If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
.. ако мога например да си засея 50 декара ябълки по програма...
Алонсо, ако-то е много на място, ако имаш късмета да ги обереш....
Вървим усилено към южноафрикански сценарий и по лошо, да се надяваме поне че ще има същото име държавата след 20-30-40г., а не нещо от рода на ромистан или подобно..
За мен идните десетилетия един от най добре развиващите се бизнеси ще е охранителния.
Ако тим или други вземат листнат на борсата нещо такова - аз ще съм от първите инвестирали.
Не е необходимо човек да е гений за да проумее какво трябва за да се подобри държавата ни. Проблемът е само един. Ние не искаме да изберем човек който да направи промените, защото не ни устройва да бачкаме. Фактите са, че реално сега българите живеят по-зле отколкото преди 100 години и причината е само една, че няма кой да бачка и да произвежда а всички искат да ядат за трима.
Представи си едно село от 100 човека, в което 20 работят в кметството, 20 са на социални помощи, 30 са пенсионери, 10 са обирджии, 15 са далавераджии и само 5 човека работят и създават храната и благата за всичките 100. Може ли такова село да е богато според теб? А ако се появи нормален кандидат за кмет, който да иска 70 човека работещи и произвеждащи в това село и спиране на далаверите и престъпноста биха ли го избрали? Не мисля
Много добър пример, Алонсо. Ала това нещо може да го разбере само човек, който е от групата на петте - както сме аз, и ти, и този човек ив_макс. Този твой пример илюстрира колко остра е социалната и демографска криза в България. В предодоляването на социалната и демографска криза се крие ключето към преодоляването на структурната икономическа криза. Тези 20 в кметството трябва да станат 5. Социални помощи трябва да получават други 5. 40 може да са децата и пенсионерите. 5 за жалост не може да не са далавераджии, обирджии и други престъпници. Ала дргугите 45 трябва да работят. Всеки да си прицини кога и дали ще стане това. Дотогава всеки има право на избор в коя група иска да попадне, защото с мрънкане не става. Аз избрах да работя, а вие ?
Опитвам се. Помагам на всеки с каквото мога и колкото ми е по възможностите. И дай Боже да се реализира мой проект с който ще мога да помогна на още повече хора.
Да почитам родината си - ДА....но да почитам държавата - НЕ.
Не ме познаваш за да мислиш че аз живея като гъз. Може понякога да ви провокирам като Гъз но Господ ми е свидетел че се стремя да не съм Гъз.
Най ми е болно че переспектива не виждам. И ще се радвам да не съм прав.
Единствения начин да променя нещата е да направя партия. Но има две възможности. Или да не спечеля ако кажа какво искам да направя - а аз съм мислил за това много или да ме застрелят ако пък взема че имам изгледи да спечеля..
Искаш ли да ти дам идея как можем да намалим много корупцията в обществените поръчки например?
Нека някой да създаде министерство или голяма агенция за обществени поръки която да се занимава със абсолютно всички обществени поръчки в държавата - включително и кметствата. Тази агенция да бъде подчинена директно на примиера който и да е той и той да носи отговорност. Всички търгове да се подават единственно електронно включително и цената. Всички заседания на комисиите по обществени поръчки да се записват визуално и звуково и да се пазят за бъдещи проверки. Всички които работят там да имат доста над средните за страната заплати ( например 2500 евро ) и да бъдат съгласни да са обект на наблюдение от страна на службите. Ще се премахнат хилядите сектори за обществени поръчки по стотиците...агенции,министерства...кметства и т.н които едно не са компетентни друго са корумпирани. В закона за обществени поръчки да се запише че всяка такава има максимална стойност а не прогнозна стойнот ( за да видим как може някой да продаде руло тоалетна хартия за 2 лв като в магазина струва 20 ст. ) . Към всяка поръчка да има очакван резултат от възложителя. Ако фирмата спечелила обществена поръчка не изпълни очаквания подробно описан резултат влиза в черен списък и няма право да участва на други такива например за 3 години. Всяка фирма която участва в поръчки с държавата трябва да има персонал с минимална заплата да кажем 800 Евро. И. тн. Това подробно в рамките на 12 страници го дадох на две поредни правителства. Те викат ти си луд.
Много искам да видя след това...кой ще иска да стане кмет....кой ще иска да стане министър и т.н Ако да кажем всички работещи там крадат от време на време и станат милионери + премиера кражбата в държавата ще се намали стотици пъти.
Мога да продължа и с идея за здравната реформа...
Направил си достатъчно. Променил си себе си. Дори и в момента произвеждаш нещо което ако те нямаше щеше да се внася както повечето неща които консумираме в България.
Не е необходимо човек да е гений за да проумее какво трябва за да се подобри държавата ни. Проблемът е само един. Ние не искаме да изберем човек който да направи промените, защото не ни устройва да бачкаме. Фактите са, че реално сега българите живеят по-зле отколкото преди 100 години и причината е само една, че няма кой да бачка и да произвежда а всички искат да ядат за трима.
Представи си едно село от 100 човека, в което 20 работят в кметството, 20 са на социални помощи, 30 са пенсионери, 10 са обирджии, 15 са далавераджии и само 5 човека работят и създават храната и благата за всичките 100. Може ли такова село да е богато според теб? А ако се появи нормален кандидат за кмет, който да иска 70 човека работещи и произвеждащи в това село и спиране на далаверите и престъпноста биха ли го избрали? Не мисля
Има нещо за което мисля си в голяма заблуда относно родината ни и респективно борсата ни. Тази действителност всъщност е известен повод за оптимизъм Чудиш се защо не намираш човек да ти работи за 500-1000 евро. Истината е че който работи в България може да изкарва няколко пъти повече. Дори и най-елементарните професии като фаянсаджиите например. В държава с идеални условия за производство на ябълки и в същото време с 80% внос на ябълките, защо да ти бачкам на теб за 1000 евро на месец, ако мога например да си засея 50 декара ябълки по програма, от които да изкарвам поне 3000 евро на месец и то при положение че половината година почивам? Затова не разбирам хората, които отиват да мият чинии из чужбина вместо да видят и изберат една от многото възможности които са пред очите им !
Само на мен ли не ми пука за всичко това Идеални неща и места няма. Щом обществото не е закостеняло, щом хората са свободни да преследват мечтите си то нещата постоянно ще се подобряват. може да е плавно, може и да е на подскоци, но това ще се случва - това е в човешката природа - дори и на българина. Едни от добре ще стават зле, други от зле ще стават добре, трети просто ще се возят, но в средния случай нещата вървят на добре.
Ок повечето от сега търгуващите се компании ще загинат - ми да загинат като не стават за нищо - ще дойдат други - и някой от тях ще са по-успешни. Някои ще си загубят парите - ми да ги губят - тя глупостта трябва да се наказва иначе процъфтява.
Опитвам се. Помагам на всеки с каквото мога и колкото ми е по възможностите. И дай Боже да се реализира мой проект с който ще мога да помогна на още повече хора.
Да почитам родината си - ДА....но да почитам държавата - НЕ.
Не ме познаваш за да мислиш че аз живея като гъз. Може понякога да ви провокирам като Гъз но Господ ми е свидетел че се стремя да не съм Гъз.
Най ми е болно че переспектива не виждам. И ще се радвам да не съм прав.
Единствения начин да променя нещата е да направя партия. Но има две възможности. Или да не спечеля ако кажа какво искам да направя - а аз съм мислил за това много или да ме застрелят ако пък взема че имам изгледи да спечеля..
Искаш ли да ти дам идея как можем да намалим много корупцията в обществените поръчки например?
Нека някой да създаде министерство или голяма агенция за обществени поръки която да се занимава със абсолютно всички обществени поръчки в държавата - включително и кметствата. Тази агенция да бъде подчинена директно на примиера който и да е той и той да носи отговорност. Всички търгове да се подават единственно електронно включително и цената. Всички заседания на комисиите по обществени поръчки да се записват визуално и звуково и да се пазят за бъдещи проверки. Всички които работят там да имат доста над средните за страната заплати ( например 2500 евро ) и да бъдат съгласни да са обект на наблюдение от страна на службите. Ще се премахнат хилядите сектори за обществени поръчки по стотиците...агенции,министерства...кметства и т.н които едно не са компетентни друго са корумпирани. В закона за обществени поръчки да се запише че всяка такава има максимална стойност а не прогнозна стойнот ( за да видим как може някой да продаде руло тоалетна хартия за 2 лв като в магазина струва 20 ст. ) . Към всяка поръчка да има очакван резултат от възложителя. Ако фирмата спечелила обществена поръчка не изпълни очаквания подробно описан резултат влиза в черен списък и няма право да участва на други такива например за 3 години. Всяка фирма която участва в поръчки с държавата трябва да има персонал с минимална заплата да кажем 800 Евро. И. тн. Това подробно в рамките на 12 страници го дадох на две поредни правителства. Те викат ти си луд.
Много искам да видя след това...кой ще иска да стане кмет....кой ще иска да стане министър и т.н Ако да кажем всички работещи там крадат от време на време и станат милионери + премиера кражбата в държавата ще се намали стотици пъти.
Мога да продължа и с идея за здравната реформа...
Не съм имал за цел да те обидя, по скоро да те провокирам ...
Не изглеждаш да си луд - поне на първо четене --- :
Аз мисля по сходен начин. Преди време участвах в нЕква експертна комисия за електронното правителство. От тогава минаха 5-6 г. , а резултатите са видими ....
С много неща бих се съгласил, но не мога да приема, че нещата не могат да се случат (мразя този израз) при услови, че ги виждаме в други страни....
Единствената причина - не попадаме на точния човек.
Това не го разбрах - представил си предложенията на две правителства ?
Очевидно адресанта е бил грешен. Пробвай отново с :
- отделните политически партии
- лично до отделни политици (депутати)
- лично до отделни журналисти
- до различни редакции , предавания
И не се отказвай - заслужава си и няма да ти струва нищо.
В случай, че се получи - ти знаеш .
Понякога се засичам с хора, които имат властта да променят много неща, но нямат волята. Ако някога попадна на някой по-различен ще ти пиша на лс да ми изпратиш пълния вариант.
Лидери трябват на тази държава а не меринджеи .
Не мога да се примиря, че Левски и Ботев може да се окажат последните.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар