IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вероятността инвеститорите от Фолксваген да изберат България за локация на нов завод е почти нищожна според мен.

    - в България има липса на квалифицирани и способни работници, защото емигрираха
    - няма развита дистрибуторска мрежа
    - почти най-скъпият промишлен ток в евросъюза заради далавери в енергетиката
    - миналата година Фолксваген са продали около 120 000 автомобила в Турция, а колко са продали в България?
    Заради тоталитарно управление на тиквата и герп българите нямат пари за нови коли - масово карат 20 годишни трошки събирани от европейските морги.
    За какво им е да строят завод за коли, ако няма кой да ги купува?!

    Само болен мозък би отишъл да инвестира при Боко тиквата и крадливата му корумпирана партия...
    Last edited by Frosty; 14.05.2019, 11:42.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Математическа задачка за напреднали


      Как при 80 % работещи на заплата до 1000 лв (26 % до 510 лв ), средната работна заплата в страната, според правителството е 1500 лв?

      Haй-aĸтyaлнитe дaнни, c ĸoитo Haциoнaлният cтaтиcтичecĸи инcтитyт (HCИ) paзпoлaгa, ca oт oĸтoмвpи 2014 г. Cпopeд тяx мaлĸo нaд 85 000 cлyжитeли y нac взимaт зaплaтa, близĸa дo 1 500 лeвa нa мeceц.

      B гpaницитe мeждy 16 и 18 000 лeвa гoдишнo ca 48 506 дyши, a мeждy 18 и 20 xил. лв. взимaт 37 121 зaeти в Бългapия,пише/money.bg/

      Πo дaнни нa HCИ в пocлeднoтo тpимeceчиe нa 2014 г. oбщият бpoй нa зaeтитe лицa y нac e бил 2 452 700 дyши. Или oĸoлo 3% oт зaeтитe ca взимaли зaплaтa oĸoлo oбeщaнитe 1 500 лeвa.

      Kъм oĸтoмвpи 2014 г. пъĸ 70% oт зaeтитe ca взимaли възнaгpaждeниeтo, пo-ниcĸo oт cpeднoтo зa cтpaнaтa.

      Πo-paнo днec иĸoнoмиcтът oт Инcтитyтa зa пaзapнa иĸoнoмиĸa (ИΠИ) Явop Aлeĸcиeв зaяви, чe cpeднa paбoтнa зaплaтa oт 1 500 лeвa e възмoжнa пpи pъcт нa иĸoнoмиĸaтa oт 4.5-5%.



      А НЯКОИ МНОГО ВЯРВАТ НА ПУНТА МАРА, ШМЕНТИ КАПЕЛИ И НСИ..

      Коментар


      • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

        С "две ръце" съм и аз да стане тази инвестиция.
        Няколко стотин млади и образовани хора ще останат в страната и ще работят в завода. Няколко стотин млади и образовани хора биха се върнали в страната и ще работят в завода.
        Но ако тази инвестиция не стане, то проблемът ще е единствено и само у нас -


        България е на последно място в ЕС по върховенство на закона

        https://www.svobodnaevropa.bg/a/29763116.html

        Абсолютно си прав - като юрист знам, че най-голямата помийна яма у нас е съдебната система. Всичко започва и свършва с нея, всичко друго са последствия от нейното бездействие, корумпираност и безхаберие! Докато там не се реже до кокал, нищо друго няма значение и вевчно ще остава едно чувство на безсилие и несигурност
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Груйче, извинявай брат, ти си умен пич , но понякога пишеш без да мислиш, дано така и не инвестираш....Тук няма никакво мрънкане , а мизерия и корупция..Какво мрънкане има в това дето във Франция с пенсии от 1500евро и заплати от 3000евро казват , че са им недостатъчни и не живеят добре и все протестират..Или в Гърция, където са тройни- четворни спрямо България и все протестират и се оплакват..От това сега въпреки 300милиарда дългове им дадоха по 13 пенсия, а не като БХ по 20 евро , ама само на някои другите да духат супата..За Италия има ли нужда да пиша..И какво излиза, че не е мрънкане, а нормален стремеж за по- добър живот и бъдеще..Ами какво е другото робско съгласие и преклонение пред крадците комунисти ли..Значи колко и да нни мъчат Господарите все да сме позитивни..Докога брат, ние се стопихме,,Свери си понятията моля, ти си умен пич и те уважавам..Препоръчвам ти да отидеш в Измир- много е красиво и ще си доволен..
          Кире, виж сега, ще ти отговоря чисто исторически, тъй като ние, българите, не си знаем историята, поради което правим едни и същи грешки поколение след поколение. Хората не са равни, Кире, никога не са били равни и никога няма да бъдта равни - това е първото нещо, което следва да проумеем, Второто нещо, а то е много важно, всъщност е основополагащо, е невроятната необходимост от маркетинг и реклама на България по света - това е така, защото общото мнение за нас се изчерпва с изцяло негативни новини, до много голяма степен създадени от самите нас. В тзи ред на мисли, ще ти припомня за големия държавник Каравелов (макар и отчаян русофил), който, на въпрос на вестник как е било в затвора (Каравелов е затворен напълно неправомерно от политическите си противници в Черната джамия - най-гадният затвор в София по онова време), отговаря - В свободна и демократична България, подобни неща няма ( в смисъл че не се затварят хора заради политическите им убеждения). Еро такива неща ни трябват сега, а ги няма. И трето, ние трявба да си знаем мястото и да не ламтим за още, т.е. да не се изхвърляме като чекия на мокър пясък, само щото някъде си било нещо си, като ние го пренасяме директно тук, след което си намираме поредният повод да сме нещастни!

          Кире, ние сме сравнително добре живеещ народ в един от най-богатите съюзи в света, ние сме в топ 10% на най-богатите нации, нашият паспорт е сред 10% най-вървежни паспорти в цял свят, масата българи почива в "бедната" Малякия и това не им никакъв проблем, пак масата българи си е препълнила фейсбука със снимки от тежки маси и пътешествия. И отгоре на всичко масата българи мрънка, мрънка, мрънка....

          Ми не сме маляки, не бяхме маляки през 1829, не бяхме маляки през 1878, не бяхме през 1913, не сме и сега -да, те са облагодетелстван народ, който постига всичко само и единствено с фалшификация на миналото си и патентоване на киселото ни мляко като грийк йогурт и на бялото ни саламурено сирене като фета. Толкоз, вече е факт, невъзможно е да се промени. Може само да мрънкаме и да сме нещастни - това ли искаме? Спорил съм с много хора във форума през последните 10 години относно маляките - всички ги чакаха да фалират, аз им обяснявах (точно от историческа гледна точка), че това е невъзможно, защото е заложено и исторически и особено защото са част от ЕС и еврозоната. не става, брат, евросистема.

          Та така, просто трябва да си знаем мястото и възможностите - апропо, в Смирна си ги знаят, затова и положението им е такова
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

            С "две ръце" съм и аз да стане тази инвестиция.
            Няколко стотин млади и образовани хора ще останат в страната и ще работят в завода. Няколко стотин млади и образовани хора биха се върнали в страната и ще работят в завода.
            Но ако тази инвестиция не стане, то проблемът ще е единствено и само у нас -


            България е на последно място в ЕС по върховенство на закона

            https://www.svobodnaevropa.bg/a/29763116.html

            Най-добре за тях е, завода да е у нас. Само тук ще им е позволено да дават заплати от 300 евра. Дългосрочно най-изгодно и гарантирано (справка - всички останали заводи).
            The strongest stand last.

            Коментар


            • Груйче, извинявай брат, ти си умен пич , но понякога пишеш без да мислиш, дано така и не инвестираш....Тук няма никакво мрънкане , а мизерия и корупция..Какво мрънкане има в това дето във Франция с пенсии от 1500евро и заплати от 3000евро казват , че са им недостатъчни и не живеят добре и все протестират..Или в Гърция, където са тройни- четворни спрямо България и все протестират и се оплакват..От това сега въпреки 300милиарда дългове им дадоха по 13 пенсия, а не като БХ по 20 евро , ама само на някои другите да духат супата..За Италия има ли нужда да пиша..И какво излиза, че не е мрънкане, а нормален стремеж за по- добър живот и бъдеще..Ами какво е другото робско съгласие и преклонение пред крадците комунисти ли..Значи колко и да ни мъчат Господарите все да сме позитивни..Докога брат, ние се стопихме,,Свери си понятията моля, ти си умен пич и те уважавам..Препоръчвам ти да отидеш в Измир- много е красиво и ще си доволен..
              Груйче а Румъния дето все мрънка и ни подминаха като малка гара..

              Извинителния пост ти можеш още сега да си го напишеш, че проповядваш народа ти да е премирен и робски спрямо мизерията и корупцията, в която живее..

              Искам да стане, но то ще е въпреки Тиквата..
              Last edited by Kiro; 14.05.2019, 11:14.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                Каквото и да си говорим, колкото и да не харесваме Тиквата, колкото и това да са едни кирливи 5000 работни места, което е едно нищо, подобен завод би бил изключителна геостратегическа победа за страната ни! От една страна се появяваме на картата на държавите, които са част от автоиндустрията, от друга - най-накрая поне малко затваряме устата на вътрешното недоволство на милионите мрънкалници у нас, че нищо не се произвежда, а от трета, което е и най-важното, да спечелиш в конкуренцията на мамалиги (с огромен опит в автомобилостроенето), манафи (и те с огромен опит, че и голям пазар) и шумадийски копелета (дето и гащите казаха, при това на най-високо ниво, че биха си свалили, само и само производството да иде при тях) си е не просто успех, а грандиозен успех!!!

                Все пак рибата е още в морето и ние трябва да сме доста предпазливи в изказванията си - всъщност позицията на Тиквата да си мълчи в случая е правилната. Дано тази инвестиция да стане, че не ми се мисли какво мрънкане и апокалипсис ще настъпи, ако не се случи. Дано стане!

                П.С. За БФБ подобна новина е без значение, но това е друга тема
                С "две ръце" съм и аз да стане тази инвестиция.
                Няколко стотин млади и образовани хора ще останат в страната и ще работят в завода. Няколко стотин млади и образовани хора биха се върнали в страната и ще работят в завода.
                Но ако тази инвестиция не стане, то проблемът ще е единствено и само у нас -


                България е на последно място в ЕС по върховенство на закона

                https://www.svobodnaevropa.bg/a/29763116.html


                Коментар


                • Спартаче, Киро, ето, вие сте типични представители на родните мрънкалници! Не, не казвам, че мнението ви е глупаво, невярно, нерелевантно, нереалистично и т.н. (още повече че чета с уважение вашите творения по различните теми - козвам го без грам ирония!), обаче хайде стига с този негативизъм, а? Стига, не ви ли омръзна - както казваш на един един неуспял човек (хипотетичен пример), че е неуспял, как го стимулираш да стане успял, като само ще му измрънкаш накрая - ето, казах ти, че нищо не става от теб!

                  Спарт, ти поне си на ти с историята, що бе аджеба не се поучим от нея, що все с тоя нихилизъм бе, мама му стара? И да не стане този завод (а аз все си мисля, че ще стане), поне сме опитали, пробвали сме да видим какво ще стане, нали? А ако стане, тогава какви изводи ще си направите, щото съм убеден, че пак ще е мрънкане, тип:
                  - ама що е в софия, а не в Каспичан
                  - тоя Тиквата пак се уреди и взе комисионата
                  - абе тия за бунаци ли ни вземат, баси робовладелците - в Чехия им дават 1000 евро заплата, тук ни давата 600 и т.н.

                  Ми не става така, пичове, просто не става, така сами се убиваме от злоба и вътрешна ненавист. Стига, не епродуктивно, нека изчакаме поне малко, да видим какво ще стане, пък тогава да си разтягаме локумите, става ли?

                  П.С. И очаквам, ако стане, и двамата да напишете по един извинителен мейл и да почнете по-ведро да гледате на живота, може ли
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    Каквото и да си говорим, колкото и да не харесваме Тиквата, колкото и това да са едни кирливи 5000 работни места, което е едно нищо, подобен завод би бил изключителна геостратегическа победа за страната ни! От една страна се появяваме на картата на държавите, които са част от автоиндустрията, от друга - най-накрая поне малко затваряме устата на вътрешното недоволство на милионите мрънкалници у нас, че нищо не се произвежда, а от трета, което е и най-важното, да спечелиш в конкуренцията на мамалиги (с огромен опит в автомобилостроенето), манафи (и те с огромен опит, че и голям пазар) и шумадийски копелета (дето и гащите казаха, при това на най-високо ниво, че биха си свалили, само и само производството да иде при тях) си е не просто успех, а грандиозен успех!!!

                    Все пак рибата е още в морето и ние трябва да сме доста предпазливи в изказванията си - всъщност позицията на Тиквата да си мълчи в случая е правилната. Дано тази инвестиция да стане, че не ми се мисли какво мрънкане и апокалипсис ще настъпи, ако не се случи. Дано стане!

                    П.С. За БФБ подобна новина е без значение, но това е друга тема
                    http://www.focus-news.net/news/2019/...nov-zavod.html

                    Завода ще е в Турция за сега ....
                    По геостратегическо място те са напред...,
                    Голфа е ясен той е натиснат от свойте да не идва в Източна Европа пък и тези новини ...
                    Цялостна корупция в БГ а и днес Мистер Порожанов си е подал оставката....ако аз защищавах това мнение вече съм пътник от УС..

                    Коментар


                    • Вагените - по историческа традиция от миналия век - пак ни таксуват за идиоти!

                      Разходите за персонал били ниски?!Ами защо не дойдохте през 1997 - тогава заплатите бяха по 5 долара и "инвестицията" щеше да ви се върже 5 милиарда вместо сегашните (уж) 1 .А , да - тогава още не бяхме взривили Кремиковци и ръчкахме по Мавзолея....а няма как крупна инвестиция да е на жълтите павета.

                      Апропо колко струва за България до момента тоз фейк-нюз и дребен фалшив PR за т.нар.завод в Източна европа?Май РА дето наглежда една "крупна" БГ-банка с ушит италиански мажоритар и крупиетата на сакса (през кардам лондонски) чиято етф-инвестиция затъва за пореден път.
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                      Коментар


                      • Груйче, ти ходил ли си в Измир несравним е .. Даже и да дойдат в БГ това ще е въпреки Пунта мара и корупцията му.. Виси въпроса , че ще дойдат в най- бедната и най- корумпирана страна на ЕС- заплати от 230 евро и пенсии от 100 Дали пък не отложиха решението заради изборите в България и Турция.. И аз искам да стане, ама да видим..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                          По долу е съобщението от вчера в което се говори за започване на конкретни преговори с потенциалните места за заводът. Днес има годишно събрание на което може и да се появи по конкретна информация около тези преговори. Нещо много се политизира темата и медиите си пишат всякакви интерпретации.


                          It was also decided to begin concrete negotiations on the planned new multibrand plant in Europe with the remaining potential locations.

                          https://www.volkswagen-newsroom.com/...gen-group-4982

                          Каквото и да си говорим, колкото и да не харесваме Тиквата, колкото и това да са едни кирливи 5000 работни места, което е едно нищо, подобен завод би бил изключителна геостратегическа победа за страната ни! От една страна се появяваме на картата на държавите, които са част от автоиндустрията, от друга - най-накрая поне малко затваряме устата на вътрешното недоволство на милионите мрънкалници у нас, че нищо не се произвежда, а от трета, което е и най-важното, да спечелиш в конкуренцията на мамалиги (с огромен опит в автомобилостроенето), манафи (и те с огромен опит, че и голям пазар) и шумадийски копелета (дето и гащите казаха, при това на най-високо ниво, че биха си свалили, само и само производството да иде при тях) си е не просто успех, а грандиозен успех!!!

                          Все пак рибата е още в морето и ние трябва да сме доста предпазливи в изказванията си - всъщност позицията на Тиквата да си мълчи в случая е правилната. Дано тази инвестиция да стане, че не ми се мисли какво мрънкане и апокалипсис ще настъпи, ако не се случи. Дано стане!

                          П.С. За БФБ подобна новина е без значение, но това е друга тема
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • По долу е съобщението от вчера в което се говори за започване на конкретни преговори с потенциалните места за заводът. Днес има годишно събрание на което може и да се появи по конкретна информация около тези преговори. Нещо много се политизира темата и медиите си пишат всякакви интерпретации.


                            It was also decided to begin concrete negotiations on the planned new multibrand plant in Europe with the remaining potential locations.

                            https://www.volkswagen-newsroom.com/...gen-group-4982


                            Коментар


                            • Свърши оптимизма.Цяла Европа научи за крадливото ни управление.

                              Коментар


                              • Само пречим на крадливата шайка в корупцията, суджука, къщите и краденето..Гиди крадливи комундели..
                                Last edited by Kiro; 14.05.2019, 08:06.

                                Коментар

                                Working...
                                X