If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
и една малка извадка, но с препоръка да се прочете целия текст :
Десет години в борсовото небитие
"Логично, за тези години, страната беше понижена и в класификациите на големите международни индексни компании като MSCI и Russell. Все пак през юни първата обяви, че ще преразгледа решението си от 2016 г., с което понижи България от frontier market (нововъзникващ) в срамната последна група на т.нар. Standalone markets - нещо като държави с неопределен статут, сред които са и Украйна (във война), Боствана, Ливан и Палестина (също във война). Причина за изключването беше ниската ликвидност и малки обеми на търговия. MSCI създава индекс за България през 2007 г., но от 2016 до май 2023 г. той е в специален статут, тъй като само двете компании ("Шелли груп" и "Софарма") са отговаряли на критериите за ликвидност и фри флоут. "
Пусти му Софикс не мърда и само 15к лв оборот,а вече трябваше да сме на 900 и Шменти на 300лв според хората чули март месец какво е SP500 и пускащи уж някакви растежи
Не ти се ще да отчиташ големите променливи към момента може би: 1)лято е..2)USA ; 3)Израел -Хамас 4)Русия -Украйна 5)българското политическо и икономическо ежедневия + последствията от делата им (или от тяхна липса) ...etc. => всички се услушват и пипат полечка !! Нормално е в момента, важно е че всяка фирма работи "тихичко" над проблемите си и в пазарната си ниша..,и че всички имат желание за развитие. Поздрави и лек петък
Пусти му Софикс не мърда и само 15к лв оборот,а вече трябваше да сме на 900 и Шменти на 300лв според хората чули март месец какво е SP500 и пускащи уж някакви растежи
И кое е гъбаркането? ДА не си предвидил,че така ще стане ? я дай линк да видим
Да не би акциите ти да са на плюс?
Да не би в МСН да не си -20% от последния ти вход
Вие се бъзикате с поредния ник на нашия рибар, но той е прав за едно - израстна цяло поколение, включително на бфб, които не знаят какво е срив и со мислят, че всичко ще расте до безкрай, особено с разни яхтсменски идиотии тип шменти-капели. Някои, точно като при пирамидите (слОчайност - пак тръгнали от мурйету с подобие на астропрогнозите), ще спечелят доста пари - мои съседи в началото на 90-те са типичен пример за страхотни печалби точно от пирамидите, преди да загубят всичко в града на мечтите на Анжел
Та уважвавайте чуждото мнение, може да ви е от полза - чел съм, че евреЙте имат тинк-танкове, в които 1 от 10 задължително е против, независимо какъв е въпросът, точно за да активира аналитичното мислене при другите 9. Ясно де, на бфб аналитично мислене не ти трябва, като си имаш телефон и си усвоил чупките в кръста и седенето на коленце, изродило се до мазни турски кайвета в разни скутове дори и по най-горните етажи на властта, но все пак се пробвайте - баба ми (Бог да я прости) казваше, че и от най-простия можеш да научиш нещо, ако се заслушаш...
Груйче, аз съм чел хиляди прогнози за движение на акции и индекси, но никъде в тях не е ставало дума за памперси, елхи, подводници, самосвали и т.н.
Груев, прав е рибаря, но всеки във форума разбра тезата му и не е нужно всеки ден да ни напомня как всичко е плява и ще пада щото Инвидиа падала или щели да изберат Тръмп. Въобще няма да отварям дума, че се държи, като 6 годишен и непрестанно обижда, това дразни и дори и да е прав в прогнозите си не може да се води смислен разговор с него.
Ако цъфне в темата на ФНИБ ти ще си първият, който ще му скочи за прогнозите.
прав си, но все пак има и зърно в плявата му - примерно той отдавна твърди, че 2.60-2.70 е много сериозна съпротива за Брефчето и колкото и да съм му се смял, може и да е чиста случайност, но позна, при това многократно точно за това ниво, което тъпо и упорито е затапено и вече незнам кой път не може да бъде пробито, въпреки чудесните отчети. А и да ти кажа, между неговия хейт и разните "ъъъъъп", "удриииии", "машала", "пружината се натега", "нямаш, а нямаш", "искаш да купиш евтини", "яд ли те е", "когато еди кой си пише, ацкията се качва" и прочие "смислени" постове от "уважавани" форумци, не виждам ниаква разлика.
Пък и рибарчето поне качва картинки -на мен лично ми е в игнора, но функциите в инвестора редовна не работят, та го чета искам или не искам, но не му се дразня - старая се да отсявам плявата Айде лека от мен
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Вие се бъзикате с поредния ник на нашия рибар, но той е прав за едно - израстна цяло поколение, включително на бфб, които не знаят какво е срив и со мислят, че всичко ще расте до безкрай, особено с разни яхтсменски идиотии тип шменти-капели. Някои, точно като при пирамидите (слОчайност - пак тръгнали от мурйету с подобие на астропрогнозите), ще спечелят доста пари - мои съседи в началото на 90-те са типичен пример за страхотни печалби точно от пирамидите, преди да загубят всичко в града на мечтите на Анжел
Та уважвавайте чуждото мнение, може да ви е от полза - чел съм, че евреЙте имат тинк-танкове, в които 1 от 10 задължително е против, независимо какъв е въпросът, точно за да активира аналитичното мислене при другите 9. Ясно де, на бфб аналитично мислене не ти трябва, като си имаш телефон и си усвоил чупките в кръста и седенето на коленце, изродило се до мазни турски кайвета в разни скутове дори и по най-горните етажи на властта, но все пак се пробвайте - баба ми (Бог да я прости) казваше, че и от най-простия можеш да научиш нещо, ако се заслушаш...
Груев, прав е рибаря, но всеки във форума разбра тезата му и не е нужно всеки ден да ни напомня как всичко е плява и ще пада щото Инвидиа падала или щели да изберат Тръмп. Въобще няма да отварям дума, че се държи, като 6 годишен и непрестанно обижда, това дразни и дори и да е прав в прогнозите си не може да се води смислен разговор с него.
Ако цъфне в темата на ФНИБ ти ще си първият, който ще му скочи за прогнозите.
Коментар