IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    Докато не видя политици в затвора начело с Тиквата и всички виновни от 89 година до днес не ми разправяй какво има в Бг
    Аз пък си мисля че дори е възможно хем да видим някой друг политик в затвора хем и положението да остане същото.Затвора вече не го броят за толкова лошо и страшно нещо като преди.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
      4dddd-Не знам колко добре живеете в Бг ,но на мен всеки изминал месец ми се налага да пращам пари на родителите ми.
      С всеки изминал месец ,все повече и повече основно за лекарства и месечните разходи за ток и вода
      Та би ли обяснил ,как така живеят по добре за храна и здравеопазване изобщо да не говорим ,че тук цените са в пъти по евтини ,като пример краставици-0,35. ,домати-0,69- цента .
      Та иди в някой по малък град и обясни на хората ,че живеят по хубаво....
      По телевизиите в България върви реклама на бързи кредити с които да си платиш сметката за тока. Може ли да си представите за каква мизерия става въпрос - българите теглят кредити за да си плащат сметките за ток - това е България в 21 век. Боко тиквата е превърнал населението в икономически роби.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

      Коментар


      • Докато не видя политици в затвора начело с Тиквата и всички виновни от 89 година до днес не ми разправяй какво има в Бг

        Коментар


        • Да в България има всичко, но младите не я харесват и бягат..Няма и чужди инвеститори..И защо да има когато сме първи по корупция и бедност..Докато са на власт другарите комунисти са с розови очила и лъжат, че всички благоденстват, после завъртат задни части към следващите на власт и пак подмазване и пак членове на новата им партия..И все пак защо избягаха 2 милиона, защо младите лекари и инженери напускат България..Защо раждат децата си не в държавата на крадците и мутрите..
          Има и хубаво- това са обикновените хора, които се трудят и повечето са в недоимък и със заеми..Не трябва да си затваряме очите пред истината за живота на тези хора..
          Last edited by Kiro; 02.02.2019, 21:21.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Монти, говориш като чиновник а не като човек. Приемаш света с категориите, които осъжда Киро. Аз също не ги приемам, но никога няма да приема, че в България няма хубаво. Никога няма да мразя тези, които могат.
            Като гледам коментарите, то май у форума не списват хора , предприемачи , които плащат заплати. Май всички са служители или самонаети. Нека некой ме опровергае.
            Last edited by Todor Sabev; 02.02.2019, 21:20.

            Коментар


            • Монти, говориш като чиновник а не като човек. Приемаш света с категориите, които осъжда Киро. Аз също не ги приемам, но никога няма да приема, че в България няма хубаво. Никога няма да мразя тези, които могат.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                В България както и в целият свят има всичко. Има измамници, има престъпници, има честни хора, има забележителни предприемачи успели с честен труд. Има всичко. Не ми харесва идеята, че всички успели в България са свързани с политика, партии, корупция или престъпност. Налагането на тази концепция води до трагични резултати. Първо принизява труда на хилядите хора постигнали успеха си с честен труд. Тази теория поставя клеймо върху тях. Това води до стимул хората да изберат лесният път. Защо да съм честен ако някой ще ме нарече измамник? Втори твърдението, че в България не може да се спечели по честен път води до ситуация където никой няма да опита да прави бизнес. Защо да се опитва да направи стартап или да създаде нова компания ако според форумните герои провала му е сто процента сигурен. Тогава всички ще се откажат от честен труд и ще се опитат да бъдат партийно обвързани както пропагандира Киро. Нали според него само това е пътя към успеха. Това са вредни теории. В България има всичко. Има и това за което говори Киро има и стотиците хиляди примери на успели честни хора. Всеки сам ще избере какво да види. Всеки сам ще избере кой от двата пътя да поеме. Осъзнавам колко удобна е теорията за това, че никой не може да спечели с честен труд. Това е оправдание за неудачниците, които се опитват да обяснят провала си с нещо външно и да нямат вина за това. Нали ако всеки задължително би се провалил няма смисъл да опитват? Нали ако са опитали и са се издънили вината не е в тях защото всички честни хора се издънват и това е нормалното? Вредни за обществото идеи. Има лоши практики и те трябва да се преследват, но България не е една лоша практика. Това не е кочина, която трябва да се мрази. Тук има всичко от най-красивото до най-пошлото. Така е в цял свят, така е и тук. Аз винаги ще си остана оптимиста, който вярва, че доброто ще става все повече и повече. Вероятно съм се обградил с интелигентни и честни, хора чийто живот става все по-добър и по-добър. Вероятно поради някакви причини съм избрал в моят среда да няма хората за които говори Киро. Всеки има възможност да си избере средата и да създаде сам живота, който желае. Другото са оправдания и хленчене.
                Е ти се познаваш само с успели и качествени форумци ,що да не си такъв и в личния си живот и приятелите ти да са само много богати Ора.....
                Другите не са от твоята Класа.....
                Знаеш ли колко такива като теб съм виждал ..
                Докато си на власт или зависят от теб лежат на колене пред теб после не те познават...щото лежат пред следващия ....за един леФ повече...

                Коментар


                • В България както и в целият свят има всичко. Има измамници, има престъпници, има честни хора, има забележителни предприемачи успели с честен труд. Има всичко. Не ми харесва идеята, че всички успели в България са свързани с политика, партии, корупция или престъпност. Налагането на тази концепция води до трагични резултати. Първо принизява труда на хилядите хора постигнали успеха си с честен труд. Тази теория поставя клеймо върху тях. Това води до стимул хората да изберат лесният път. Защо да съм честен ако някой ще ме нарече измамник? Втори твърдението, че в България не може да се спечели по честен път води до ситуация където никой няма да опита да прави бизнес. Защо да се опитва да направи стартап или да създаде нова компания ако според форумните герои провала му е сто процента сигурен. Тогава всички ще се откажат от честен труд и ще се опитат да бъдат партийно обвързани както пропагандира Киро. Нали според него само това е пътя към успеха. Това са вредни теории. В България има всичко. Има и това за което говори Киро има и стотиците хиляди примери на успели честни хора. Всеки сам ще избере какво да види. Всеки сам ще избере кой от двата пътя да поеме. Осъзнавам колко удобна е теорията за това, че никой не може да спечели с честен труд. Това е оправдание за неудачниците, които се опитват да обяснят провала си с нещо външно и да нямат вина за това. Нали ако всеки задължително би се провалил няма смисъл да опитват? Нали ако са опитали и са се издънили вината не е в тях защото всички честни хора се издънват и това е нормалното? Вредни за обществото идеи. Има лоши практики и те трябва да се преследват, но България не е една лоша практика. Това не е кочина, която трябва да се мрази. Тук има всичко от най-красивото до най-пошлото. Така е в цял свят, така е и тук. Аз винаги ще си остана оптимиста, който вярва, че доброто ще става все повече и повече. Вероятно съм се обградил с интелигентни и честни, хора чийто живот става все по-добър и по-добър. Вероятно поради някакви причини съм избрал в моят среда да няма хората за които говори Киро. Всеки има възможност да си избере средата и да създаде сам живота, който желае. Другото са оправдания и хленчене.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Mиcиятa нa MBФ пpoгнoзиpa иĸoнoмичecĸи pъcт oт 3.3% зa Бългapия пpeз 2019-a https://money.bg/economics/misiyata-...vx0I0cf1e6oc4w

                    ТОВА ЛИ Е ПРЕКРАСНАТА ИКОНОМИКА...

                    ИНТЕРЕСНО КОЛКО ЩЕ Е НА РУМЪНИЯ И СТРАНИТЕ ОТ ЦИЕ..
                    Моята прогноза за България през 2019-та е 2,9% ~ 3.0%, като извадим 3-4% годишна инфлация, колко остава реалният растеж на българската икономика?
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                      Мързи ме да пиша, но от нихилисти и бежанци (щото огромната част от нашите емигранти са диви нихилисти, не за друга, а за да оправдаят жалкото си бягство от странара) в "тази" държава ми е писнало!!! Огромната част от тези 70% взема пари под масата, с което доходът им става двоен. Да не говорим за "чукането на частно", което си го имаше и по социализЪма.

                      Реален критерий - погледни фейсбука на 10 произволно избрани селтака - които си избереш и ще видиш, че 90% от снимките са ядене, пиене, софри, екскурзии, абе разцвет. Беден народ е това, беден, ама духовно беден...
                      Сит на гладен не вярва....
                      Родителите на жена ми са работили по 40 години и двамата общата пенсия е 515 лв ....
                      толкова са горди че са изключили парното си и карат колата си един път месечно....
                      Живеят в София....
                      Така са 90 % от пенсионерите ...
                      Имам голяма рода в Плевенско в Червен бряг и Кнежа като им кажа за заплатата си ме смятат за милиионер....
                      Там 800 лв на служител в общината в техния град е мярка за добър живот.....
                      Мога и да поговоря и за родата на жена ми от Радомирско....който 90% пътуват всеки ден за София....
                      Та така .....
                      Да живее Тиквата и неговия клан...
                      Last edited by Монти; 02.02.2019, 20:41.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Мързи ме да пиша, но от нихилисти и бежанци (щото огромната част от нашите емигранти са диви нихилисти, не за друга, а за да оправдаят жалкото си бягство от странара) в "тази" държава ми е писнало!!! Огромната част от тези 70% взема пари под масата, с което доходът им става двоен. Да не говорим за "чукането на частно", което си го имаше и по социализЪма.

                        Реален критерий - погледни фейсбука на 10 произволно избрани селтака - които си избереш и ще видиш, че 90% от снимките са ядене, пиене, софри, екскурзии, абе разцвет. Беден народ е това, беден, ама духовно беден...
                        Като погледна фейсбука 85% от приятели ми са извън БГ .

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Мързи ме да пиша, но от нихилисти и бежанци (щото огромната част от нашите емигранти са диви нихилисти, не за друга, а за да оправдаят жалкото си бягство от странара) в "тази" държава ми е писнало!!! Огромната част от тези 70% взема пари под масата, с което доходът им става двоен. Да не говорим за "чукането на частно", което си го имаше и по социализЪма.

                          Реален критерий - погледни фейсбука на 10 произволно избрани селтака - които си избереш и ще видиш, че 90% от снимките са ядене, пиене, софри, екскурзии, абе разцвет. Беден народ е това, беден, ама духовно беден...
                          По принцип поста ми звучи като: говори се, че има корупция в Бг, но реално няма. Истината е различна: https://news.bg/finance/za-10-godini...mikata-ni.html

                          п.п Статиската показва рязко покачване след 2016г.
                          п.п.п 90% от приятелите, роднините и познатите ми живеят в чужбина. Главно в Англия, Германия, Ирландия, Австрия, Испания, Португалия, Холандия, Белгия, Дания, Чехия, Италия, Щатите, Канада и др. Причините за емиграция не са се променили през последните 25 години: ниски заплати, корупция, липса на съдебна система, лошо здравеопазване, липса на развитие и т.н
                          Last edited by Innocent; 02.02.2019, 20:39.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

                            Колега, можеш да си свериш часовника тук: https://ec.europa.eu/eurostat/web/pr...%2Feurostat%2F

                            п.п 70% от работещето население в Бг получава под средната заплата за страната
                            Мързи ме да пиша, но от нихилисти и бежанци (щото огромната част от нашите емигранти са диви нихилисти, не за друга, а за да оправдаят жалкото си бягство от странара) в "тази" държава ми е писнало!!! Огромната част от тези 70% взема пари под масата, с което доходът им става двоен. Да не говорим за "чукането на частно", което си го имаше и по социализЪма.

                            Реален критерий - погледни фейсбука на 10 произволно избрани селтака - които си избереш и ще видиш, че 90% от снимките са ядене, пиене, софри, екскурзии, абе разцвет. Беден народ е това, беден, ама духовно беден...
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнение
                              Какво означава "по голямата част от народа умира от глад и мизерия"?
                              Дефинирайте го и покажете, че е така.
                              Колега, можеш да си свериш часовника тук: https://ec.europa.eu/eurostat/web/pr...%2Feurostat%2F

                              п.п 70% от работещето население в Бг получава под средната заплата за страната
                              Last edited by Innocent; 02.02.2019, 19:19.

                              Коментар


                              • В началото на 2019 г. повечето страни в ЕС, които са били част от бившия социалистически блок, увеличиха минималните си заплати с поне 40 евро. В резултат на това Чехия, Естония, Хърватия, Полша и Словакия преминават границата от 500 евро. С по-ниски минимални заплати остават Румъния (€446) и Унгария (€464), които реализират сходно увеличение, но започват от по-ниски стойности.

                                И двете държави изпреварват Латвия, която единствена в региона задържа минималната заплата на миналогодишното ниво от €430. Съседната на нея Литва пък предприема шоково увеличение от 39% до €555. Със своите €887 минимална заплата Словения представлява по-скоро изключение от групата на бившите социалистически републики, които днес са част от ЕС.

                                Но най-впечатляващото изключение остава България със скромните €286 МРЗ, което е с 46% по-ниско от средното за държавите със сходна историческа съдба. Макар във вътрешен план увеличенията на доходите да се разглеждат като грандиозен успех от страна на управляващите, или като смъртна заплаха от страна на работодателските организации, сравнението със съседите в региона показва, че България не прави достатъчно, за да стопи изоставането.

                                Увеличението с 25 евро е най-ниското в региона (с изключение на Латвия). То ни поставя някъде между Албания (€20 ръст и €210 размер на МРЗ) и Сърбия (€26 ръст до €308 МРЗ), като оставаме далеч дори от Турция (€40 ръст до €420).



                                Данъчната система в България допълнително усложнява ситуацията за хората, които работят срещу минимална заплата. Страната ни е единствената в ЕС, която няма под каквато и да е форма необлагаем минимум и най-ниските трудови доходи се облагат с най-високата възможна ставка. Единствената държава в общността, в която има нещо подобно, е Унгария, която осигурява само семейно данъчно облекчение, но поне може да се похвали с по-ниско ДДС за стоки от първа необходимост и премахването на осигурителния таван, което гарантира, че богатите плащат поне същия дял от доходите си за поддръжката на социалните системи.

                                Прегледът на 22-те страни в ЕС, които имат общонационална минимална заплата, показва, че въпреки продължителните кохезионни политики, общността се движи на поне три различни скорости. Минимални заплати до €600 на изток, между €700 и €1000 на юг и в Словения и над €1450 на запад, включително над €2000 в Люксембург.

                                Коментар

                                Working...
                                X