If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е разбирам болката ти тогава ! А иначе Батя абсолютно съм съгласен с теб, че не трябва да има отбори на издръжка на държавата ! Такива ведомствени отбори имаше по времето на комунизма, а той би трябвало отдавна да си е отишъл ! Нека всички бъдат равнопоставени !
Май си фен на Берое ! Аз не съм, но защо пък да не се тупаме в гърдите като горди собственици на футболен отбор ! А иначе пародиите по смяна на собственост на българските отбори са много и големи ! И с Берое не бяха малки драмите ! За да се отърват от Банев се наложи Тиквата да ги спасява с народна пара !
Да, точно! Аз не съм фен и не съм съгласен с моите данъци да се издържа който и да е футболен отбор. Излизат на частния пазар и се борят както всички останали!
Май си фен на Берое ! Аз не съм, но защо пък да не се тупаме в гърдите като горди собственици на футболен отбор ! А иначе пародиите по смяна на собственост на българските отбори са много и големи ! И с Берое не бяха малки драмите ! За да се отърват от Банев се наложи Тиквата да ги спасява с народна пара !
Когато Сашо Апашо щеше да спасява ЦСКА с ИПО, българските посредници видяха небивал скок в клинетските си договори. Спомянм си стария офис на Елана на "Раковска". Бях отишъл за нещо си, не помня какво, и там срещнах дори познати, които се бяха наредили да набиват в чорбата. Бях 6-и или 7-и поред на опашка
Сектор Г така и не се зариби за инвестиции на БФБ. Ако вярват на Томов, защо да не повярват и на SOFIX...
Иначе т.нар. акции на говедата също станаха повод за шеги и майтапи, когато Сашо Диков ги разнасяше в папка след евакуацията на Черепа. Голям майтап и с тези "акции". Кой го знае какви бумаги е носел под мишница тогава
Иначе бай Здравко, навит съм за твоята инициатива.
Между другото, Юнайтед разпределя дивидент, нищо че са на загуба. С лятната селекция (Санчо, Варан, Роналдо) не ги виждам на плюс и тази фискална година, освен ако не стигнат финал на ШЛ, което е малко вероятно. Нямам идея как вървят продажбите на фланелки на Рон, но човекът е изгубил от блясъка си несъмнено и меко казано не прави фурор.
Борусия Дортмунд и Ювентус също можем да ги придобием враждебно през пазара, ако вместо да набиваме в BEAM, направим един краудфъндинг за инициативата на Здравко.
П.П. Извинения на цесекарите и левскарите за използването на враждебните прякори, всичко е в кръга на коледно-новогодишните шеги. Весел и ползотворен търговски ден, колеги.
Когато Сашо Апашо щеше да спасява ЦСКА с ИПО, българските посредници видяха небивал скок в клинетските си договори. Спомянм си стария офис на Елана на "Раковска". Бях отишъл за нещо си, не помня какво, и там срещнах дори познати, които се бяха наредили да набиват в чорбата. Бях 6-и или 7-и поред на опашка
Сектор Г така и не се зариби за инвестиции на БФБ. Ако вярват на Томов, защо да не повярват и на SOFIX...
Иначе т.нар. акции на говедата също станаха повод за шеги и майтапи, когато Сашо Диков ги разнасяше в папка след евакуацията на Черепа. Голям майтап и с тези "акции". Кой го знае какви бумаги е носел под мишница тогава
Иначе бай Здравко, навит съм за твоята инициатива.
Между другото, Юнайтед разпределя дивидент, нищо че са на загуба. С лятната селекция (Санчо, Варан, Роналдо) не ги виждам на плюс и тази фискална година, освен ако не стигнат финал на ШЛ, което е малко вероятно. Нямам идея как вървят продажбите на фланелки на Рон, но човекът е изгубил от блясъка си несъмнено и меко казано не прави фурор.
Борусия Дортмунд и Ювентус също можем да ги придобием враждебно през пазара, ако вместо да набиваме в BEAM, направим един краудфъндинг за инициативата на Здравко.
П.П. Извинения на цесекарите и левскарите за използването на враждебните прякори, всичко е в кръга на коледно-новогодишните шеги. Весел и ползотворен търговски ден, колеги.
СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА В ДАННИ
*** Растежът на БВП е растеж на цените
.
ГРИГОР ЛИЛОВ
94 000 000 000 000 – 94 трилиона долара по текущи цени ще е брутният световен вътрешен продукт за тази година.
*** БВП – стойност на всички произведени стоки и услуги.
Това сочат прогнозите на световните икономически и финансови институции. /84 трилиона за 2020 г., 87,5 трилиона за 2019 г./
Давам класацията:
***един трилион е равен на хиляда милиарда
94 трилиона долара – световен БВП
23 трилиона – САЩ
17 трилиона – Китай
5.1 трилиона – Япония
4.2 трилиона – Германия
3.1 трилиона – Великобритания
2.9 трилиона – Индия
2.9 трилиона – Франция
2.1 трилиона – Италия
2.0 трилиона – Канада
1.8 трилиона – Южна Корея
.
Брутният вътрешен продукт на Русия е едва $1,65 трилиона - колкото на Бразилия и малко по-висок от този на Австралия и Испания.
На България е 69 милиарда долара – горе-долу колкото е на африканските държави Гана или Танзания.
.
На човек от населението и по покупателна способност картината е малко по-различна. Давам статистиката на Световната банка за
.
БВП НА ЧОВЕК ОТ НАСЕЛЕНИЕТО https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD…
.
Монако е с 190 512 долара, Лихтенщайн – 175 814 долара , Люксембург – 116 014 долара0, Швейцария – 87 097, Ирландия – 86 481, Норвегия – 67 390, като сред тях се нареждат и някои офшорни зони – острови.
.
Спрямо големите развити държави САЩ лидират – 63 415 долара средно на човек. Германия е с 46 208 долара, Канада - с 43 258 долара, Великобпритания – с 41 124 долара, Япония – с 40 193 долара, Франция – с 39 030 долара.
.
Китай е с 10 934 долара средно на човек. България практически е равна с Русия – за нас сумата е 10 078 долара, а Русия ни изпреварва само с 47 долара.
.
ПО ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ
/спрямо съответни ценови равнища в държавите в долари/
Класацията по така нар. паритет също е много показателна за икономическата мощ на различните държави
.
Китай 24 274 130 800 000
Съединени щати 20 893 746 000 000
Индия 8 972 134 490 000
Япония 5 251 498 130 000
Германия 4 516 934 680 000
Руска федерация 4 133 083 560 000
Индонезия 3 300 948 640 000
Бразилия 3 152 232 740 000
Франция 3 147 996 260 000
Великобритания 3 082 001 920 000
Италия 2 494 730 460 000
България се намира между Танзания и Гана по този размер.
–––––––––––––––––––––––
Сравнението на различните данни за БВП показва, че ръстът на текущите цени маскира действителния икономически спад, предизвикан от пандемията
–––––––––––––––––––––––
data.worldbank.org
GDP per capita (current US$) | Data
GDP per capita (current US$) from The World Bank: Data
23/12/2021
На заседанието си на 23.12.2021 г. КФН реши:
2. Изпраща писмо до „Телематик Интерактив България“ ЕАД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на проспект за първично публично предлагане на нови и съществуващи акции и за допускане до търговия на регулиран пазар на акциите на дружеството.
5 млн.за 11 топ-серсеми са много висока цена!А и стадиона не е на клуба - отбора няма никаква собственост...
Да припомним на заралиите,че министъра който ги поряза е от хората на славчу и поздрав с една песен от миналото когато хората се забавляваха и главния циркаджия дефилираше с фанелка Аз Обичам Стара Загора:
Времето е идеално за равносметка относно годината. Тя очевидно беше изключително силна и аз я завършвам на + 45%. Това като цяло не е нищо кой знае какво предвид многото акции направили в пъти повече /да не говорим, че с врътки нещата стават още по-сериозни/, но аз съм доволен от себе си. Доволен съм защото по спомен за първи път в историята си, макар и с малко успявам да бия Софикс при възходящ тренд /при низходящ не ми е проблем да се представя по-добре/. Тайничко се надявам това да не е плод на случайност, а да съм научил нещо за тези свои 10 г. на БФБ. Второто нещо от което съм доволен е, че най-накрая през тази година успях да имам добра дисциплина и въобще да не занимавам с акции, които не бих искал да държа с години. Не казвам, че това е правилно за всички защото често точно там са най-големите печалби, но аз за себе си установих, че за да спечеля прилично от дадена акция, то трябва да бъда съгласен да я държа със спокойствие в много дълъг период! Приоритет номер 1 за мен е да "спя спокйоно". Направих мнооого грешки, но нито 1 от тях не бе твърде скъпа. Когато стартира 2021 бях голям оптимист и имах по-рискови акции и 0% кеш. В момента съм доста по-консервативен с 25% кеш и втората по тежест акция - АДСИЦ.
Весели празници на всички! Нека бъдем живи и здрави!
Коментар