Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, от снощи се захванах отново със сизифовското усилие да обобщя дивидентния сезон на БФБ в табличен вид. Линкът вече е наличен с известен обем данни:
Дивидентен сезон 2023 БФБ
Тази сутрин имах време и енергия да изчета 10 страници от х3 (до поканата на Пълдин АД съм) и определено информацията в таблицата не е изчерпателна, затова подскажете набързо големите пропуски, за да ги приоритизирам тях при добавянето, а в течение на следващите дни ще огледам и по-малките листнати компании.
Приемам и забележки за екс-дивидентната дата, защото тя отразява фактическото положение в депозитара, но може да подведе пазара. За търговия екс-дивидентната дата е ОСА+14-1 и ако настоявате, мога така да настроя формулата. Приемам коментари и по други елементи и предложения за подобрения. Както винаги, бележките се обновяват във втория таб.
Поздрави и успехи.
П.П. Ако изгубите линка, скоро ще има и банер в блога ми, откъдето ще можете да я достигате по-лесно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, от снощи се захванах отново със сизифовското усилие да обобщя дивидентния сезон на БФБ в табличен вид. Линкът вече е наличен с известен обем данни:
Тази сутрин имах време и енергия да изчета 10 страници от х3 (до поканата на Пълдин АД съм) и определено информацията в таблицата не е изчерпателна, затова подскажете набързо големите пропуски, за да ги приоритизирам тях при добавянето, а в течение на следващите дни ще огледам и по-малките листнати компании.
Приемам и забележки за екс-дивидентната дата, защото тя отразява фактическото положение в депозитара, но може да подведе пазара. За търговия екс-дивидентната дата е ОСА+14-1 и ако настоявате, мога така да настроя формулата. Приемам коментари и по други елементи и предложения за подобрения. Както винаги, бележките се обновяват във втория таб.
Поздрави и успехи.
П.П. Ако изгубите линка, скоро ще има и банер в блога ми, откъдето ще можете да я достигате по-лесно.
Ръководството на дружеството предлага общото събрание на акционерите да гласува дивидент от 0,31579 на акция
Ръководството на „М+С Хидравлик“ АД, да изплати по 0,4 лева на акция брутен дивиден
ХЕС ще изплати по 0,33 лева брутен дивидент за 2022 г.
"Корадо-България" ще разпредели по още 0,1 лева на акция за втората половина на 2022 г.
Общият дивидент за цялата 2022 г. достига 0,2 лева с изплатеното за първото полугодие
Last edited by Zdravko74; 17.05.2023, 13:15.
- 1 like
Коментар
-
Поздрави и успехи.
"Браво Пропърти Фонд" ще изплати по 0,04161 лева брутен дивидент на акция
Вече е и изплатен. Поздравления за усилията ти.
Коментар
-
Градус имат покана в ТР. Разпределят 2,8 млн. лв., т.е. малко над стотинка дивидент, което ще е малко плаващо в зависимост от обратно изкупените акции.
60-те стотинки на Софарма?
Мисля, че бъркаш с формулите за изчисление на екс-дивидентната дата.
Сирма ГХ разпределя 514 222.07 от 2022 и още 1 446 095.83 лева от натрупаната неразпределена печалба за минали години, т.е. около 3,3 ст.Last edited by inteIIect; 17.05.2023, 12:53.
- 1 like
Коментар
-
Колеги, от снощи се захванах отново със сизифовското усилие да обобщя дивидентния сезон на БФБ в табличен вид. Линкът вече е наличен с известен обем данни:
Поздрави и успехи.
- 16 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Хаха, много черногледо бе колега.. и с много патос продавате страх.. само сте объркал форума.. в БГ мама мисля ще имате успех. Тук сме малко по запознати и сме наясно с политическите борби в САЩ и че евентуално "необслужване" на дълга няма да е поради това че много са го закъсали.. нещо като Аржентина и Зимбабве
Но ми се иска да бъда оборван с аргументи, а не заклеймяван. В нормалното общуване и двете страни се обогатяват, аз предложих алтернативен поглед.
В пожеланията ми за успех към всички, мога да ви уверя, че съм искрен.
Поздрави
p.s.
Това излезе в Investor някоко часа, след като ми "издърпахте ухото". В случай, че сте го пропуснал, или решите да пратите някой да ми прави компания в bgmama
https://www.investor.bg/a/538-pazari...ikanskiya-dalg
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от compmanbg Разгледай мнение
САЩ се чудят как да си обслужват дълга след юни.......Last edited by Батя; 16.05.2023, 16:06.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Не пропускаш в която и тема да се появиш да подчертаеш лошата среда в която оперира банката. По спомен каза, че си продал именно заради обстановката. Сега от алтроистични подбуди се опитваш да ни предпазиш или си осъзнал грешка и се опитваш да си върнеш акциите на по приемлива цена?
И да, прав си, че ситуацията е мътна, но пък в мътна вода големи риби се ловяли.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от compmanbg Разгледай мнение
САЩ се чудят как да си обслужват дълга след юни, дори Бъфет каза наскоро "Добрите времена свършиха! Свикнете да печелите по-малко!". Гърмят банки, загрявка е, но за какво точно...
За "Доверие" - може да се движи в рейдж, бая дивидент има да се намества тия месеци, но средата, в която оперира основния му актив - банката, е все по- мътна. Съветвам те да прочетеш писмото от 4.4.23г до Кристалина Георгиева, което е подписано от Дорин Речан, Вероника Ширетану и Октавиан Армашу - съответно МП, МинФин и гувеньор - давайте спешно петия транш 94,9 зелени милки, че...
И да, прав си, че ситуацията е мътна, но пък в мътна вода големи риби се ловяли.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Доверие още не е тръгнало даже
На БФБ ще стане интересно когато/ако SP500 мине над 4200
Сега е само загрявка
За "Доверие" - може да се движи в рейдж, бая дивидент има да се намества тия месеци, но средата, в която оперира основния му актив - банката, е все по- мътна. Съветвам те да прочетеш писмото от 4.4.23г до Кристалина Георгиева, което е подписано от Дорин Речан, Вероника Ширетану и Октавиан Армашу - съответно МП, МинФин и гувеньор - давайте спешно петия транш 94,9 зелени милки, че...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Някой да е виждал Бик в атака/Софикс? Нося му поздрави от леля Ванга - СОФИКС ЧУКНА 640 !!!
п.п. поздрави на всички любители на чертичките - ние ви ценим и уважаваме, но не се взимайте много на сериозно особенно на БФБ.с румънския фалит
, скелетите в гардероба
и трите олимпийски надежди
Умереният риск винаги печели !))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Здравко Разгледай мнениеЗа сега изобщо не виждам потенциал за пробив над 650.
Това че еврохолда, Доверието, агрията и алтеркото се посъживиха малко нищо не значи. По никоя софикс компания няма дори и помен от пробив на ключова съпротива. В допълнение обемите на търговия са много слаби. И като цяло борсата е слаба.
Много ми се иска да сгреша в прогнозата си!
На БФБ ще стане интересно когато/ако SP500 мине над 4200
Сега е само загрявка
Last edited by petrg5s; 16.05.2023, 13:31.
- 1 like
Коментар
Коментар