Първоначално изпратено от Чичо Манчо
Разгледай мнение

Aз съм на БФБ от много време - броя си и времето с дядо ми, когато имаше ТБС хотели, Хранков, Лекс и ПЧБ - той имаше от първите 2, но нещо не му се получи. После си играх на масова приватизация, след това пропуснах врътките с компенсаторките и БТК, което отчитам като една от големите си грешки, после лудите години около влизането ни в НАТО и ЕС, когато наистина всичко беше ирационално, та през 12 години герП и до сегашния момент. Видял съм много, а дали е достатъчно - идея си нямам, но финансовите схеми ги надушвам отдалече, но няма да гоовря нито за чистата акция, нито за чичикака и ортака.
Ситуацията у нас е специфична, и тов асъм го казвал много пъти, с това, че хубавите акции (стабилен мениджмънт, дивидент, добри перспективи) са си много добре оценени, а някой и набалончени -нарочно няма да давам примери. Другите, с кусурите, са с дисконт заради кусурите. Затова и не виждам някакви особени поводи за оптимизъм - борсата ни е достатъчно добре оценена, дори е надценена, според мен. Ок, не е на нивото на Дау и Дакс, но и разните китайски ребрандировачи и чичанбанк не са Епъл или Бенк ъф Америка, да речем.
Проблемът на писанията ти е друг, и той е психологически - не върви някакси в инвестиционен форум всяка втора дума да не ти е ЪЪЪЪЪЪППППП, а още повече пък не върви хем да не ти е ъп, хем и да си подплатил с някакви факти скептицизма си, а не просто да сложиш -дришльовци, голтаци, пак ще ви оберат парите и т.н. Тогава ставаш хейтър, щото само тази думичка знаят. А когато пък засегнеш и многониковите, особено онези на хранилка на яхтата - те тогава гледай сериала "Клонираните атакуват" в бг вариант

та така, здраве и успехи желая - добрият портфейл винаги се отплаща. Дори и на БФБ, където аз лично държа малка част от инвестициите си, просто защото компаниите, които си заслужават у нас, особено пък на сегашните цени, могат да се изброят на пръстите на едната ръка. Лично мнение, не е пропръкЪ и дъра-бъра
Коментар