IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

    Нож ама на обратно DJI и SNP правят нови дъна на М15 графика докато DAX неще.

    Спиране на .тролене в темата е също сигнал че низходящия тренд при SOFIX пред приключване.
    Спряха ли? Много внимание отделяш на няколко хейтъри решили агресивно да манипулират форума. Отдавна са ми в бан-листата.

    Иначе и на мен ми е някак оптимистично, но да видим:

    - Видя се че и споразумение с UK ще има и то ще е изгодно за ЕС и англетата ще си платят всичко;
    - И ЕЦБ започва да надзирава ключови банки у нас - какво по-хубаво от това;
    - Макар и по политическа линия и мониторинга ще махнат над нас и просто ще направят такъв постоянен за всички в ЕС;
    - Юнкер ще направи всичко възможно и в ЕРМ2 да влезем преди да си иде - какво по-добро за нас;
    - Наскоро гледах каква е била средата през 2007 за да иде Софикс на 1900 - ами заемите(парите) са били 2пъти по-скъпи, сега сме и в пъти по-богати МРЗ 2007 е била 180лв, а средната е била 400лв, представяте ли си - аз бях забравил сега са съответно 510/1100. Сега има много пвече пари в хората. Във Взаимните БГ фондове е имало 800млн, а сега са 1,4млрд, за ПФ няма и да говоря. Отново имаме близо 4% инфлация и уникално ниска безработица. За разлика от тогавашните 4% по годишен депозит, сега се дават 0%. Пазара отдавна се изчисти от доста мошенници и мърша...

    Или с други думи нещата се нареждат за една чудесна 2019 според мен, а защо тя да не почне още от декември...

    Успех на всички!!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

      Очаквам ЕЦБ да бъде много консервативна и да провери детайлно банките особено за заеми със свързани лица. Който си мисли че може да има затваряне на очите пак да си помисли. В крайна сметка те не ни искат на всяка цена а не им трябват нови скандали които да подкопават доверието в евро системата. Мисля че резултатът от проверките ще е много здравословен за банковата система!
      разбира се, че ще е много консервативна ЕЦБ ............ едва ли някой си мисли, че биха взели "няколко бомби със закъснител" под крилото си

      Първоначално изпратено от Николай Стоянов
      Европейската централна банка (ЕЦБ) ще направи цялостна оценка на шест български банки като част от кандидатстването на страната за влизане в банковия съюз. Това са първите три по активи - Уникредит Булбанк, ДСК и ОББ, които по европейските правила задължително трябва да минат под проверка и впоследствие ще бъдат под надзора директно от Франкфурт. Към тях ЕЦБ е добавила най-големите частни банки с местна собственост - Първа инвестиционна банка, Централна кооперативна банка и Инвестбанк.

      Преглед на предишния преглед

      Докато бройката от шест институции не е изненада и беше съобщена от източници на "Капитал" още преди месец, около състава на извадката имаше спекулации. Включването на топ 3 е задължително, тъй като след влизането на БНБ в "тясно сътрудничество" (механизмът за влизане в Банковия съюз за страни извън еврозоната) с ЕЦБ последната ще поеме надзора над тях.

      Останалите три обаче очевидно са избрани на рисков принцип, а не според важността за банковата система, тъй като това са четвъртата, осмата и двaнадесетата по активи банки. Нещо повече - извадката включва най-слабо представилите се при предишния преглед на банковата система от 2016 г., извършен от БНБ - ПИБ и Инвестбанк. Тогава в резултат на прегледа на качеството на активите на ПИБ (с основни акционери Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев) беше наложена корекция от 420 млн. лв., а на Инвестбанк (контролирана от Петя Славова) - 105 млн. лв. В резултат показателят за адекватност - базовия капитал от първи ред, и на двете падаше под регулаторните изисквания - съответно до 5.2% и 6.3%.

      Освен това при утежнения сценарий на стрес теста и при двете банки капиталът ставаше отрицателен, а при Инвестбанк дори и при базисния сценарий се стигаше до отрицателен капитал. Тогава БНБ реши да приеме данните от стрес теста само за сведение и да не изисква рекапитализиране, така че да бъде преодолян и този хипотетичен недостиг.

      За разлика от тях другият местен избраник на ЕЦБ - ЦКБ (част от групата "Химимпорт", контролирана от Иво Каменов и Марин Митев) премина прегледа почти без корекции. Основната критика към проведената от БНБ проверка през 2016 г. беше, че практически игнорира най-съществения проблем на сектора - кредитирането на свързани лица.

      Около 60% от пазара

      С така съобщения избор става ясно, че през проверка ще минат близо 60% от активите в банковата система. Според представените от ЕЦБ Често задавани въпроси към съобщението изборът на банките е по подобие на обхвата на проведените цялостни оценки при съставянето на Единния надзорен механизъм през 2014 г. и при приемането на еврото в Латвия през януари 2015 г. "Институциите се избират въз основа на техния размер, рисков профил и цялостно значение за националната икономика. Тава означава, че се вземат предвид няколко елемента, като например бизнес модел на институцията, вътрешно управление и управление на риска, рискове за капитала, рискове за ликвидността и финансирането и взаимосвързаност с останалата част на финансовата система", поясняват от ЕЦБ.

      Също така от поясненията на ЕЦБ става ясно, че на по-късен етап ще бъде оценена значимостта на институцията, която може да възникне от наскоро обявената покупка от Пощенска банка на Банка Пиреос България. Механичното събиране на активите на двете към септември 2018 г. създава третата най-голяма банка в страната и след евентуалното им сливане може да трябва тя да мине под прекия надзор на Франкфурт. "Ако новата институция бъде оценена като значима на българския пазар, тя своевременно ще бъде подложена на цялостна оценка", обясняват от ЕЦБ.

      Като големите

      Проверката ще бъде базирана на методологиите, използвани от ЕЦБ при регулярните цялостни оценки на банки, които наскоро са обявени за значими или се очаква да влязат в тази категория, става ясно още от съобщението. Няма информация обаче дали ще има някакви модификации спрямо местните особености. По информация на "Капитал" от източници от пазара по-скоро такива не се предвиждат и ще се следва максимално точно наръчникът на ЕЦБ. За това говори и фактът, че ЕЦБ не е обявила избор на консултант за проверките - самата тя ще има водеща роля, а БНБ ще й помага. "Методологията, която ще се използва за прегледа на качеството на активите като компонент на цялостната оценка, е описана в наръчника на ЕЦБ за преглед на качеството на активите на банките. Методологията, която ще се използва в стрес теста като компонент на цялостната оценка, ще бъде същата като приложената към банките, включени в ръководения от ЕБО стрес тест през 2018 г.", се казва още от ЕЦБ.
      fuск the bеаr - give me the bееr

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Spart
        Винаги е така!
        Поздравление за спечеления бас и за жеста към бомбетата! Тука некъде е време за корекция към 600 - 610,след което пак надолу.Важно е човек да не се подведе и да купи,а да продаде за минимамизиране на загубата или стинка-печалба.....
        Не сме в кръчмата и затва музика не ти пускам.Като се засечем - тогава!
        Много добър усет за индекса, Спарт(y) Споделям подобно!
        За "бомбетата" какво да кажа, тр. да им се "помага" и с личен пример. Имам едни други "по отчет", и въпреки, че нивото изглеждаше безнадеждно май започваме да се харесваме. Хубаво е да чувстват и усещат свободата, да моделират, но и да самоанализират. (свобода без морал и принципи е угасване без продължение) и да имат някакви базови неща - а) труд труд и много индивидуален труд и б) Въпреки, че в новата демокрация индивидуализмът ескалира, Добрият колектив може да бие индивидуала. Колективното щастие е от значение, отборът също е оцеляваща перспектива. в) Балансът между а) и б)
        Вие с генерала имате вероятно голям опит с човешкия фактор, но при всяко положение знаете, че бъдещето е в "бомбетата". Да сме оптимисти и по възможност да им предадем човешкото. Както и онази малка "лудост" на оптимиста, да направи крачка в неизвестното, която може да е повод и за еволюция (песимистът не би го направил) Позволих си да напиша в темата за оптимизма, а иначе и смешни случки има, но да не прекаляваме)))
        Last edited by precakanoto; 15.11.2018, 08:44. Причина: съкращение, за да не е дълго

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

          Видях че има голям обем. Падащ нож си е но предполагам с малка позиция спекулираш. Успех!
          Нож ама на обратно DJI и SNP правят нови дъна на М15 графика докато DAX неще.

          Спиране на .тролене в темата е също сигнал че низходящия тренд при SOFIX пред приключване.
          Last edited by Todor Sabev; 14.11.2018, 23:25.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

            Да сега ,след затваряне на борсата ще публикуват отчета.
            След около час пазара ще покаже за сега над 9,4милиона лота.
            Видях че има голям обем. Падащ нож си е но предполагам с малка позиция спекулираш. Успех!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

              Брей още малко и ще позная за цената при OHL

              Взе ли си? до 74 цента е паднала днес[/QUOTE]

              Да сега ,след затваряне на борсата ще публикуват отчета.
              След около час пазара ще покаже за сега над 9,4милиона лота.
              Last edited by lobos; 14.11.2018, 16:14.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                QUOTE=lobos;n3402852]

                Аз като реша да купувам ,ще кажа както направих при Гамеса виж я сега,ето другата седмица чакам OHL-1.00-0,85 цента
                Брей още малко и ще позная за цената при OHL


                [/QUOTE]

                Взе ли си? до 74 цента е паднала днес

                Коментар


                • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  "Духът бие материята"
                  Винаги е така!

                  https://www.dnes.bg/notifikacii/2018...-v-iran.393570

                  Поздравление за спечеления бас и за жеста към бомбетата! Тука некъде е време за корекция към 600 - 610,след което пак надолу.Важно е човек да не се подведе и да купи,а да продаде за минимамизиране на загубата или стинка-печалба.....

                  Не сме в кръчмата и затва музика не ти пускам.Като се засечем - тогава!

                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

                    Само данък Протест не са ви сложили още
                    За съжаление, бъркаш:
                    Last edited by onakilev; 14.11.2018, 08:40.
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

                      Всичко е по старому! Тенденциите са си все същите.
                      Само данък Протест не са ви сложили още

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                        Да попитам паднаха ли комунягите ?
                        Тиквон още ли е премиер ?
                        Всичко е по старому! Тенденциите са си все същите.

                        Коментар


                        • Да попитам паднаха ли комунягите ?
                          Тиквон още ли е премиер ?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                            Аз също очаквам ЕЦБ да бъде много строга към БГ-банките!Условието затова обаче е за да внуши респект у нас, първо да избеси публично (примерно) наследниците на Монте Паски ди Сиена с практиките от далечната 1510 год. Иначе е некоректно дъртия крадец да наказва по-младия само затова,че е млад.....
                            Спарт, - послание за генерала - "Духът бие материята"
                            + "запасняците могат да изнесат, не само войната, но и обоза"
                            Почти спечелих бас с едни новобранци на 800м (без препятсtвия), просто исках "да подишам" . Ама те не знаеха и не са виновни, кинтите им ги оставих - нека да не са валат и да се учат!!
                            Време ли е за революция !? , защо не - https://m.youtube.com/watch?v=eByaGs4iaBw
                            Last edited by precakanoto; 13.11.2018, 21:43.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                              Аз също очаквам ЕЦБ да бъде много строга към БГ-банките!
                              Освен това на ЕЦБ не и пука кой е Герогиус Георгиу.
                              Life won't wait for you.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Очаквам ЕЦБ да бъде много консервативна и да провери детайлно банките особено за заеми със свързани лица.
                                Аз също очаквам ЕЦБ да бъде много строга към БГ-банките!Условието затова обаче е за да внуши респект у нас, първо да избеси публично (примерно) наследниците на Монте Паски ди Сиена с практиките от далечната 1510 год. Иначе е некоректно дъртия крадец да наказва по-младия само затова,че е млад.....

                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                                Коментар

                                Working...
                                X