IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Уфф, Прецакано!
    Аз вчера реших да дам малко почивка на очите си и не съм гледал, какво става из нета.
    Днес, денят започна по обичаен начин - всеки те дърпа за нещо и с огромно съжаление констатирах преди малко, че напълно съм забравил за темата с бюджета, която вчера така ме завладя.

Едва преди малко намерих тази информация, която индиректно подсказва, че опонентите ми вчера са били прави, а аз съм се подпирал на някакви пясъчни кули

В един определен момент аз загубих интерес към темата за Борда, която по естествен начин беше избутана от вниманието ни, но пък не мога да забравя обстоятелството, че със Спящия и неговите поддръжници изстреляхме огромно количество муниции един срещу друг. Е, добре, че поне имах Съни на моя страна.

Ние раглеждахме Борда като нещо здраво, темелно, функциониращо - да, обременено с някакви проблеми, рискове, но по-скоро като незаплашено от непосредствен риск. Най-вече под формата на профилактика коментирахме неговото потенциално бъдеще и вариантите.

Склонен съм да се съглася с теб за едно. Най-вероятно при обсъжданията за бъдещия заем, съображението Валутен Борд е присъствало на масата.
    В момента Борда е бетониран, доколкото е ясно, че за повишените масрафи ще се тегли нов дълг и никой не възнамерява да ползва резерви. От друга страна никой вече реално не ни предлага други опции - от рода на ерм2.
    За опресняване, ето един линк за актуалното състояние на
    Седмичен баланс на управление "Емисионно" към 03.04.2020

Чисто приятелски ще споделя, че споменаването на името на МВФ ме накара да се усещам мног о несигурен и изпълнен с подозрения. В главата ми пак взеха да се прескачат разни гадни сценарии.
    Няма страшно сега от МВФ, не е като по времето на МакГърч
    Нали сега шефът там е наш човек
    Като сме в темата за оптимизма, - да си спомним следната графика
    Click image for larger version

Name:	007028917-big.jpg
Views:	1
Size:	66.4 КБ
ID:	3575269

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Хер Начев, значи ще се бетонира борда
      В противен случай, пак във форума се бяха появили опасения да не го изтървем
      Уфф, Прецакано!
      Аз вчера реших да дам малко почивка на очите си и не съм гледал, какво става из нета.
      Днес, денят започна по обичаен начин - всеки те дърпа за нещо и с огромно съжаление констатирах преди малко, че напълно съм забравил за темата с бюджета, която вчера така ме завладя.

Едва преди малко намерих тази информация, която индиректно подсказва, че опонентите ми вчера са били прави, а аз съм се подпирал на някакви пясъчни кули

В един определен момент аз загубих интерес към темата за Борда, която по естествен начин беше избутана от вниманието ни, но пък не мога да забравя обстоятелството, че със Спящия и неговите поддръжници изстреляхме огромно количество муниции един срещу друг. Е, добре, че поне имах Съни на моя страна.

Ние раглеждахме Борда като нещо здраво, темелно, функциониращо - да, обременено с някакви проблеми, рискове, но по-скоро като незаплашено от непосредствен риск. Най-вече под формата на профилактика коментирахме неговото потенциално бъдеще и вариантите.

Склонен съм да се съглася с теб за едно. Най-вероятно при обсъжданията за бъдещия заем, съображението Валутен Борд е присъствало на масата.
      В момента Борда е бетониран, доколкото е ясно, че за повишените масрафи ще се тегли нов дълг и никой не възнамерява да ползва резерви. От друга страна никой вече реално не ни предлага други опции - от рода на ерм2.
      За опресняване, ето един линк за актуалното състояние на
      Седмичен баланс на управление "Емисионно" към 03.04.2020

Чисто приятелски ще споделя, че споменаването на името на МВФ ме накара да се усещам мног о несигурен и изпълнен с подозрения. В главата ми пак взеха да се прескачат разни гадни сценарии.
      Last edited by nachev; 06.04.2020, 17:07.

Коментар

• „Мечите пазари завършват с рецесии, те не започват с тях, което прави риск/наградата по-привлекателен днес, отколкото беше от години; с обрат, че следващият крак на бичия пазар може да изглежда много по-различно от последния..."

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Не знам, дали става за Оптимизма, но вчера неофициално чух, че в периода от петък до неделя напълно сериозно определени кръгове в герп са обсъждали тегленето на заем от 10 млрд. - за съжаление не можа да се установи ясно Щ.Д. или Евро от МВФ.

Възразявах срещу това енергично и мислех, че това е фалшива новина!

Обаче!! Май няма дим без огън!
          Гледам днес и какво да видя:
          Актуализацията на Бюджет 2020 мина на второ четене в комисия

От информацията става ясно, че наистина са обсъждани идеи за теглене от МВФ, но срамежливо е пропусната сумата.

Практически какво се получава.
          Фискален резерв има в размер на бумага от 10 млрд. лв. Дано го има!
          Скоро новият акт. бюджет ще бъде факт и ще се изтеглят още 10 млрд. лв.
          Има определени кръгово, които защитават идеята, че заемът трябва да е 10 млрд, но във валута.
          Хер Начев, значи ще се бетонира борда
          В противен случай, пак във форума се бяха появили опасения да не го изтървем

Коментар

• Не знам, дали става за Оптимизма, но вчера неофициално чух, че в периода от петък до неделя напълно сериозно определени кръгове в герп са обсъждали тегленето на заем от 10 млрд. - за съжаление не можа да се установи ясно Щ.Д. или Евро от МВФ.

Възразявах срещу това енергично и мислех, че това е фалшива новина!

Обаче!! Май няма дим без огън!
            Гледам днес и какво да видя:
            Актуализацията на Бюджет 2020 мина на второ четене в комисия

От информацията става ясно, че наистина са обсъждани идеи за теглене от МВФ, но срамежливо е пропусната сумата.

Практически какво се получава.
            Фискален резерв има в размер на бумага от 10 млрд. лв. Дано го има!
            Скоро новият акт. бюджет ще бъде факт и ще се изтеглят още 10 млрд. лв.
            Има определени кръгово, които защитават идеята, че заемът трябва да е 10 млрд, но във валута.

Коментар

• Подкрепям за договор с посредник.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                Предлагам във форума да се влиза и пише само срещу представен действащ договор с посредник и с медицинско за психическо здраве
                Съгласен съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                  Предлагам във форума да се влиза и пише само срещу представен действащ договор с посредник и с медицинско за психическо здраве
                  Договор имам, но с лекаря не сме се срещали по служебна линия от няколко години :
                  Дано да е жива и здрава

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Случват се нещата
                    Явно имам добър усет
                    +
                    надбори ли, някоя объркана меца

Коментар

• Не знам случайно или не, но ми се струва, че напоследък Прокуратура и КПКОМПИ погнаха
                      богаташите, които нямат или вече нямат действащи публични дружества.

Коментар

• Предлагам във форума да се влиза и пише само срещу представен действащ договор с посредник и с медицинско за психическо здраве

Коментар

• Днес е добър ден за продажби. И доста от набълбуканите ще се опитат точно това да направят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                            Добро утро!
                            Имам усещането, че днес много ще ги бием.
                            Случват се нещата
                            Явно имам добър усет

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Много ясно.. бруталното рали започна кой купил купил
                              А ти успя ли да купиш или още чакаш Софикс 100 ли беше или по малко ?

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
                                Някой днес май е осъзнал, че не е дошъл края на света?
                                Много ясно.. бруталното рали започна кой купил купил

Коментар

Working...
                                X