IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

Това не бих до давал като пример, за нещо друго освен спекула и общо опиянение.

Но съм съгласен, че в България има достатъчно примери за иновативни компании, въпреки че рядко се отразяват. При това иновациите не винаги са нещо високотехнологично, а по-често е свързано просто да решиш даден проблем за достатъчно много хора.
    Примерно SMSBump не е нещо изключително, но пък е ефективно - улеснява да се правят СМС и имейл маркетинг кампании през различни платформи. Основателите на SMSBump преди това са създали iSenseLabs, която вече е пример за дългосрочен успех и група от продукти на световно ниво.

Само че всяка компания трябва да се разглежда индивидуално.
    БЪМП-а не е основан в Б-стан, па и там една иновация спамерска - ум да ти зайде...
    В Б0стан НЯМА иновации, това и е и основния проблем на Ишлеметия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Бикове или мечки могат да са хора, които търгуват с акции, а хора като теб, които нямат не знам какви са !
      Комплексарчета търсещи внимание.

Коментар

Бикове или мечки могат да са хора, които търгуват с акции, а хора като теб, които нямат не знам какви са !
        Избягвам да си хвърлям парите в кенеф-компании на кенеф-борса Какви сте вие, дето го правите - е ясно - кенеф-инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Приключи вжана седмица.Сега следва още по-важен уикенд.Мислете за неделя и дано в понеделник имаме огромен повод за оптимизъм.
          И аз мисля, че това е първата необходима стъпка, която може да бъде началото за по-добри времена на БФБ.

Коментар

• Приключи вжана седмица.Сега следва още по-важен уикенд.Мислете за неделя и дано в понеделник имаме огромен повод за оптимизъм.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
              Създават нова институция – клирингова къща

https://www.actualno.com/curious/syz...s_1668321.html

Може би и газта ще ...?

Коментар

• Създават нова институция – клирингова къща

https://www.actualno.com/curious/syz...s_1668321.html

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Тогава ще е време за смях на твой гръб хахахахаха На пазара има и бикове- и мечки, първите надуват балоните, вторите ги ограничават. Е, като квичите срещу мечките, сами се обричате на балони и загуби после.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

Когато стартирах на БФБ, случайно попаднах на една компания за CD, DVD и т.н. - Медийни системи АД. Четох интервюта с шефовете и се удивлявах какви прогнози са правили навремето - колкото компактдиска ще произвеждат с новото оборудване и как ще ги изнасят.

Само това намирам в момента - https://www.investor.bg/analizi/85/a...lgariia-44783/
                    Тези не ги помня Но са много добър пример за превратностите на съдбата, особено в технологични компании, които са просто ребрандировачи. Гледам мача с много голям интерес
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Ама наистина всичко се е превърнало в секта, запалена от Балонерко и чичанбанк! Толкова пък нетърпимост към чуждото мнение не съм очаквал да видя. Явно на всички им е ясно, че сегашните нива, особено при някои компании, са нездравословни, но пък алчността е по-силна и все им се иска още и още. Ми нека има още, аз нямам нищо против, но все пак накрая всичко е фундамент, а някои са тотално откъснати от него. Ок, ще си говорим пак след крашването по някои позиции, но ако не съм си изразил мнението сега, след краша как ще кажа - ама аз ви предупредих? Елементарна логика, която явно убягва на тези, дето са купили винаги на дъното и са продали на върха, ама всичките им покупки и продажби са все следварителни. Здраве, успехи и повече здрав разум желая!
                      Груйка, спокойно. И още ще има.
                      Подготвяй се психологически
                      Или вкарай всички в игнора.
                      Кой не търпял чуждо мнение...
                      Last edited by Dio; 12.11.2021, 16:24.

Коментар

"Богатството на шефа на Rivian надхвърли 2 млрд. долара два дни след IPO-то

Въпреки че компанията все още няма приходи, Робърт Скаринг има състояние, което достига оценката на Tesla след борсовия ѝ дебют през 2010 г."

Това за информация на плюещите по иновативните български компании !

https://www.investor.bg/analizi/447/...ipo-to-339575/
                        Това не бих до давал като пример, за нещо друго освен спекула и общо опиянение.

Но съм съгласен, че в България има достатъчно примери за иновативни компании, въпреки че рядко се отразяват. При това иновациите не винаги са нещо високотехнологично, а по-често е свързано просто да решиш даден проблем за достатъчно много хора.
                        Примерно SMSBump не е нещо изключително, но пък е ефективно - улеснява да се правят СМС и имейл маркетинг кампании през различни платформи. Основателите на SMSBump преди това са създали iSenseLabs, която вече е пример за дългосрочен успех и група от продукти на световно ниво.

Само че всяка компания трябва да се разглежда индивидуално.

Коментар

Нерде ЯмбУл, нерде Стамбул, Здравко - да ти припомням ли иновативната Химимпорт на 17-18 лева? Или още по-иновативната Енемона на 21 лева? А може би най-иновативната Билборд на 5+? Ако искаш и за инфлуенсърите да си говорим - колко прави Кардашян и колко прави оная на грозника-репортер, примерно? Всички се опиянихте от Балонерко и игричките на чичанбанк, та вече забихме и до степен почти 1:1 с 2007, да видим в кого ще остане Черения петък, пардон Петър, накрая, щото тук не е нито Ню Йорк, нито Лондон, че да можеш да излезеш лесно с нещо различно от 3-4 000 лева инвестиция
                          Когато стартирах на БФБ, случайно попаднах на една компания за CD, DVD и т.н. - Медийни системи АД. Четох интервюта с шефовете и се удивлявах какви прогнози са правили навремето - колкото компактдиска ще произвеждат с новото оборудване и как ще ги изнасят.

Само това намирам в момента - https://www.investor.bg/analizi/85/a...lgariia-44783/

Коментар

Ама наистина всичко се е превърнало в секта, запалена от Балонерко и чичанбанк! Толкова пък нетърпимост към чуждото мнение не съм очаквал да видя. Явно на всички им е ясно, че сегашните нива, особено при някои компании, са нездравословни, но пък алчността е по-силна и все им се иска още и още. Ми нека има още, аз нямам нищо против, но все пак накрая всичко е фундамент, а някои са тотално откъснати от него. Ок, ще си говорим пак след крашването по някои позиции, но ако не съм си изразил мнението сега, след краша как ще кажа - ама аз ви предупредих? Елементарна логика, която явно убягва на тези, дето са купили винаги на дъното и са продали на върха, ама всичките им покупки и продажби са все следварителни. Здраве, успехи и повече здрав разум желая!
                            Груйка, като нямаш против, защо само пишеш против, бе, батьовото.
                            Гледам пишеш за краша, а какво стана с бърста.

Коментар

• Ама наистина всичко се е превърнало в секта, запалена от Балонерко и чичанбанк! Толкова пък нетърпимост към чуждото мнение не съм очаквал да видя. Явно на всички им е ясно, че сегашните нива, особено при някои компании, са нездравословни, но пък алчността е по-силна и все им се иска още и още. Ми нека има още, аз нямам нищо против, но все пак накрая всичко е фундамент, а някои са тотално откъснати от него. Ок, ще си говорим пак след крашването по някои позиции, но ако не съм си изразил мнението сега, след краша как ще кажа - ама аз ви предупредих? Елементарна логика, която явно убягва на тези, дето са купили винаги на дъното и са продали на върха, ама всичките им покупки и продажби са все следварителни. Здраве, успехи и повече здрав разум желая!
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Отговора ти беше напълно ясен и очакван ! И аз да ти отговоря подобаващо, нер де Химимпорт, нер де Енемона, нер де иновация ? Цитираните от теб компании неслучайно са на тези цени ! Отговори си сам защо ! Дразниш се от компании, които растат и са печеливши ! Ей "богу" не мога да те разбера защо ! Не е ли по добре да печелят компаниите за да печелим и ние ! Риторични въпроси са, не ми отговаряй моля те ! И моля те не сравнявай с компании, които са се провалили и никой инвеститор не желае да погледне !
                                Когато Алтерко примерно се провали, тогава можеш да плюеш колкото си искаш !
                                Тогава ще е време за смях на твой гръб хахахахаха На пазара има и бикове- и мечки, първите надуват балоните, вторите ги ограничават. Е, като квичите срещу мечките, сами се обричате на балони и загуби после.

Коментар

Working...
                                X