IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Няма по голямо клише от това да твърдиш неща, които не доказваш..Има статистика на Евростат уважаеми..Кой е най- беден и най- ниски доходи..Чети и не пиши глупости..Да най- бедни сме за съжаление..Другото е пропаганда и лъжи..
    хаха, ясно, продължавай да си ги пишеш твоите, няма надежда
    Кое от това, което съм написал било пропаганда много ми е интересно, само факти. А кога съм казал че не е така, че сме най-бедни? Казвам даже че сигурно ще сме най-бедни и след 30 години, а и повече предполагам, така че можеш да си го копи-пействаш това още мнооооого години. Виж ако гърците изкарат следващите 20 години, като предните ... имаме шанс, но определено предпочитам да си стъпят на краката и да се развиват добре, така може да и да не ги минем, но да е по-добре за България. Важен търговски партньор са ни и е ако икономиката им е здрава това би вдигнало и нашия растеж, пък дори и да провали така важното за теб подреждане предпоследен-последен.

    п.п. Пазарът ни е от 5 човека, хората които пишат за пазара - двама и половина, оставете Теодор Минчев да си пише своето мнение. Може човек да не е съгласен с нечие мнение, но това да не означава че някой е поръчков журналист. Плюенето си е смисъл на живота на много хора. Ако всички имахме едно мнение пазарът нямаше да съществува. Винаги щяха всички да искат да купуват, ама да няма на кого, а след това всички да искат да продават, ама пак да няма никой насреща. Очевидно когато някой очаква пазаът да пада, в същия момент има друг който очаква точно обратното ...

    Бъдете здрави и погледнете малко по-оптимистично на живота! Иначе сами си правите живота по-мъчителен!

    Коментар


    • Ето какво прави Чехия..


      Публикувано във факти.бг: Чехия вдига рязко пенсии и заплати от януари 2019 г.


      Страната разполага с огромен бюджетен излишък


      https://fakti.bg/biznes/342289-chehi...-anuari-2019-g




      https://novinite.eu/chehija-s-rjazko...anuari-2019-g/



      Моля кажи какво стана с нашият бюджетен излишък и как за месец се похарчиха 7 милиарда за свои гора..

      Знаете ли, че Чехия и Словакия търсят работници от България и предлагат отлични условия..
      Last edited by Kiro; 07.01.2019, 08:02.

      Коментар


      • Полки, може и да си прав..Не знам дали не е краен оптимист- камикадзе и какви ли щети може да нанесе на читателите.. Все се чудя за 17г.как не се е научил да е предпазлив..И друго се чудя , кое е по- добре да те мислят за поръчков или за глупав за това, което пишеш..

        Коментар


        • КОМУНИСТИТЕ ЛЪЖЕХА, ЧЕ ПОСОКАТА Е ВЯРНА И ИДВА СВЕТЛИЯТ КОМУНИЗЪМ..

          Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

          Киро, докога с това клише най-бедни в ЕС, на мен честно ми е омръзнало да го слушам, сигурно ще сме си най-бедни и след 10, а може и след 30 години, освен ако някоя страна зверски се издъни и ти ще си щастлив че сме предпоследни. Е има и друг начин де - да влязат още страни в ЕС и вече да не сме най-бедните. Като това не означава, че не вървим напред.


          Няма по голямо клише от това да твърдиш неща, които не доказваш..Има статистика на Евростат уважаеми..Кой е най- беден и най- ниски доходи..Чети и не пиши глупости..Да най- бедни сме за съжаление..Другото е пропаганда и лъжи..През последните 5-6 години бяхме изпреварени от Румъния и сега заемаме почетното място на най- бедни..Ти гледай хубаво данните и тогава пиши..Разбира се, че най-бедните са длъжни с много по - големи темпове да увеличават доходите и икономическият си разтеж , ако искат да се изравнят със средното поне за ЕС и страните от ИЕ..Тази производителност за , която пишеш е задължение в голяма стапен на бизнеса и политиците и в по- малка степен на работниците..То и затова няма работна ръка..Чувам , че с рейсове извозват работници в Румъния..Чети повече макроикономика момче..Честно казано имах по- високо мнение за тебе, но не е късно да наваксаш..И стига с този бодряшки политически коректен оптимизъм..Колко да сме добре с пенсии по 100евро и заплати по 250-300 евро..

          Не е ли срамно да имаме при растеж ръстове от само 3-3,5-4% и да бием барабана, а Румъния да има двойно..
          Не се надявай много на нови страни в ЕС и те ще ни изпреварят като Румъния..Причините са други..Виж чуждите инвестиции и отлива им например през последните 10години..

          Прогнозите за настигане са от порядъка на 50-60години, а според някои никога..Ти кажи каква е посоката и какви са темповете ни..

          Вече 30г. няма реформи и все трябва, но има лъжи и корупция..
          Last edited by Kiro; 07.01.2019, 07:05.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
            Освен това мечия пазар предхожда и самата рецесия. Освен ако не е от външен на икономиката източник.
            За рецесия се замислих 2017, миналата бях убеден че до края на 2018, начало 2019 ще е започнала. С увеличаването на коментарите за рецесия, и с присъединяването на все повече икономически "светила" към това мнение, нещо взе да ми звучи фалшиво.
            Та се замислям сега дали може да се размине всичко, или ще е доста по-зле от нагласата за лека рецесия.
            споделям това което съм подчертал ......... мисля, че рецесията вече е в България, тази година ще обхване европа и китай, а на по късен етап ще се разпростре в САЩ и накрая в целия свят

            не се наемам да прогнозирам колко ще е дълбока рецесията защото няма как да се предвидят хилядите решения взети от редица президенти, правителства, банкери и т.н.

            мен ме притеснява повече дрънкането на оръжия което се наблюдава в последните дни и седмици:

            САЩ използваха в Афганистан най-мощното конвенционално оръжие в своя арсенал - бомбата, известна като "майката на всички бомби"

            Китай изпробва собствена "майка на всички бомби"

            Новогодишен подарък за Путин

            изобщо нета е пълен с подобно инфо и дано нещата не стигнат до там, че да си мерят бомбите...
            Last edited by polki; 07.01.2019, 03:12.
            fuск the bеаr - give me the bееr

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Теодор Минчев явно е поръчков журналист...
              едва ли ......... прилича на безнадежден оптимист който е заложил на борсата повече отколкото може да си позволи да загуби ............. за някои това може да е журналист-оптимист, но за мен това е мен е жалко и срамно .......... недоумявам как се допуска да използва журналистическото поприще за да намери балъци които да му повярват с стремежа си да им прехвърли горещия картоф който самия той стиска ........ няма ли редактори в съседния сайт които да му дърпат юздите на този "журналист" ......... че той е срам за журналистическата професия и дълбоко се съмнявам някога да е учил "журналистика" ......... най-важното в тази професия е да е безпристрастен ......... едва ли е чувал за журналистическа етика ........ едва ли знае, че всеки уважаващ себе си журналист под материала си пише дали по някакъв начин има зависимост (в случая дали притежава акции) и т.н. и т.н.

              прекалено много внимание се отдели на нескопосанния му опит за анализ, но си направих труда да видя визитката му и ето какво открих:

              Teoдop Mинчeв e финaнcoв aнaлизaтop и жypнaлиcт c нaд 17 гoдини oпит в тъpгoвиятa нa фoндoвитe пaзapи. Пpoфecиoнaлният мy път вĸлючвa пoзиции ĸaтo cтapши финaнcoв aнaлизaтop в Инвecтop.БГ и cъocнoвaтeл нa Рrоfіt.bg.






              бяхме свидетели как се разви кариерата на един журналист-песимист П.К. ........ ще видим и как ще се развие кариерата на журналиста-оптимист
              fuск the bеаr - give me the bееr

              Коментар


              • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                Киро, докога с това клише най-бедни в ЕС, на мен честно ми е омръзнало да го слушам, сигурно ще сме си най-бедни и след 10, а може и след 30 години, освен ако някоя страна зверски се издъни и ти ще си щастлив че сме предпоследни. Е има и друг начин де - да влязат още страни в ЕС и вече да не сме най-бедните. Като това не означава, че не вървим напред.

                https://tradingeconomics.com/country...ntinent=europe

                Гледайки данните за средната заплата в Германия, Италия, Словакия и България от 2000 насам - при немците расте с 2,35% годишно, при италианците с 1,72% годишно, при словаците с 6,24%, при нас с 10,07% грубо сметнато. Ти ако си представяш, че заплатите могат да растат с по 30% на година ... според мен - не може. Производителността трябва да расте. Пробвай да направиш една фирма и вдигай заплатите с по 20-30% всяка година да видим колко дълго ще издържиш. Разбирам те, всички искаме всичко да се промени за 1 година, но не е възможно. А че трябват повече реформи, борба с корупцията .... това е безспорно.
                Да да, обаче.. Киро не лъже! Всички помнят как преди време се деряхме с Кирето. Мислехме че е негативист., Не е съвсем така, просто казва някои неща, върху които да се мисли.
                Пък и първата стъпка към лечението е това - да се осъзнае "дережето" (докато и ако има лечение естествено) И ти казваш истина - че 10% нарастнала заплатата... но кога ще ги стигнем другите - я помисли - никога ! Защо ? - защото 2,35% на немска заплата е колкото (ако не повече от) 10% на наша. "Лоша" работа са абсолютните величини и затова %-та е по-благоприятен да се чете за статистиката за тези с ниската база.
                Ако искаме повече обаче, трябва и повече равносметка да си даваме )) (разбира се, отделно от това, не всичко се мери с пари, (мое мнение) въпреки, че сега това е обзело ума и сърцата по обществения дневен ред, за съжаление)
                Пък и с един гол оптимизъм не се излиза срещу див капитализъм
                ps. и правилно казваш че трябват реформи и борба с корупция, - дано ги видим, че откак е започнал преходът, все се дъвче това. А има нещо, което не се забелязва сякаш - лошото е, че се разбиват малки и средни фирми, не се преструктурира модерно икономиката, въпреки ит-сектора. Верно че е глобален процес, но ние сме малки и не бива да гледаме в паницата на големите и да копираме некви клишета, но да мислим и как повече хора да са добре със собствен и по-иновативен бизнес
                Last edited by precakanoto; 07.01.2019, 02:12.

                Коментар


                • Киро, докога с това клише най-бедни в ЕС, на мен честно ми е омръзнало да го слушам, сигурно ще сме си най-бедни и след 10, а може и след 30 години, освен ако някоя страна зверски се издъни и ти ще си щастлив, че сме предпоследни. Е има и друг начин де - да влязат още страни в ЕС и вече да не сме най-бедните. Като това не означава, че не вървим напред.

                  https://tradingeconomics.com/country...ntinent=europe

                  Гледайки данните за средната заплата в Германия, Италия, Словакия и България от 2000 насам - при немците расте с 2,35% годишно, при италианците с 1,72% годишно, при словаците с 6,24%, при нас с 10,07% грубо сметнато. Ти ако си представяш, че заплатите могат да растат с по 30% на година ... според мен не може. Производителността трябва да расте. Пробвай да направиш една фирма и вдигай заплатите с по 20-30% всяка година да видим колко дълго ще издържиш. Разбирам те, всички искаме всичко да се промени за 1 година, но не е възможно. А че трябват повече реформи, борба с корупцията .... това е безспорно.
                  Last edited by BSEtrader; 07.01.2019, 01:45.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнение

                    цъ, по НСИ последните 6-7 години има незначителна емиграция
                    През последните 6-7 години ,приятелите ми си смениха телефония номер с нов който не започват с+359????

                    Коментар


                    • Според НСИ на милиционеркомунистите даже българите се връщат..Според шайката държавата Е СТАБИЛНА И ХОРАТА ЩАСТЛИВИ, нищо, е сме най- бедни в ЕС с пенсии от 100 евро и заплати от 250..

                      СЛАВА НА БХ, ШИШИ И ЧЕРЕШКО..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

                        Тез от както са на власт ,всичко избяга от Бг ,а малкото останали ги погребаха с данъци
                        След още няколко години и бг форумите няма следим
                        цъ, по НСИ последните 6-7 години има незначителна емиграция

                        Коментар


                        • Тез от както са на власт ,всичко избяга от Бг ,а малкото останали ги погребаха с данъци
                          След още няколко години и бг форумите няма следим

                          Коментар


                          • Бойко Борисов винаги е намирал начин да удари рамо на едрия бизнес. Още когато стана за първи път премиер, той направи забележителен фокус със зала "Арена Армеец" - хем обяви, че реже цената със 17 млн. лева, защото не иска да разхищава обществените пари, хем осигури на строителя "Главболгарстрой" обещаната от кабинета "Станишев" печалба.

                            Коментар


                            • Ако не е заради спаднал коин, това би било много лошо положение!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                                Освен това мечия пазар предхожда и самата рецесия. Освен ако не е от външен на икономиката източник.
                                За рецесия се замислих 2017, миналата бях убеден че до края на 2018, начало 2019 ще е започнала. С увеличаването на коментарите за рецесия, и с присъединяването на все повече икономически "светила" към това мнение, нещо взе да ми звучи фалшиво.
                                Та се замислям сега дали може да се размине всичко, или ще е доста по-зле от нагласата за лека рецесия.
                                При рецесия всички активи като акции,имоти,суровини падат само доларът расте.Тук имаме прехвърляне на едни пари от пазара на акции
                                към суровините петрол,злато,храни,метали.Не бих се учудил ако цената на златото се изравни с тая на биткойна.

                                Коментар

                                Working...
                                X