ. (и не само червени но и сини са ни управлявали, и жълти и пембени...) а за сърбите дори ще ти кажа, че имам мнението че незаслужено са си завзели нетехни територии след войните, когато са правели югорепублката, които територии нормално сега да загубят, но това е политика, която сега не коментираме, а говорим само за икономиката. Направена и от хрантутниците. От които разни "феодали" направиха своята държава (Държава в държавата.) И аз съм в тази нашата родина ))), също съм българин като теб и също смятам че от мен зависи, но и мисля, че държавата освен цялата администация и другите съпровождащите професии са и много още други хора, хрантутниците също са част от държавата (хората с мизерните пенсии, на които де юре, НОИ им орязва с най-голямо удоволствие каквото може, според нареждането от горна инст.), но и голяма част от тях са пострадали и че има какво да се справи за да се подобри, да се изкара истината, че много от тях не са хрантутници, иначе нямаше и да си направя труда да го пиша.
                  Има и една кратка народна приказка "Ситият на гладния не вярва", помиси и върху нея.
                  Last edited by precakanoto; 10.09.2018, 18:26.

                  Коментар


                  • Значи, от много приказки пак се разводни темата и нищо не излезе накрая като заключение. Затова ще се опитам да обобщя поне моята теза:
                    Не сме виновни ние, които се осигуряваме на минимума. Правим го, защото съзнаваме, че ни лъжат, затова. Не сме идиоти и ако имаме интерес, сами ще поискаме да внасяме повече, няма нужда от агитация и пропаганда...И не е решение да се вдигат вноски и възраст - трябва да се разшири облагаемата (извинявам се за думата, ама е точна) база - да се включат и тези, които досега не са внасяли, а само теглят от общия кюп. Там е заровено кучето и вече много мирише... Стига номенклатура, мамка му!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Груйче, пенсията в САЩ за тези 10г. е различна за различните щати и не е 500, а повече..Тук за 10г. нищо няма да вземеш нали..Ако средният доход в Сащ в момента е между 4 и 5000 долара смятай колко ще вземеш след 30-40-45г. работа..Сега сметни и тук в държавата на уж десните милиционеркомунисти..Бясно крадене от НОИ и преразпределение от високите вноски и 30% пенсия от внесеното..Ами то при Путин брат процента сигурно е по- висок..Комунистическа мизерия и грабеж..
                      Тук нямам какво да ти опонирам - напълно си прав, за огромно мое съжаление
                      Но, има едно голямо НО, с което отгворям и на Преци - мат'риалът до много голяма степен сам си е виновен> Колко от този мат'риал отиде поне веднъж на протест в последните 20 години? Колко от него си гласува под строй за гроП? Колко си изпрати децата (направо ги изгони, уж под благовидния предлог, че тук било кочина и държавата е виновна) в чужбина и после чака пенсии? Колко? Щото май е огромното мнозинство - е, как да имам жал за такива, част от които съм и аз?

                      И отново родният синдром - какъв велик народ били мамалиги, шумадийци, маляки, което, разбира се, изобщо не е вярно, ама бай Ганьо иска да си седи вкъщи, да си маа ракийката (контрабанда) с пластмасовите домати от лидъла (щото го мързи) и да попържа пред телевизора или във фейсбука! Ми не става така - спасението на давещите се е дело на самите давещи се! И изходът не е Терминал 1 и 2 - там е изходът за страхливците, защото винаги е по-трудно да останеш и да се бориш тук, отколкото да избягаш там, където винаги ще си никой, пък макар и в по-уредена страна.

                      Държавата не е имагинерно понятие, държавата сме аз и ти, но щом ти не искаш да се напънеш за твоетп, не посягай към моето, защото аз няма да ти го дам - който не се е осигурявал на хубави пари, да духа супата, изобщо не ми е жал за него.
                      П.С. И е крайно време да се въведе, по подобие на ергенския данък преди години, данък върху пенсиите на родителите на емигранти - тях ги няма, защо аз да плащам за родителите им?

                      П.П.С. И по темата, че наистина се отплеснахме - чичо Оги купувал днес, всички адепти в темата на Софарма са във възторг - айде пак кажете, че комунистите били зло
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Колеги, загубил съм линка към към един тул, следващ дяловете и цените на колективните инвестиционни схеми. Може ли някой да ми го провайдне, ако продължава да се поддържа. Мерси

                        Коментар


                        • Груйче, пенсията в САЩ за тези 10г. е различна за различните щати и не е 500, а повече..Тук за 10г. нищо няма да вземеш нали..Ако средният доход в Сащ в момента е между 4 и 5000 долара смятай колко ще вземеш след 30-40-45г. работа..Сега сметни и тук в държавата на уж десните милиционеркомунисти..Бясно крадене от НОИ и преразпределение от високите вноски и 30% пенсия от внесеното..Ами то при Путин брат процента сигурно е по- висок..Комунистическа мизерия и грабеж..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                            Прав - трънки! Груйо се е взел за фараон от пирамидата НОИ и иска всинца да бъдем погребани като негова свита там, за да не се чувства единствен прецакан.
                            Ич не си ме разбрал, ако зависи от мен, ще махна и пенсии, и всякакви осигуровки - на всеки, който достигне 65 години, му се дават пожизено едни 100 кинта (това е един хляб на ден и покриване на минимални разходи за ток и вода) и толкова. Който иска повече - да се е оправял през живота си, който е гладен - да ходи да копа на село и ще има ядене! Толкоз.

                            Шото сега какво става - най-малко бачкалите получават най-много за единица внесена осигуровка - всеки сам може да си го сметне, то не е и толкова трудно, че най-изгодно ти излиза да лъжеш държавата и да се осигуряваш на минимума или изобщо да не се осигуряваш. И дръжавата поощрява това!

                            Кире, в САЩ има едно основно правило, което тук няма - не е важно колко си работил, а колко си заделил по сметката. Та затова и всеки, който е бачкал та, 10 години легално, може да се "пенсионира" с едни 500 долара (на ангро говоря, нямам време да го проверя) месечно, С тези пари в един Ню Йорк не само ще умреш от глад, ами и нещо отгоре. В САЩ също има врътки - като станеш на 70, дори и да не си работил 1 ден, пак ти дават социална пенсия (май беше 700 долара). Иначе казано, майките и бащите на всякаква измет, дето се е довлякла там легално, изкарва зелени карти и на родителите си (щото може) и те вземат пенсии там - найс, а

                            Пип, така е, доста десен съм във възгледите си, защото съм закърмен с честност, която е все по-непригодна за настощия джендърско-ляв свят. Природата не търпи нито вакуум, нито излишна ленност - в крайна сметка съм достатъчно запознат с историята, която винаги се повтаря като фарс, за да знам, че абсолютно всяка една империя и строй в края си е бил ултра толерантен и ояден до слабост. А варварите само това са чакали - нашоте дори вече не са пред портите на Рим, те са вътре в Рим и цветът на кожата не е определящ, мисленето е
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Грую, вероятно няма да си промениш становището, защо статистиката е успяла да те позаблуди. (например за "хрантутниците" както ги наричаш) но ще подскажа с една история, на която лично присъствах - Отивам в края на август до един от големите клиетни, да уточним сметките за месеца, и докато обмисляме със. счетоводителката варианта, влиза някакъв мъж с една папка и се заговори с по-малкия счетоводител, оказва се че събирал данни за пенсия. Не го видях, щото внимавах в сметките, но дочувам, че работата се закучва с него и гл. счетоводител от мен се прехвърли при тях, и пак не могат да се оправят. Оказва се, че човекът е ром. Смея да кажа, че на вид изобщо не беше хрантутник. Наистина - толкова жилав човек на тези години е трудно да видиш. Дори се съгласяваше на всичко, но не можеха да му изнамерят трудовия стаж. Пратиха го в някакъв архив за последно, а на мен понеже ми стана тъжно за човека се заговорих със счетоводителката, как да може да му се помогне - всички съжаляваха, че ръцете им са вързани, а потвърдиха моето усещане, Оказа се това им е най-работния човек, вършел всичко и от никаква работа не се плашил, нито отказвал (други преди него отказвали някои неща) а проблема бил че са го лъгали и мамили немалко "велики" работодатели, повечето от тях и вече "фалирали" (понякога изкуствено) и просто не може да си събере стаж, не са му го отчитали. Та ми стана ясно, че в годините 1992-2002 има толкова мътен "работодателски" период и толкова бъдещи "хрантутници" ще бъдат излъгани със стажа, (щото автоматически ще бъдат порязани и пратени в категоряита хрантутници) че просто ще е трагично. Та имаше периоди в които "работодателите" дори не отчитаха, че са имали работници, други ги сменяха за 2-3 месеца, а трети с години ги влачеха на граждански договори,. Прав си че е трябвало да се работи със закон и тояга ... но първо по някои работодатели, които, ако знаеш колко са ощетили държавата по тази линия, ще се окаже, че хрантутниците им са направили не една а две държави. Едната държава се губи някъде при нас,. За илюстрация - (знам че не харесваш сърбите) но виж например, как Сърбия воюваше с Американците - през това време че и досега май се оказва сме на едно "дереже", нали така !?? а те цяла война изкараха и им разбиха държавата! Ние не сме воювали а икономиката е само малко по-добре, следователно тук у нас се е водела някаква "тайна вътрешна война" със съизмерим погром върху икономика и общество, като все едно че водим истинска война. Може би "мутренската икономика", която не искаха да пресичат съответните лобита.
                              Не е толкова елементарно да се обвинят "хрантутниците" за ниските им пенсии. Когато хората са били бити, лъгани, мачкани и вече са вдигнали ръце от закон и държава не можем така лесно да ги наричаме хрантутници, Сега друг е въпросът, че обществото абдикира пред консуматорския модел и се изпилиха мозъците на "матряла", искаха да им махнат и "аз съм българче" от букварите после ръмжиш що не се чувствали българи - ми подготвят ги да емигрират от най-високо ниво )) но нали това може да е целта.. да се доведе масата до стадо, да се окичи със заеми, да брули алкохола и чалга по морето и да живеят чужд живот.)) И няма да стане по-добре - за това което ще видиш след време сам ще се убедиш - (като казваше един познат - гледам с ушите и не вярвам на очите) - можеш ли да си пресдтавиш, че ще видиш студент койето е прочел една книга в живота си !? - А то това вече не е епизодичен случай, както върви може да става нормално явление )))) пу-пу - не е препоръка

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                                Аз се мислех за доста десен, ама Грую си е баш автентичен шампион
                                В интерес на истината по доста параграфи си е прав.
                                Прав - трънки! Груйо се е взел за фараон от пирамидата НОИ и иска всинца да бъдем погребани като негова свита там, за да не се чувства единствен прецакан.

                                Коментар

                                Working...
                                X