IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

    То това дори не е интересно, ако са истински майстори ще докарат несъстоятелност и на ББР
    Голям оптимист си

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
      отчасти отговор на много от коментираните проблеми е подхода при БТХ - ако никой не вижда подготовката за несъстоятелност с помоща на бившият шеф на КФН - то е по- добре да остави инвестирането!!!

      Аз залагам на 3 години до "несъстоятелност" на БТХ !!!

      Този постиг го запазвам със скреен шот - за да мога да докажа, че това е коментирано ПРЕДИ ФАКТА ....
      То това дори не е интересно, ако са истински майстори ще докарат несъстоятелност и на ББР

      Коментар


      • Ами да съгласен съм , че се готви фалита на БТХ..Закрити са големите предприятия , продадени са марките..Остава да се фалира и да се прикрият следите на тези , които го разграбиха..Ще се повтори случая с КТБ..
        Last edited by Kiro; 30.09.2019, 11:37.

        Коментар


        • отчасти отговор на много от коментираните проблеми е подхода при БТХ - ако никой не вижда подготовката за несъстоятелност с помоща на бившият шеф на КФН - то е по- добре да остави инвестирането!!!

          Аз залагам на 3 години до "несъстоятелност" на БТХ !!!

          Този постиг го запазвам със скреен шот - за да мога да докажа, че това е коментирано ПРЕДИ ФАКТА ....

          Коментар


          • Пазаруването в Румъния стана хит през последните 4-5г., реално откакто Румънците възприеха Европейския модел на данъчно облагане и въведоха диференцирано ДДС от 9% за храните и други стоки. Много по-изгодно е да пазаруваш в Румъния ако си близо и пътя не ти е голямо перо. В близките общини дори вече има и работници които пътуват всеки ден и работят в Румъния. А за храните, не само че цените са по-ниски, а и качеството е по-нормално. Не казвам че е като това на храните в Гърция например, но не е толкова долнопробно като това при нас,
            Last edited by qwer; 30.09.2019, 11:24.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Да БГ върви много бавно напред, но ние вече сме в ЕС и критериите ни трябва да са други..По доходи сме изпреварени много от Румъния, която водехме, когато влизахме в ЕС..Изобщо не искам да правя сравнение с другите страни от ЦИЕ- Чехия, Словакия, Полша, Унгария..Много по- бавно за възможностите, които ни дава ЕС..
              Оставаме си най- бедната и корумпирана стана в ЕС..

              И тук изобщо не става дума за няколкостотин хиляди приближенини на властта , които си живеели добре , а за това как се съпоставяме със другите страни членове на ЕС..
              Защото и според коефициента Джини за неравенството пак сме шампиони в ЕС..

              https://www.infograf.bg/article/1451395410000
              тук сме изцяло на едно мнение !!!

              Коментар


              • Груйче, благодаря за информацията..Ние говорихме за пенсиите които са 900 лева, а при тях няма данъци..Даже да приемен, че заплатите са почти равни, а то не е така въпреки данъците..то храните са доста по- евтини, защото на някои намалиха ставките на ДДС..Миналият месец бях в Букурещ и ги гледах , ами по ниски са и млечните продукти и месото..Просто те по- бързо си увеличават доходите, а трябва да е обратното защото ние сме последни в ЕС..
                https://www.dnes.bg/eu/2019/06/20/hr...lgariia.414031

                Русенци се изтрепват да пазаруват в Румъния, след като там данък добавена стойност върху хранителните продукти беше намален от 24 на 9%. Килограм краве сирене при съседите е паднал на 5-6 лв., кашкавалът е по 7-8 лв./кг, а телешкото месо се продава срещу 9-10 лв., пише "Труд". Българите мъкнат и самуни хляб, тъй като 300 грама се харчат по 24 стотинки, а половин килограм струва само 40 ст. Киселото мляко излиза 40-50 ст., а захарта е по 1,30-1,50 лв. За сравнение средните цени на дребно в България към 10 юни са: кашкавал „Витоша“ - 15 лв./кг, краве сирене - 9,37 лв., хлябът е над 1 лв., киселото мляко - 93 ст., телешкото месо гони 15 лв.

                "Ако напълня хладилника за седмица или месец, ми излиза много по-евтино дори да платя 10 лв. такса за преминаване на Дунав мост", обясни русенецът Светлозар Минчев. Сметката е още по-изгодна, ако няколко души се качат в една кола и пазаруват заедно в Гюргево. Най-често до Румъния пътуват безработни и пенсионери, които минават по моста безплатно с велосипеди.

                Иначе бутилка бира и кафето излизат по 2-2,50 лв. и българите предпочитат да ги пият в Русе. Румънците пък идват у нас да купуват дрехи и обувки от сезонни разпродажби. Някои магазини в Русе обявяват до 70% отстъпка и разчитат само на северните съседи.



                ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ И ДА НЕ СЕ ЗАМАЗВА С КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖИ ЗА СТАБИЛНА ДЪРЖАВА..
                Last edited by Kiro; 30.09.2019, 11:07.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

                  Още ли вярваш ,че има значение кой как гласува
                  Вместо празни приказки, защо не напишеш прогноза за Софикс?

                  Коментар


                  • Кире, понеже с мамалигите се псуваме много по форумите, та ми е писнало да им чета глупостите колко по-добре били от нас, ето ти бате, една хубава статия, дето я пуснах вчера - https://www.economic.bg/bg/news/11/v...-rumaniya.html. Прочети я и после пак ще говорим. Знаеш, че мен герП е зло и аз ще гласувам за кой да е на втори тур в София, само и само да не е Пъдпъдъкова, но и от самобичуване няма смисъл, брат. Това ти е ситуацията в Румъния - заплатите са бруто в леи

                    Това ти е ситуацията у нас преди 2 години, интерактивната карта по общини можеш да видиш тук - https://www.infograf.bg/article/1559297907000


                    Сега, на пръв поглед изгледжда, че в Румъния заплатите са много по-високи, обаче, голямо обаче, не е баш така - там данъците и осигуровките са 42%, брат, 42%, а тук са 25%, а отделно статистиката у нас е за 2017, а оттотгава имаш ръст с 20% на заплатите. И нещо много важно - в Румъния работника си плаща осигуровките почти сам, докато тук се плащат на 60% от работодателя, т.е. заплатите са изкуствено надути поради тази цел, щото на работодателя му е все тая дали ще пише във фиша на работника 2000 лева бруто и ще даде още 500 лева на държавата за осигуровки, или ще му пише 2500 и ще даде 0 лева допълнително на държавата. Та като имаш тези неща, то излиза, че заплатите у нас и в Румъния са еднакви, обаче там цените са по-високи и то става една - не ти е работа.

                    Толкоз, умен човек си, ще разбереш - чети истинските извори на информация, а не сдъвката глуспост на поредния псевдожурналист, търсещ еврина сензация, щото у нас само заглавия тип "ШоГ, ужасТ, боНба" вършат работа за кликовете
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                      Кире и ти си отчасти прав - но според мен като цяло Бг върви БАВНО, но все пак върви напред. А не като преди 15 - 20 години - здраво назад
                      България загуби вече 10 години. Вървяхме напред и то с много добри темпове от 2000г. до 2009г., тогава изпреварихме Румъния и всички усещахме развитието и оптимизма че скоро ще сме нормална държава. И после дойде кризата с управлението на ГЕРБ, което реално задуши всякакво развитие, защото искаше да контролира всичко и го контролира. И така свършихме с доброто развитие, сега просто сме стабилитетни и не търсим развитие. Затова и се казва че сме стабилитетни, каквото е било, такова е, такова и ще ни е дереджето и след 5г., стабилитет, развитие не търси, защото го няма.

                      Коментар


                      • Да БГ върви много бавно напред, но ние вече сме в ЕС и критериите ни трябва да са други..По доходи сме изпреварени много от Румъния, която водехме, когато влизахме в ЕС..Изобщо не искам да правя сравнение с другите страни от ЦИЕ- Чехия, Словакия, Полша, Унгария..Много по- бавно за възможностите, които ни дава ЕС..
                        Оставаме си най- бедната и корумпирана стана в ЕС..

                        И тук изобщо не става дума за няколкостотин хиляди приближенини на властта , които си живеели добре , а за това как се съпоставяме със другите страни членове на ЕС..
                        Защото и според коефициента Джини за неравенството пак сме шампиони в ЕС..

                        https://www.infograf.bg/article/1451395410000
                        Last edited by Kiro; 30.09.2019, 10:06.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Груйче, ти пак започна да пишеш със за.. И в София има пенсии по 240 лева- иди , до НОИ да провериш, защото това е минималната пенсия в БГ..Стига си писал глупости за пенсиите, защото в Румъния минималната пенсия вече е 900лева..Ние ние не сме заслужавали нали..
                          https://petel.bg/900-lv-minimalna-pe...-u-nas__322763
                          https://novavarna.net/2019/07/09/%D0...B0-900-%D0%BB/
                          Погледни обявите за работа в страната и говори за заплати след удръжките , защото над 50% от семействата вече имат кредити..Подминавам повторението ти на милиционекомунистическите лъжи за добрия живот на населението..Ние много добре знаем кои са тези, които живеят добре..Сигурно заради добрия Ви живот 2 милиона напуснаха България и не спират да бягат..Значи викаш да не вярваяме на статискиката, а на управляващите крадци..
                          Кире и ти си отчасти прав - но според мен като цяло Бг върви БАВНО, но все пак върви напред. А не като преди 15 - 20 години - здраво назад

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                            Kire, пенсиите не са по 120 евро, както и заплатите не са по 250 - намери ми в София човек със средно образование, дето да е склонен да бачка за 1000 лева обща работа, ама да бачка, не да се подпира на масата и да чака да се пенсионира след Х години, и веднага ще му намеря работа! А за пенсиите - и толкова са им много, като са се осигурявали на минимума - странно как моите родители не са с подобни пенсиите, а не са били звезди в БКП или ДКМС, просто са си работили и са се осигурявали съвестно. На лъжците и крадците и толкова им е много!

                            И населението е бедно, ама на приказки само - гледай делата, Кире, виж магистралите и КПП-тата по празниците, или пък се пробвай да намериш хубав хотел, дето да не е фул през уикендите. Тая тема сме я бистрили много, няма смисъл отново от нея - статистиката си е статистика, реалността е, че в момента над 90% от населението живее по-добре от преди 30 години, при равни други условия!
                            Грую от мен е +
                            Хубавото при "пазарната " икономика е, че ако можеш нещо добре, ставаш независим и ако си "социялно разумен", то можеш да се освободиш от оковите на държавата и да живееш относително нормално - да си ковеш собственото щастие. Това се случва бавно, бавно в Бг ...

                            Коментар


                            • Груйче, ти пак започна да пишеш със за.. И в София има пенсии по 240 лева- иди , до НОИ да провериш, защото това е минималната пенсия в БГ..Стига си писал глупости за пенсиите, защото в Румъния минималната пенсия вече е 900лева..Ние ние не сме заслужавали нали..
                              https://petel.bg/900-lv-minimalna-pe...-u-nas__322763
                              https://novavarna.net/2019/07/09/%D0...B0-900-%D0%BB/
                              Погледни обявите за работа в страната и говори за заплати след удръжките , защото над 50% от семействата вече имат кредити..Подминавам повторението ти на милиционекомунистическите лъжи за добрия живот на населението..Ние много добре знаем кои са тези, които живеят добре..Сигурно заради добрия Ви живот 2 милиона напуснаха България и не спират да бягат..Значи викаш да не вярваяме на статискиката, а на управляващите крадци.. Средномесечният осигурителен доход за страната за последната година е 945,00 лв.

                              https://nova.bg/news/view/2019/09/11...B8-2019-%D0%B3


                              Last edited by Kiro; 30.09.2019, 09:55.

                              Коментар


                              • Съпоставката ще я правиш със страните от ЕС, преди това условията са други и не е имало еврофондове....ЗА съжаление не мога да ти помогна в това, че ти се губи понятието за нормалност, нито в това, че не знаеш нещо..

                                Успешен ден..

                                Коментар

                                Working...
                                X