Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеИ да. Последно. Задължително обратно изкупуване и дивидент. Това гарантира че печалбата е реална и паричните потоци са истинск , защото от компаниите отчитат печалби само на хартия, а в същото време едвам номинал поддържат .
- 1 like
Коментар
-
И да. Последно. Задължително обратно изкупуване и дивидент. Това гарантира че печалбата е реална и паричните потоци са истинск , защото от компаниите отчитат печалби само на хартия, а в същото време едвам номинал поддържат .Last edited by MrSi; 09.09.2020, 12:10.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Темата за набабанването си е класика, спор няма, но по-яката беше "Какъв автомобил подхожда на голям инвеститор" или нещо от сорта. Славни времена - някои хора още живеят с парите оттогава, други пък все още се псуват що не излязоха навреме, а трети, дето са влезли през 2010-11, сега се имат за великите инвеститори, слагат етикетчета "най" и си мислят, че всичко, дето хвърчи, се яде. Пазар, кво да го правиш- как да ходят на ОСА
А малко след това излезе и лаф на един мазен банкер, (завършил химия ако не ме лъжат спомените), че "При торнадо и магарето може да лети"
Изобщо - готини времена
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Браво, супер мнение - верно в суфлекса почти всичко е шит и дънни риби. Ама така е, като имат малоумни правила за индекса и измисленяци като Холдинг варна, Еврохолд или Евана (пък и доста други екс фонсове от масовата приватизация) са вътре, а компании като Спиди, мумифицирания трейдинг или чез (с много условности, но все пак структуроопределящо) не са. БФБ, сър!
Странно как последните години съм на плюс и то в двуцифрен ръст а именно поради стандартите които наложих :
.Първо правило е да не се съобразявам от това какво другите говорят, защото разни анализатори се
опитват да убедят инвестиционната общност че има коефициенти цена печалба и счетоводна стойност че да се набуташ там където той показва. Разбира се и на ТА се позовава само и само някой лев да дадеш. Да ама като са толкова истински тези коефициенти то защо ни ги предлагат а не ги купят вътрещари?Last edited by MrSi; 09.09.2020, 12:02.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
И после чакай "Оптимизъм на БФБ"Познай сега къде сме. Е винаги може и още, както се казва, следващите кандидати за дъно на дъното може да са 395 и едва ли не 360, (ако дау се избуши пак на 18000) но не ми се вярва (или иска) до там да се стига
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Славни времена, имаше една готина тема - "Защо, когато някой се набабани в някоя акция, започва да я хвали във форума", а после дойде и по-актуалното "Къде изядохте дървото"Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Славни времена, имаше една готина тема - "Защо, когато някой се набабани в някоя акция, започва да я хвали във форума", а после дойде и по-актуалното "Къде изядохте дървото"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Тони, защо всички гледат Софка и говорят за фондовият ни пазар като го асоциират с нея. Като че ли повечето играчи не усетиха как ни пробутаха голяма част от шитовете в индекса. Така "мразените " фондове останаха на БФБ но така неусетно купиха читави акции срещу шитове. Ето на - при Телекинк записаха 80 % от акциите. Има Спиди, Трейс, Софком . Голяма част от печелившите са извън Софикс. До тук с жокерите. Който иска да печели на БФБ да излезе от зоната си на комфорт и да се поогледа. Поздрави.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
А и репо на репото беше на модаЕй, какви времена бяха
Last edited by precakanoto; 09.09.2020, 11:26.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеРано или късно ще излезем от тази дупка!
Съгласен съм с анализа на Карол и мисля, че качващите се в момента на американското конче, може да се окажат с тежки синини. Софикс, от друга страна е на 430 пункта - много по-безопасни нива за вход...Да имаме си кусури - мажоритари, ликвидност и да правителството не подкрепя БФБ, но в последните години има и положителни промени - ВФ и ПФ продължават да са пълни с кеш, с помощ на ЕБВР имаме западна компания оценяваща и анализираща някои от големите имена, имаме вече къс и дълъг етф, което е страхотно и е инструмент липсащ на доста борси около нас, в ЕРМ-2 сме, имаме и нови лица от интересни сектори - Илевън, Алтерко, Сирма, Телелинк...имаме и компании с неспиращ ръст на продажбите дори и в Ковид ерата - Алтерко, СФТРД, Спиди...
Сигурно и 2000г., хората пазарували земеделска земя на 100-150лв за декар , са си мислели че няма ликвидност, че няма читава рента, че има измамници, че няма регулации и т.н. и т.н., но ето от гледна точка на изминалото време - избора им се е оказал точен и правилен!
Ще станат нещата, успех на всички!Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеРано или късно ще излезем от тази дупка!
Съгласен съм с анализа на Карол и мисля, че качващите се в момента на американското конче, може да се окажат с тежки синини. Софикс, от друга страна е на 430 пункта - много по-безопасни нива за вход...Да имаме си кусури - мажоритари, ликвидност и да правителството не подкрепя БФБ, но в последните години има и положителни промени - ВФ и ПФ продължават да са пълни с кеш, с помощ на ЕБВР имаме западна компания оценяваща и анализираща някои от големите имена, имаме вече къс и дълъг етф, което е страхотно и е инструмент липсащ на доста борси около нас, в ЕРМ-2 сме, имаме и нови лица от интересни сектори - Илевън, Алтерко, Сирма, Телелинк...имаме и компании с неспиращ ръст на продажбите дори и в Ковид ерата - Алтерко, СФТРД, Спиди...
Сигурно и 2000г., хората пазарували земеделска земя на 100-150лв за декар , са си мислели че няма ликвидност, че няма читава рента, че има измамници, че няма регулации и т.н. и т.н., но ето от гледна точка на изминалото време - избора им се е оказал точен и правилен!
Ще станат нещата, успех на всички!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеТе нещата бяха станали още 2005 - 2007Тогава имаше по около 1 000 сделки на ден
имаше чужди инвеститори, имаше ликвидност и доста дружества в които си струваше човек да инвестира
Ей, какви времена бяха
Коментар
-
Съгласен съм с анализа на Карол и мисля, че качващите се в момента на американското конче, може да се окажат с тежки синини. Софикс, от друга страна е на 430 пункта - много по-безопасни нива за вход...Да имаме си кусури - мажоритари, ликвидност и да правителството не подкрепя БФБ, но в последните години има и положителни промени - ВФ и ПФ продължават да са пълни с кеш, с помощ на ЕЦБ имаме западна компания оценяваща и анализираща някои от големите имена, имаме вече къс и дълъг етф, което е страхотно и е инструмент липсащ на доста борси около нас, в ЕРМ-2 сме, имаме и нови лица от интересни сектори - Илевън, Алтерко, Сирма, Телелинк...имаме и компании с неспиращ ръст на продажбите дори и в Ковид ерата - Алтерко, СФТРД, Спиди...
Сигурно и 2000г., хората пазарували земеделска земя на 100-150лв за декър, са си мислели че няма ликвидност, че няма читава рента, че има измамници, че няма регулации и т.н. и т.н., но ето от гледна точка на изминалото време - избора им се е оказал точен и правилен!
Ще станат нещата, успех на всички!
Коментар
Коментар