IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Какво сте оклюмали бе оптимiсти? Тема за оптимизъм ли е това? Разбирам да сте се избушеили с 20% за ден като през 2008 а то от сума време тъпчем на място! Нечии гемии ли са потънали - я да влизаме в пътя - От утре - с рогата напред!!
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Близо една пета от българите работят за минимална заплата, която е 380 лв. към момента. Това каза в парламента социалният министър Ивайло Калфин. По данни на НСИ към края на септември 2,27 млн. души работят с трудов или служебен договор.

      МВФ: Без реформи не чакайте растеж

      http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105344
      След като работиш за минимална заплата и работата ти ще е минимална.

      Коментар


      • Близо една пета от българите работят за минимална заплата, която е 380 лв. към момента. Това каза в парламента социалният министър Ивайло Калфин. По данни на НСИ към края на септември 2,27 млн. души работят с трудов или служебен договор.

        МВФ: Без реформи не чакайте растеж

        http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105344
        Last edited by Kiro; 15.11.2015, 11:51.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Kiro, чудех се дали да ти отговарям за дълга, но айде ще взема да го направя. Видимо не си гледал такава статистика а говориш съобразно това, което си чул по телевизията. Когато човек вярва, че статистиката е фалшифицирана е по-логично да не я чете. Нормално е да вярва на някой човек, който го е написал във вестника или го е казал по телевизията. Логично е. Брутният външен дълг в момента е толкова колкото беше и през 2008 година. Нямаме покачване. Брутният държавен външен дълг е нарастнал леко за периода, колкото да компенсира спада при частният. Поради спецификата на валутният борд централната банка няма право да създава пари. Така, че по време на криза, когато се закрива масово частен дълг, единственият метод да се запази паричната маса е през фиска. Напълно нормално беше след 2008 година да имаме някакви бюджетни дефицити. Както виждаш те не са съществени и са свързани със цикличността. Към септември бюджета е на касов излишък 620 милиона лева. http://www.minfin.bg/document/17109:4 Твоята идея по време на криза, когато частният сектор свива ливъриджа бюджета да бъде на излишъци е безумна. Това би разрушило икономиката. Както виждаш през последните месеци брутният външен дълг започна да пада. Имаме около 3 милиарда евро спад за последната година.
          Та това са данните за брутният външен дълг: http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...k_sec_m_bg.xls
          По отношение на чуждите инвестиции. ДО 2008 година, когато кака Пена вземаше кредит от банката и си купуваше нова плазма това се отчиташе като чуждестранна инвестиция. Когато дойде време да плаща новата придобивка се води отлив на чуждестранни инвестиции. Много добре знаеш, че кредитирането от страна на банката майка към дъщерното дружество в България се водеше чуждестранна инвестиция. Изчистването на задлъжнялостта на българските клонове към централите беше прословутият отлив на чужди инвестиции. Заминаха си и спекулативните пари, но скоро пак ще започнат да се връщат. Нищо кой знае колко страшно не се е случило освен в човешките глави.
          Освен това като ми говориш за външен дълг виж кога е нарастанал. В периода 2005-2008 ма се е увеличил от 13 на 38 милиарда евро. Много беше лесно на другаря Станишев да отчита икономически растеж. Икономиката за 3 години натрупа баснословен дълг. Кредита качи потреблението, това пълнеше хазната и после в края на годината парите изчезваха по съмнителни проекти. Когато дойде време да се връща дълга е нормално да намалее потреблението. Увеличи се и нормата на спестявания, което допълнително свива приходната част в бюджета. Яд ме е защото си умен човек и много добре осъзнаваш всичко това, но политическите пристрастия и лична омраза замъгляват разсъдъка.
          Айде лека. Петък вечер е. Аз ще взема да изчезна на някъде.
          Какво мислиш за планираните ударни държавни разходи до края на годината? БВП ръста може да скочи до към 4%-5% за 2015. Аз подкрепям годишен дефицит до 3% стига да се използват парите за подкрепяне на местните компании и да се развива инфраструктурата. Доходите трябва да растат бързо иначе демографията няма как да се оправи, а държавата трябва да стимулира и този процес.

          Коментар


          • Според данните на Евростат БВП на България нарасна на годишна база през третото тримесечие с 2,9% след растеж с 2,6% през периода април - юни. Така страната ни се нарежда на шесто място сред всички страни от ЕС, като тя е изпреварена по темпове на растеж единствено от Чешката република (4,3%), Полша (3,6%), Румъния (3,6%), Словакия (3,5%) и Испания (3,4%).

            За посочения период БВП на България нарасна с 0,7% на тримесечна база след повишение с 0,6% през предходното тримесечие и след интензивен растеж с 0,9% в началото на годината, сочат още данните на Евростат.

            Коментар


            • Жалко Тони- беше добра информация...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                И аз не мога да намеря тези данни..Ако ги намериш пиши..
                Money.bg: Тази част от сайта е затворена поради липса на интерес. Имаме за цел да предложим данните в друг формат в близко бъдеще.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Човече, пожелавам ти да спечелиш поне половината от това ,което аз съм спечелил от акции..Благодаря за ценните съветиЯвно не осъзнаваш какво са истинските възможности и си доволен на трохи..
                  колко? 5,6,7,8 цифрена сума?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Ще направиш ли прогноза , кога точно ще започнат трудните времена и колко ще продължат..Или само лаф да става..Явно само с едни данни не става...
                    Кире, щем не щем трябва да се снишим, приземим или както беше лафа на бай Тошо - докато отмине бурята )) Буря няма разбира се, но пък никой не иска да купува - лоша работа. Напълнили сме се с подценени папири и чакаме да дойдат германците. След второто пришествие и това ще стане, ако разбира се преди това не поискаме да станем руснаци или поне казаците които пишеха писмото на султана )))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                    Коментар


                    • Ще направиш ли прогноза , кога точно ще започнат трудните времена и колко ще продължат..Или само лаф да става..Явно само с едни данни не става...
                      Last edited by Kiro; 14.11.2015, 00:05.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Това не значи да се самозаблуждавам, а има и обективни измерватели- Евростат, Докладите на ЕС за България..
                        те данните от евростат излезнаха още по обяд, но гледам, че разни палячовци цел ден плюят за данните от нашата "стъкмистика" без да видят, че евростат подтвърждава данните на НСИ

                        трудни времена настъпват за продалите мечета...

                        Коментар


                        • е ок де щом си доволен, що мърмориш? Нищо лично. Както казва еднин с велика левачка, споко и на нашата улица ще изгрее слънце

                          Коментар


                          • Човече, пожелавам ти да спечелиш поне половината от това ,което аз съм спечелил от акции..Благодаря за ценните съветиЯвно не осъзнаваш какво са истинските възможности и си доволен на трохи..
                            Last edited by Kiro; 13.11.2015, 22:52.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Защото дивидентите са в пъти по високи от банковите лихви, защото се надявам на промяна, която все не идва..Това не значи да се самозаблуждавам, а има и обективни измерватели- Евростат, Докладите на ЕС за България..
                              Човече виждаш ми се отчаян, шибни си първо една ракийка После си дай сметка, че се печели и от цената на акцията, а не само от дивидент. Ако не те кефи, и искаш дългосрочно да си разчиташ на дивидети и т.н иди на някоя световна борса е с лопата да ги ринеш, там дивидент редовно дават. Не съм много сигурен, че са мнго по-високи от тук. И защо по дяволите не държа терафонд или софия комерс като искаш дивидент нормален.. за съжаление се вече поизчерпиха откъм дивиденти, но... ще дойдат други възможности. Странно ми е, че мърмориш ,а възожности имаше..
                              Споменатите компании не са препоръка...
                              Last edited by pepe1234; 13.11.2015, 22:24.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                4Д , за тебе много неща са в бъдеще време- ще...За съжаление и това СОФИКС 1000, което прогнозирахте преди повече от година не се случи.За капак се сътворихани много глупости..За мен няма разлика между Станишев и Борисов- те са крила на различни групи олигарси на БКП..Корупцията е същата и бедността е същата..Ние пак сме най- нещастните в ЕС, а ни изпревариха и румънците..Сега направи прогноза за големи инвестиции на Борсата през 2016г.- Дано да си прав..
                                Днес крилата в самия ГЕРБ се изпокараха за таксиджиите. Политическото представителство съвсем се оказа на махленско/бакалско равнище.

                                Коментар

                                Working...
                                X