IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    https://www.economic.bg/bg/news/11/f...SgVdnhI3xqnAk4
    Financial Times нареди 7 български компании сред най-бързо развиващите се в Европа

    Те попадат в сфери като технологии, транспорт, мениджмънт и консултантска дейност, храни и напитки, търговия



    Такива компании да се качат на БФБ..
    Да бе верно, това си е вече въпрос - Защо ни пробутват някакви градуси, биодити и арменски спидита, -напомня за бедо, изобщо компании от които маджовците искат да разкешват, а свестни растежни компании са извън борсата?

    Коментар


    • Никога не съм казвал, че искам да има хора над закона. Никога не съм защитавал измамници. Искам високо качество на надзора В това има консенсус и е безсмислено да се обсъжда. . Просто споменах и за личната отговорност на инвеститорите. На запад също има измами. Мафоф е пример за това. Просто, когато видя проблем си признавам грешката и продължавам нататък. За мен е по-важно да изкарам пари от колкото да съм прав. За други е по-важно да да прави от колкото да правят пари. Просто зададох въпроса за вас кое е по-важно да сте прави или да печелите.

      Коментар


      • 4D, в нормалните страни страни закона пази миноритаените акционери и техните инвестиции..Ти тук проповядваш, че има хора над закона и са виновни тези , които вярват на закона..Ами то затова няма чужди инвеститори и пари на борсата..Никой не иска да го лъжат и мамят и да се говори , че държавата е стабилна и просперираща и всичко е наред..Начев е прав - място където се случват подобни неща не може да се нарече публичен и регулиран пазар..Доверието в Борсата и мажоритарите за съжаление е много ниско..
        Що се отнася до твоите експерименти, те не ме интересуват и не ми са полезни.. Може ли да посочиш ти какви добри практики налагаш, че толкова дълго твърдиш, че само ти прозираш масовите заблуди..
        Last edited by Kiro; 02.03.2019, 16:03.

        Коментар


        • Правил съм грешки и глупости и съм се саморазправял безцеремонно с моето задекранно устройство, като съм го надарявал с какви ли не ужасни епитети.

          Същевременно, обаче, има случай, в които бях обран. Обран без лична вина. Обран чрез умишлени действия и бездействия и чрез благословията на тези, които би следвало да ги е грижа и за моите интереси.
          Едно от публичните дружество, чрез които преглътнах сериозна загуба още е публично, а самият факт за съществуването му и гротеските, които се извършиха и продължават да с е вършат вътре, надхвърлят всякакви граници на наглост. Това е пределно добре публично познато и се толерира и защитава.
          По понятни причини името ще остане неспоменато.

          Другото, обаче, мога да го кажа веднага, доколкото вече не е публично. С институционално съдействие, което се изразяваше в безкритично мижане и кимане, ни скуизизритаха. ЕнергоПро - мрежите. И тук ме е гнус да си спомням. Как щедро се самовъзнаградиха след премахването ни.

          Мястото, където се случват подобни неща, не може да се нарече публичен и регулиран пазар. То е белег и за качеството на политическата система и практики. И поведението и посланието особено на западните инвеститори, макар и без излишно вдигане на шум е крайно категорично.

          Коментар


          • Киро, КТБ и Булгартабак са лоши практики. Тук имаме консенсус в цялата борса. Какъв е смисъла да обсъждаме нещо, което всички знаем. Информация, която всеки знае не струва нищо. Тя не носи стойност. Не съм ментор, просто давам тема за размисъл. Обсъждам само различни от общоприетите теории. В моите вярвания те са ценни. Обичам да намеря нещо, което бих определил като масова, колективна заблуда и да застана срещу него. Понякога тествам какво мислят другите с въпрос във форума. Дали съм прав или бъркам. Понякога категоричен отпор без аргументи ме убеждава че съм прав. Друг път някое разумно самотно изречение може да ме разколебае. Но реално форума е най-ценен точно с това. Да се види дали ще има масов отпор срещу идея без разумни аргументи срещу самата идея. Когато всички ме попитат "защо биете негрите" явно съм на прав път. Мога да говоря с дни как бе харесвам бизнес практиките на Банев, Божков, Бедо, Пеевски, но какво от това. Имали един човек във форума който ги харесва? Дълго съм се чудил защо инвестират в такива активи. Накрая намерих отговор за себе си. Не могат да си признаят грешката. Затова ги държат докато се обезценят. Аз съм приел, че съм бъркал и ще бъркам. Затова когато установя, че съм сбъркал поемам вината пред себе си и действам. Но съвършените, безгрешни хора не го могат. Ако никога не бъркаш, то как да продадеш на малка загуба? Ако тя стане огромна защо ти да си виновен нали не си сбъркал а си жертва на Банев, Божков, Бедо, Пеевски ... Тема на размисъл за която пак ще изям критики.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Тодоре какъв пазар има във фалита на ХДПАТ И МОСТРОЙ ИЛИ КТБ..
              Все едно да търсиш пазар при Мадоф и пирамидите..измами има наказани няма..
              И в трите дружестсва имаше реални активи, но бяха подложени на силен политически натиск и буквално принудени да фалират. Не че там мажоритарните не беха си поверявали и правили глупости. Интересно кво ще стане ако прокурорите и Данс налазят офисите на ПИБ и ЦКБ. И ли дойде на власт партия или лидер и спечели изборите с голямо мнозинство и в програмата и се обявил за лустрация проверка на капиталите до девето коляно , сметай че Хима е бегал., или национализиран и не само той.

              ПП В момента точно паради тази причини ги е страх и пипат много внимателно и гледат да не раздухват историята с Инвестбанк , Щото при случая с КТБ бехме на една крачка от банкова ваканция.
              Last edited by Todor Sabev; 02.03.2019, 13:09.

              Коментар


              • Тодоре какъв пазар има във фалита на ХДПАТ И МОСТРОЙ ИЛИ КТБ..
                Все едно да търсиш пазар при Мадоф и пирамидите..измами има наказани няма..
                Last edited by Kiro; 02.03.2019, 12:48.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                  Пазарите на са длъжни на никого с нищо. Тук почна да прилича на книга с оплаквания.
                  Да бе, какво са се метнали пак тук за глупостти и дреболии най вероятно - не че ми се чете всичко....

                  Коментар


                  • Пазарите на са длъжни на никого с нищо. Тук почна да прилича на книга с оплаквания.

                    Коментар


                    • 4д, сигурен съм, че след време пак ще отричаш и ще се срамуваш заради твърдението си днес , че миноритарните акционери сами са си виновни, че са измамени и не са защитени интересите им..Аз не разбирам защо пишеш и мислиш подобни неща , освен заради зависимостите си..

                      Коментар


                      • 4d,явно ти липсва самооценка и самоанализ..Не знам с какви очи се правиш на ментор тук след грешните ти прогнози, които даже нахално отричаш..
                        По това също приличаш на управляващите си ментори..Няма как миноритарите да са виновни за това , че са измамени и не са защитени от контролните органи..Ако миноритарите са сами на пазара и не трябва да се защитават, да се разпуснат контролните органи с космически заплати..

                        Защо не ми отговаряш на въпросите за КТБ и БТХ например..Защото са извън официалната Ви пропаганда и са неудобни..Там колко хора изгоряха и пишеш , че сами са си виновни, че вярват на държавата си..
                        Сега можеш ли пак да прогнозираш кога СОФИКС ще стане 1000 и кога ще прегрее икономиката ни..Имаш право и на втори опит..
                        Last edited by Kiro; 02.03.2019, 12:04.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Киро, регулаторът трябва да ни пази от собствената ни глупост, но не може да ни направи по-умни. Това е наша отговорност, която не трябва да му я вменяваме. Забелязал съм, че докато един човек не си признае, че е направил грешка я повтаря непрекъснато. Аз съм бъркал много и ще продължавам да бъркам, но за всичко съм виновен аз а не някой друг. Това е процеса на ученето. Никога не съм казвал Софикс 1000 аз не обичам да говоря със стойности а процеси. Няма смисъл да коментирам абсурдността на описанието, което ми даваш. Вероятно това е някакъв твой модел да се справиш със света. Успех.
                          Хубави приказки но истината е че след като чуждите инвеститори бяха брутално прецакани вече 11 години не инвестират на БФБ. Може би Експат има някакъв шанс да привлече нови пари отвън .

                          Коментар


                          • Киро, регулаторът трябва да ни пази от собствената ни глупост, но не може да ни направи по-умни. Това е наша отговорност, която не трябва да му я вменяваме. Забелязал съм, че докато един човек не си признае, че е направил грешка я повтаря непрекъснато. Аз съм бъркал много и ще продължавам да бъркам, но за всичко съм виновен аз а не някой друг. Това е процеса на ученето. Никога не съм казвал Софикс 1000 аз не обичам да говоря със стойности а процеси. Няма смисъл да коментирам абсурдността на описанието, което ми даваш. Вероятно това е някакъв твой модел да се справиш със света. Успех.

                            Коментар


                            • Признак на порастване е инвеститорът да поеме отговорност за решенията си. Пазарът е непредсказуем, няма как да се контролира. От оптимизъм бързо отива в паника. Докато човек се жалва от непредсказуемото, то ще го наранява.

                              Коментар


                              • 4Д, не само аз съм жертва , а всички, които имаха глупостта да вярват и се надяват , че в България на комунистите , които лъжат, че не са и на БФБ има върховенство на закона..Само да ти припомня- КТБ, БТХ,ХДПАТ, Мостстрой, ОЦК, Биовет, Евроинс, Енергони и много други..За обвиненията срещу ЦРУ и другите глупости питай комунистите, които често защитаваш и хвалиш стабилната им държава..Да губил съм много пари заради некоректни мажоритари и лош контрол..За съжаление не съм само аз..Например за КТБ можеш ли да обясниш с какво са виновни вложителите и инвеститорите с акции от банката..После обясни и за БТХ..Тебе вече добре те познаваме на кого служиш и няма смисъл да се хвалиш колко си велик, че и примери да даваш за себе си..За мен ти си официозен инвеститор без независимо мнение.. Служи вярно на босовете си комунисти и не ни пробутвай опорките си от събранията Ви..

                                Какво стана с прогнозата ти за Софикс 1000 от преди 5 години..За това кой ти е виновен..Тук е мястото да ти припомня как прогнозираше, че българската икономика щяла да прегрее.. И какво стана прегря ли и колко ще е ръста на икономиката през следващите години, а колко ще е инфлацията..

                                Типично за вождовете ти и ти изкара малките инвеститори- матряла виновни за лошото състояние на БФБ..Ами да виновни са , че търпят шайката комунисти и лъжите и..Ама и много напуснаха България и БФБ..
                                Last edited by Kiro; 02.03.2019, 10:01.

                                Коментар

                                Working...
                                X