Написах малко под румънският ръст. Обективно е поради големината на икономиката им да имат малко по-голям ръст. Но нормалната разлика не е между 4,8 и 2,2 процента. Според мен ще се свие до около 0,50 процента, като това няма да е в следствие на забавяне на Румъния. Отделно поради конвергенцията е невъзможно сумарната разлика да е прекалено голяма, така че с годините ефекта на голямото население ще отслабва. Ние имахме КТБ и банкова паника. Това оказва влияние за продължителен период от време. Чак сега започва да отшумява и вътрешните фактори за растеж ще могат да се включат.
Долу горе се заяждате по същият начин, както миналата година когато прогнозирах бавно ускоряване на ръста на икономиката и достигане на растеж не по-малък от 2,5 процента. Тогава ми избухнахте с железният аргумент, че всички уважавани икономисти давали прогноза между 0,8 и 1,1 процента. Кой съм бил аз да мисля различно? Това определено не беше аргумент.
Явно наистина е време да спра да пиша. Лека и доходна.
Долу горе се заяждате по същият начин, както миналата година когато прогнозирах бавно ускоряване на ръста на икономиката и достигане на растеж не по-малък от 2,5 процента. Тогава ми избухнахте с железният аргумент, че всички уважавани икономисти давали прогноза между 0,8 и 1,1 процента. Кой съм бил аз да мисля различно? Това определено не беше аргумент.
Явно наистина е време да спра да пиша. Лека и доходна.
Коментар