Добре,млъквам ама като няма после дивидент да не почне реванье
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Кабинетът обмисля да плати 60 % от заплатите на хората в най-засегнатите компании
https://www.svobodnaevropa.bg/a/3048...kv88ThRCh3dYh0
Не подкрепям нито една политическа партия, но на пук на всички форумни герой, които се появиха през последните няколко дни с Никовете им при криза. Всявайки страх, насаждайки омраза и сипейки обиди срещу определени фирми и собственици с идеята на купят акции на по-ниска цена. Мисля че в Бг за първи път от много години се действа бързо и адекватно. На фона на други много по-богати и развити държави в Европа. Пичове това е борса не благотворително парти. За никой не е тайна, че спада на БФБ се дължи на спада в Щатите, Европа и Азия + петролната война. Сериозно ли мислите, че хората останали на БФБ биха се повлияли от постовете ви? Кризата в Китай е почти овладяна, всички заводи и фирми работят на 200%, 7 дни в седмицата. За да наваксат изоставането от последните няколко месеца. Населението харчи и пазарува много повече от нормално. Разпространението на вируса е сведен до минимум в Тайван, Южна Корея и др. близки на Китай държави. Изпратени са китайски лекари в най-засегнатите държави: Италия, Испания, Иран и т.н. за да споделят опит и знания. Вече има десет пъти по-бързи тестове за вируса, действа се бързо, взеха се мерки за ограничаване в световен мащаб. В Холандия, Изрел, УК и Германия вече има информация за създаване на ваксина. Всички бързат, компанията която първа пусне на пазара лекарство или ваксина ще направи милиарди. Залога е голям. Не случайно при подобни кризи се инвестира в компании от фарма сектора. Криза ще има при авиокомпаниите, транспорта, туризма и т.н. По-големи печалби ще направят хранителните вериги, фарма сектора, компаниите за почистващи продукти и защитни облекла. Всички знаем, че ако има спад той ще дойде от Щатите. Има свръх ликвидност, лихвите са рекордно ниски, банките са в много по-добро състояние от финансовата криза през 2008г. Наближават изборите в Америка, Тръмп ще направи всичко за да бъде преизбран. Не случайно иска да привлече немската компания CureVac в САЩ. Въпрос на време е кризата с корона вируса да бъде преодоляна. Китай и другите азиатски държави успяха ще се справим и ние в България и Европа.
България ще получи общо 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса. Освен това, страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза. Така България ще разполага със сумата от 1.358 милиарда евро по това направление. Освен за медицински цели, средствата ще бъдат използвани в помощ на най-уязвимите сектори на икономиката, като малките и средните предприятия, пазара на труда и други.
https://profit.bg/balgariya/812-mln-...-koronavirusa/
Успешна търговия и Бъдете здрави.Last edited by Innocent; 15.03.2020, 21:17.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
Редно е да я спре .Само брашното днес вече е на 2.99 от 1.2 представи си какво ще се случи с артии на компании които не го заслужаватА на борсата сме артиени плъхове (не някакви тъпи хамстери дето бутат виенско колело) и така да се каже предпочитаме артиите на брашото, вместо тежестта на артикула
) Артията е по-лека, макар според Галилей, това да не е от значение понеже гравитацията ги привлича еднакво
- 1 like
Коментар
-
Редно е да я спре .Само брашното днес вече е на 2.99 от 1.2 представи си какво ще се случи с артии на компании които не го заслужават
Коментар
-
Редно е да я спре .Само брашното днес вече е на 2.99 от 1.2 представи си какво ще се случи с артии на компании които не го заслужаватLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнениеМоже ли да се доверим на това?
https://faktor.bg/bg/articles/samo-1...everna-italiyaItaly 24,747 +3,590 1,809 +368 2,335 20,603 1,672 409.3
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеДържавата да спре борсата?!?!?А може би и държавата да върне загубите на загубилите? Защо? Защото от вчера знаят за БФБ и не са виждали, че освен печалба фондовите пазари носят и загуба........ А защо на тези другари държавата не им плати и обучение преди да търгуват....Айде дръжте се мъжки и знайте, че зара има две страни..... Нали тези, които искат борсата да спре са "продали отдавна" и са "пълни с кеш" ?!?!??!Значи са уцелили момент, койт се случва един или два пъти в живота.... Явно някой лъже и реве вкъщи докато сменя никове като носни кърпички
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
моля, говори конкретно! кой лъже, кой е сменил никове? Значи Монбат искат да се спрат техните емисии от търговия. Мисля, че имат аргументи и добри причини. Въпроса ми е може ли само някой дружества да бъдат спрени от търговия , а другите да продължат?Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеДържавата да спре борсата?!?!?А може би и държавата да върне загубите на загубилите? Защо? Защото от вчера знаят за БФБ и не са виждали, че освен печалба фондовите пазари носят и загуба........ А защо на тези другари държавата не им плати и обучение преди да търгуват....Айде дръжте се мъжки и знайте, че зара има две страни..... Нали тези, които искат борсата да спре са "продали отдавна" и са "пълни с кеш" ?!?!??!Значи са уцелили момент, койт се случва един или два пъти в живота.... Явно някой лъже и реве вкъщи докато сменя никове като носни кърпички
Коментар
-
Държавата да спре борсата?!?!?А може би и държавата да върне загубите на загубилите? Защо? Защото от вчера знаят за БФБ и не са виждали, че освен печалба фондовите пазари носят и загуба........ А защо на тези другари държавата не им плати и обучение преди да търгуват....Айде дръжте се мъжки и знайте, че зара има две страни..... Нали тези, които искат борсата да спре са "продали отдавна" и са "пълни с кеш" ?!?!??!Значи са уцелили момент, койт се случва един или два пъти в живота.... Явно някой лъже и реве вкъщи докато сменя никове като носни кърпички
Last edited by B.Graham; 15.03.2020, 19:43.Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
защо според теб има прекъсване на търговията при резки движения? Като искаш да подкрепиш цените с кешът си - ще може да го направи като отворят пактова че ще затворят БФБто не значи ще не можеш да тегиш кеш от ИПто
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
много добри доводи Тони, и мисля, че ги подкрепямОще повече че някъде си забутах всичките джобни преди няколко дни а почти всичкия наличени кеш ми са в ИП=посредника. (защото нали това е ролята на кеша - да подпира падащите акции на изпосталелите играчи, когато има нужда от това).
Т.е в кеш съм основно но ако не мога да си изтегля некви нови джобни, за какво ми е повече бфб?!. Щом банките работят, би трябвало и другите свързани с това институции да работят. Пазарът на артии е елктронен, няма нужда от защитни облекла. Каквото е за монбат, такова и за катерпилър. Т.е. условия еднакви. Пък и нали monbat купуваха ресторанти някакви, т.е. са диверсифицирани
това че ще затворят БФБто не значи ще не можеш да тегиш кеш от ИПто
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Аз пък не съм съгласен! Основното предимство на акциите пред всички останали активи е тяхната ЛИКВИДНОСТ. Да не дадеш възможнст на инвеститор да излезе или влезе с дни и седмици, при положение че навсякъде по всички земни кълбета борсите си работят е като да шибнеш мораториум върху плащанията по време на Виденов. Хората ще обърнат гръб и няма да се доверят никога вече на този пазар.
Който е бил паникьосан е имал цял уикенд да мисли и да се успокои, айде нема нуждаОще повече че някъде си забутах всичките джобни преди няколко дни а почти всичкия наличени кеш ми са в ИП=посредника. (защото нали това е ролята на кеша - да подпира падащите акции на изпосталелите играчи, когато има нужда от това).
Т.е в кеш съм основно но ако не мога да си изтегля некви нови джобни, за какво ми е повече бфб?!. Щом банките работят, би трябвало и другите свързани с това институции да работят. Пазарът на артии е елктронен, няма нужда от защитни облекла. Каквото е за монбат, такова и за катерпилър. Т.е. условия еднакви. Пък и нали monbat купуваха ресторанти някакви, т.е. са диверсифицирани
- 1 like
Коментар
Коментар