If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всички знаем, че има дружества, които въобще не трябва да са в индекса, но са там от години и е твърде вероятно да останат там още доста време. Та ако тези дружества не излезнат за да влезнат по-качествени то увеличението броя на дружествата в индеска е добра възможност.
Въпроса е с по-леките критерии да не влезнат повече дървета
Всички знаем, че има дружества, които въобще не трябва да са в индекса, но са там от години и е твърде вероятно да останат там още доста време. Та ако тези дружества не излезнат за да влезнат по-качествени то увеличението броя на дружествата в индеска е добра възможност.
И за мен е глупост повече компании в индекса. На фона на неразвития ни пазар, ми те 20-30 са активните. Дай да ги набутаме всички и всяко теглене да въртим по 5-6 вместо сегашните 2-3.
Въобще не съм съгласен с теб. То по тая логика да направим индекс от 2-3 компании и готово. Един индекс трябва да влкючва дружества от колкото се може повече сектори а не да е бъкан с холдинги и компании които и те не знаят защо са в индекса.
Броя трябва де се намали, а не да се увеличава. Трябва да се наблегне на качеството, а не количеството. Все едно да направиш А група с 20 отбора, но половината от тях едвам оцеляват и са с финансови проблеми. Това само ще намали интереса.
Въобще не съм съгласен с теб. То по тая логика да направим индекс от 2-3 компании и готово. Един индекс трябва да влкючва дружества от колкото се може повече сектори а не да е бъкан с холдинги и компании които и те не знаят защо са в индекса.
По-принцип е добра новина, но листването на по-голям брой нови компании от Ит сектора, фин. тех и други отрасли. С опция за бъдещо листване на чужди борси по примера на Алтерко + подобряване на фин. култура на населението и много по-голяма реклама на БФБ ще има много по-голям ефект.
Броя трябва де се намали, а не да се увеличава. Трябва да се наблегне на качеството, а не количеството. Все едно да направиш А група с 20 отбора, но половината от тях едвам оцеляват и са с финансови проблеми. Това само ще намали интереса.
Аз се чудя защо расте пазара, а той Боцко влязъл в болница. Ей какво ли не прави един страхливец, за да избегне въпросите в НС и да се подчини на законите ни?!?!
Последните дни маса хора залагаха, че ще има атентат срещу него, а той взе, че се тръшна болен.
Нека всички да видят нагледно, що за човек е управлявал еднолично България през последното десетилетие.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Аз се чудя защо расте пазара, а той Боцко влязъл в болница. Ей какво ли не прави един страхливец, за да избегне въпросите в НС и да се подчини на законите ни?!?!
Явно не му върви играта.Внуците му са го контузили.
Коментар