IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Ташака си е един ташак и нищо друго

Модераторите да не ми цензурират мнението!
    Виждаш ми се напрегнат.Да не се увеличиха загубите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Тъжна черешарска борса
      Трагично е положението

Коментар

• Тъжна черешарска борса

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Що за тема...."Оптимизъм на БФБ" .

Това Оптимизъм и БФБ са диаметрално противоположни думи.

))))
          Ааааа не е така.Питай най-големия лузър той друго ще ти обясни.Сори не видях той вече ти е отговорил .

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
            един най-обикновен цървул какъв манипулатор може да бъде???

не го възвеличавай толкова, че ще си повярва...
            Хаха ако беше така ти какъв си тогава....може би носов секрет .
            Last edited by Ташунко със сапа; 09.07.2015, 10:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Според мен спада на външните пазари не е задължително директно да се прехвърли на нашата борса. Ние се движим изцяло под влияние на вътрешни фактори. Почти няма чужденци на пазара. Според мен имат нищожен дял от общата търговия близък до статистическата грешка. Вероятността некадърни български спекуланти да продават местни активи за да покриват маржин колове навън е много малка. Също така при определени стечения на обстоятелствата не е е изключено продължаващ спад навън да предизвика растеж при нас. Мисля, че Монти схваща какво имам предвид.
              Спомняте си как спада навън през 2008 ма срина пазара ни и автоматично прилагате аналогията без да съществуват същите условия. Тогава имаше чужденци, които продаваха на пожар, имаше много ливъридж в системата и разпродажбите активираха нови принудителни продажби. Оценките на активите бяха значително над текущите, при по-висок дисконтен фактор. В момента всичките тези неща ги няма, но имаме местни фондове инвестирали навън, чиято доходност ще пострада тежко.
              Пазар който е свръх продаден няма как да пада. БФб се разпродава от 2008 от кой ли не - чуденци, уплашени, ушити с репа, фондове колко разпродаваха. Не остана кой да продава. Отделно колко събития се разпродаваха също - правителсвени кризи, КТБ, Пенсионни реформи.
              Само пазари и акции, като китайския или АТЕРА които са свръхкупени могат да падат
              Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Според мен спада на външните пазари не е задължително директно да се прехвърли на нашата борса. Ние се движим изцяло под влияние на вътрешни фактори. Почти няма чужденци на пазара. Според мен имат нищожен дял от общата търговия близък до статистическата грешка. Вероятността некадърни български спекуланти да продават местни активи за да покриват маржин колове навън е много малка. Също така при определени стечения на обстоятелствата не е е изключено продължаващ спад навън да предизвика растеж при нас. Мисля, че Монти схваща какво имам предвид.
                Спомняте си как спада навън през 2008 ма срина пазара ни и автоматично прилагате аналогията без да съществуват същите условия. Тогава имаше чужденци, които продаваха на пожар, имаше много ливъридж в системата и разпродажбите активираха нови принудителни продажби. Оценките на активите бяха значително над текущите, при по-висок дисконтен фактор. В момента всичките тези неща ги няма, но имаме местни фондове инвестирали навън, чиято доходност ще пострада тежко.
                Особено ПФ са основно навън инвестирали. А предното тримесечие в Европа беше лошо с основните индекси поне 10% надолу, а за Китай да не говорим /ако някой инвестира там/. Облигациите също се обезцениха. Бих се учудил ако са над нулата изобщо за Q2.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                  Умните пари никога не влизат в капани. На БФБ няма и един "умен лев" Точно в твоето положение бях - в капана на смешната ликвидност и големия гап купува-продава, но приех загубите и скочих в движение. За пореден път ми бе преподаден урока, че човек трябва да си слага стоп-поръчки още в момента на покупката. Дано го науча, а не самонадеяно да си мисля, че "ще следя пазара и ако има опасност, ще намеря правилния тайминг за изход".
                  Би ли споделил кога се разпродаде на БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    ...За да продам дадени акции с идеята да си ги върна на по-ниски цени трябва да съм сигурен за 2 неща:
                    1. Да паднат с поне 10-20 % разлика, за да си струва упражнението.
                    2. Да успея да си ги върна, защото положението с ликвидността е плачевно. Дори за мен /доста дребен/ това се явява проблем, чувствам се в капан и за това просто си трая.
                    Умните пари никога не влизат в капани. На БФБ няма и един "умен лев" Точно в твоето положение бях - в капана на смешната ликвидност и големия гап купува-продава, но приех загубите и скочих в движение. За пореден път ми бе преподаден урока, че човек трябва да си слага стоп-поръчки още в момента на покупката. Дано го науча, а не самонадеяно да си мисля, че "ще следя пазара и ако има опасност, ще намеря правилния тайминг за изход".

А по първата точка имаш странна логика. Ако си купил "Сдружение Х" АД на 1 лв., сега цената му е 0,85 лв., ще продадеш само ако прогнозираш спад с още 12-16 стотинки (15-20%), така ли?

Аз бих продал на 0,85 и бих купил на 0,95, ако прогнозирам ръст поне до 1,13 лв., така че да светна на зелено от първоначалната загуба, барабар с разходите за посредничество.

Коментар

• Да

Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                      само това ли успя да измислиш за времето през което не си писал в темата "Оптимизъм на БФБ"???
                      Да...само това. Какво да измисля? За умрял или добро или нищо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

))))
                        само това ли успя да измислиш за времето през което не си писал в темата "Оптимизъм на БФБ"???
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Що за тема....

))))
                          Last edited by Iv_max; 09.07.2015, 01:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                            Ташак , ти си един обикновен манипулатор .
                            един най-обикновен цървул какъв манипулатор може да бъде???

не го възвеличавай толкова, че ще си повярва...
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              Загубите нямат никакво значение, по-важното е резултатите на компаниите да са добри. Забелязал съм, че на БФБ тези 2 фактора не вървят ръка за ръка.

Иначе не се съмнявай, мога да те уверяя, че не си единствения, който има "излишни пари" за БФБ
                              Не се и съмнявам.Имам приятели които също инвестират на борсата и имат много свободни пари но и те като мен не обичат да избързват с покупките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                                Ок дано е така както казваш.
                                Загубите нямат никакво значение, по-важното е резултатите на компаниите да са добри. Забелязал съм, че на БФБ тези 2 фактора не вървят ръка за ръка.

Иначе не се съмнявай, мога да те уверя, че не си единствения, който има "излишни пари" за БФБ
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X