Гетов, не си ме разбрал правилно. Аз не се страхувам от мечки. Страх ме е от това, че ще се появят конкуренти бикове, които могат да вдигнат преждевременно цената на някои неизлъскани диаманти на борсата. За мен няма нищо по-лошо от това борсата едновременно да стане ефективна по всички позиции. Тогава ще се загуби ефекта от оптимизация на портфейла. Как иначе щях да съм над нивата от СОФИКС 622? Същевременно сегашната ситуация има огромни минуси. Първо ниската ликвидност. За сега за мен е ОК, но в случай, че оборота падне с 20 процента а портфейла ми скочи с 30, то борсата ще ми бъде тясна. Следователно ще е добре да се приватизира и да скочи оборота. Вторият недостатък е, че няма как да вземем парите на мечките. Това е доста зле. За сега те само пропускат ползи като кибици, но не губят пари като шортещи пазара. Както бях писал някъде другаде ние сме свикнали да се справяме в ситуация на свирепи мечки. Няма по-големи от мажоритарите, които при всяко значително покачване над справедливи цени започват да продават акции. Десетина пишман спекуланти от форума няма как да ни изплашат. Повярвай ми видя ли масови ИПО и огромен брой увеличения на капитала ще се превърна от бик в кибик.
Накратко аз съм за приватизация на борсата и нормализация на търговията. Подкрепям с двете си ръце Bigbear. Същевременно личният ми интерес е това да се случи на есен. За съжаление не вярвам да успеят дори и догодина.
Успешна търговия.
Накратко аз съм за приватизация на борсата и нормализация на търговията. Подкрепям с двете си ръце Bigbear. Същевременно личният ми интерес е това да се случи на есен. За съжаление не вярвам да успеят дори и догодина.
Успешна търговия.
Коментар