If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Батка, какво стана с твоята прогноза за СОФИКС 1000 преди 3 години. ..За кога се премести..Хайде, че още чакаме..
Кире, за съжаление не познавам Батя пряко, но разполагам с факти, които ме карат да изпитвам респект към него. Не съм му адвокат и той няма нужда от такъв, но според мен глупоститие ти прехвърлиха всякаква граница! Ти просто предпочиташ да бъдеш прав, пред това да бъдеш щастлив! Първият човек си в моят игнор лист
Как напускат Атера като вдигна 10 стинки за 1 седмица?
Нали преди това се изсули рязко, после е възстановила, Казвам го по съвсем слаби спомени, когато се е коменирало нещо около акцията, без да е следя конкретно. Нямам атери. Нямам и софарм-имоти, държа сравнително малко останало количество в бреф и там съм по-наясно.
Търговското салдо за ноември е на плюс с 61,9 млн. евро при дефицит от 166,5 млн. евро година по-рано. За период от 11 месеца то е положително в размер на 164,8 млн. евро, докато през същия период на 2018 г. имаше дефицит от 1,641 млрд. Евро.
Гледай ти, икономиката ни вече работела с положително търговско салдо!
Ама така е като си нямаме един Анти - Кирчо да ни святка с положителни новини..
И аз това си ги повтарям, Батя. Само да не се окажем в ситуацията "гладна кокошка, просо сънува" Ако пък се депресира някой много да си пусне кипърският борсов индекс (при 5000 пункта 2007 сега е около 60 пункта и да се успокои, със старта шопска поговорка "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле"
Графиката показа минималната заплата за пълен работен ден в страните членки на ЕС.
Люксембург е на първо място - 2071 евро месечно. България е на последно място – 286 евро месечно.
Испания е на осмо място – 1050 евро месечно (официално е 900 евро, но с 14 заплати; ала изчисленията са за 12 месеца, затова става 1050 евро).
Посочени са 22 страни, тъй като в другите шест (предимно северните) минималните заплати се определят с годишни споразумения между работодатели и синдикати
Напоследък в Брюксел се възроди обсъждането на въпроса за „европейска минимална месечна заплата“.
Не всички са наясно, че Европейската социална харта препоръчва на отделните държави минималната заплата да бъде най-малко 60% от средната за дадената страна заплата. С други думи, „европейската минимална заплата“ зависи от заплащането на труда във всяка отделна членка на ЕС, а не от средната сума между Люксембург и България, например.
Според Националния статистически институт, средната месечна заплата в България е 1266 лева. Сега минималната е 286 евро. За да изпълни препоръката за 60%, минималната месечна заплата у нас трябва да бъде 383 евро (750 лева).
Защо Балтийските републики и в по-малка степен Румъния се радват на рекордни (почти рекордни за Румъния) нива, докато Хърватската, Българската и Сръбската фондови борси лазят по дъното? Въпрос на повече ETF-и, по-висока финансова култура, назовете вие другите фактори? Само да добавя, че в балтийсктие страни имаше сериозни международни скандали за корупция и пране на пари, както и някои други проблеми с фалиращи компании и т.н.
Естонски борсов индекс Латвийски борсов индекс Литовски борсов индекс Румънски борсов индекс Хърватски борсов индекс Сръбски борсов индекс
Възможно е напускащите атера, да търсят алтернатива по другите адсиц. Обикновено адсиц се харесват на едни и същи играчи, търсещи сигурност, а в случая и вероятно по-добра перспектива,
Как напускат Атера като вдигна 10 стинки за 1 седмица?
Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева предупреди, че световната икономика е под заплахата на нова Голяма депресия заради всеобщото неравенство и нестабилността на финансовия сектор.
Тя говори в Института по световна икономика Петерсон и посочи, че според новото изследване на МВФ сега се наблюдава тенденция, сходна със ситуацията от 1920-те години, когато пазарите през 1929 г. претърпяха крах, съобщи британският „Гардиън“.
Коментар