Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
Това не бих до давал като пример, за нещо друго освен спекула и общо опиянение.
Но съм съгласен, че в България има достатъчно примери за иновативни компании, въпреки че рядко се отразяват. При това иновациите не винаги са нещо високотехнологично, а по-често е свързано просто да решиш даден проблем за достатъчно много хора.
Примерно SMSBump не е нещо изключително, но пък е ефективно - улеснява да се правят СМС и имейл маркетинг кампании през различни платформи. Основателите на SMSBump преди това са създали iSenseLabs, която вече е пример за дългосрочен успех и група от продукти на световно ниво.
Само че всяка компания трябва да се разглежда индивидуално.
В Б0стан НЯМА иновации, това и е и основния проблем на Ишлеметия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Бикове или мечки могат да са хора, които търгуват с акции, а хора като теб, които нямат не знам какви са !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Бикове или мечки могат да са хора, които търгуват с акции, а хора като теб, които нямат не знам какви са !Какви сте вие, дето го правите - е ясно - кенеф-инвеститори.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПриключи вжана седмица.Сега следва още по-важен уикенд.Мислете за неделя и дано в понеделник имаме огромен повод за оптимизъм.
- 3 Харесвания
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тогава ще е време за смях на твой гръб хахахахахаНа пазара има и бикове- и мечки, първите надуват балоните, вторите ги ограничават. Е, като квичите срещу мечките, сами се обричате на балони и загуби после.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
Когато стартирах на БФБ, случайно попаднах на една компания за CD, DVD и т.н. - Медийни системи АД. Четох интервюта с шефовете и се удивлявах какви прогнози са правили навремето - колкото компактдиска ще произвеждат с новото оборудване и как ще ги изнасят.
Само това намирам в момента - https://www.investor.bg/analizi/85/a...lgariia-44783/Но са много добър пример за превратностите на съдбата, особено в технологични компании, които са просто ребрандировачи. Гледам мача с много голям интерес
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАма наистина всичко се е превърнало в секта, запалена от Балонерко и чичанбанк! Толкова пък нетърпимост към чуждото мнение не съм очаквал да видя. Явно на всички им е ясно, че сегашните нива, особено при някои компании, са нездравословни, но пък алчността е по-силна и все им се иска още и още. Ми нека има още, аз нямам нищо против, но все пак накрая всичко е фундамент, а някои са тотално откъснати от него. Ок, ще си говорим пак след крашването по някои позиции, но ако не съм си изразил мнението сега, след краша как ще кажа - ама аз ви предупредих? Елементарна логика, която явно убягва на тези, дето са купили винаги на дъното и са продали на върха, ама всичките им покупки и продажби са все следварителни. Здраве, успехи и повече здрав разум желая!
Подготвяй се психологически
Или вкарай всички в игнора.
Кой не търпял чуждо мнение...Last edited by Dio; 12.11.2021, 15:24.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение"Богатството на шефа на Rivian надхвърли 2 млрд. долара два дни след IPO-то
Въпреки че компанията все още няма приходи, Робърт Скаринг има състояние, което достига оценката на Tesla след борсовия ѝ дебют през 2010 г."
Това за информация на плюещите по иновативните български компании !
https://www.investor.bg/analizi/447/...ipo-to-339575/
Но съм съгласен, че в България има достатъчно примери за иновативни компании, въпреки че рядко се отразяват. При това иновациите не винаги са нещо високотехнологично, а по-често е свързано просто да решиш даден проблем за достатъчно много хора.
Примерно SMSBump не е нещо изключително, но пък е ефективно - улеснява да се правят СМС и имейл маркетинг кампании през различни платформи. Основателите на SMSBump преди това са създали iSenseLabs, която вече е пример за дългосрочен успех и група от продукти на световно ниво.
Само че всяка компания трябва да се разглежда индивидуално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Нерде ЯмбУл, нерде Стамбул, Здравко - да ти припомням ли иновативната Химимпорт на 17-18 лева? Или още по-иновативната Енемона на 21 лева? А може би най-иновативната Билборд на 5+? Ако искаш и за инфлуенсърите да си говорим - колко прави Кардашян и колко прави оная на грозника-репортер, примерно? Всички се опиянихте от Балонерко и игричките на чичанбанк, та вече забихме и до степен почти 1:1 с 2007, да видим в кого ще остане Черения петък, пардон Петър, накрая, щото тук не е нито Ню Йорк, нито Лондон, че да можеш да излезеш лесно с нещо различно от 3-4 000 лева инвестиция
Само това намирам в момента - https://www.investor.bg/analizi/85/a...lgariia-44783/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАма наистина всичко се е превърнало в секта, запалена от Балонерко и чичанбанк! Толкова пък нетърпимост към чуждото мнение не съм очаквал да видя. Явно на всички им е ясно, че сегашните нива, особено при някои компании, са нездравословни, но пък алчността е по-силна и все им се иска още и още. Ми нека има още, аз нямам нищо против, но все пак накрая всичко е фундамент, а някои са тотално откъснати от него. Ок, ще си говорим пак след крашването по някои позиции, но ако не съм си изразил мнението сега, след краша как ще кажа - ама аз ви предупредих? Елементарна логика, която явно убягва на тези, дето са купили винаги на дъното и са продали на върха, ама всичките им покупки и продажби са все следварителни. Здраве, успехи и повече здрав разум желая!
Гледам пишеш за краша, а какво стана с бърста.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ама наистина всичко се е превърнало в секта, запалена от Балонерко и чичанбанк! Толкова пък нетърпимост към чуждото мнение не съм очаквал да видя. Явно на всички им е ясно, че сегашните нива, особено при някои компании, са нездравословни, но пък алчността е по-силна и все им се иска още и още. Ми нека има още, аз нямам нищо против, но все пак накрая всичко е фундамент, а някои са тотално откъснати от него. Ок, ще си говорим пак след крашването по някои позиции, но ако не съм си изразил мнението сега, след краша как ще кажа - ама аз ви предупредих? Елементарна логика, която явно убягва на тези, дето са купили винаги на дъното и са продали на върха, ама всичките им покупки и продажби са все следварителни. Здраве, успехи и повече здрав разум желая!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар