If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
15 юни - "Ден за акции" Отбележете си тази дата в календара!
Тогава физическите лица ще могат да търгуват с акции без такси и комисионни към инвестиционни посредници, Централен депозитар и БФБ В рамките на инициативата индивидуaлните инвеститори ще могат да търгуват с акции на всички пазари оперирани от БФБ, включително и пазара за растеж beam
Очакваме ви!
Аз съм един от малкото във форума, който има трезва преценка и реалистични очаквания. Още преди Нова година ви казах, че не очаквам тази година голямо движение нагоре от Софикс и към момента се оказвам прав.
Според мен малко ви бяга общата картина, войната не е фактор. Факотор е ФЕД/ЕЦВ. Моята позиция е изчаквателна от 3 години. Основното тук според мен за бг, е да се гледа политическата конюнктура в момента. Според мен тя може да се окаже дори по-силния фактор дори от ФЕД и ЕЦБ. Успех на всички.
3 години извън пазара Показателно що за екземпляри сте на БФБ.
Според мен малко ви бяга общата картина, войната не е фактор. Факотор е ФЕД/ЕЦВ. Моята позиция е изчаквателна от 3 години. Основното тук според мен за бг, е да се гледа политическата конюнктура в момента. Според мен тя може да се окаже дори по-силния фактор дори от ФЕД и ЕЦБ. Успех на всички.
Да направиха и аз имам от всички изброени..Защото имам само дивиденти..Но не се правя на Гуру да си хваля акциите и покупките..Нито печалбите..
Хората са различни - никой не те кара насила да им четеш постовете или да им следваш стратегиите. Важното е ти да се чувстваш удовлетворен от инвестициите си
Само да спомена, че Тук има хора, които си мислят защото са познали за растежа на едва -две акции , че са корифеи и големи играчи..Тези същите преди няколко години прогнозираха СОФИКС от 1000 до няколко месеца в продължение на години..Разбира се не познаха и заблуждаваха..Пак те прогнозираха 4 и 5 мандат на Борисов..Не сме забравили и лъжите, че били хем брокери, хем инвестиционни консултанти.. ГОРКИТЕ БРОКЕРИ И КОНСУЛТАНТИ, АКО СА ТАКИВА..Пак тези ъпъри, които сега се правят на забравили наричат тези заблуди собствено мнение.. Форума е икономически, научете се да четете и анализирате макроикономиката преди да пишете и подвеждате другите с уж собственото си мнение..Трябва много да си чел, за да имаш собствено мнение, а не спам или заблуда..
Ако пишеш кои са тези "корифеи" ще има повече полза от колкото "има тука едни хора"....
Мислех да пиша дълъг отговор на 4Д - един от малкото от сектата, дето е пич, ама ме домързя. Просто с него сме различни - той вечно вижда ъп, независимо какво става, аз съм малко по-реалистично гледащ (или пък хейтър, според магнаурските лауреати с повече телефони, отколкото прочетени книги ), но уважвам мнението му, защото обикновено се базира на фактология. През розови очила обаче
Войната за нас е с 0 резултат - може и за няко фирми да е добре, но за други ще е зле.
- Навлеците от Украйна и Русия са основно измекяри, дори и когато имат пари, така че те са минус, освен за митничарите, на които са си платили да влязат
- Неохим е комунистическа кочина, на която 10 години като тази няма да ѝ стигнат да се модернизира, хеле пък с шеф гербава калинка
- Агрия е отлична акция, която вече даде добре и ще даде и още, но собствениците определено си я точат с тези договрочета за солари, а и не са много по дивидентите. Отделно, утре може да се деблокират едни огромни количества от Украйна и Русия и улетяхме
- Газът за нас не е от съществено значение, освен за някои мастодонти 10-на топлофикации, там си е дъвка, която БХ засра с турския поток, който е изцяло транзитен и на който ни е страх да врътнем кранчето
Мога и още да драскам, но ме мързи. Днес обаче видях тази новина:
Основен приоритет, записан в Програмата на КНСБ за следващите пет години, е до 2027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната - 3100 лева. Президентът на синдиката Пламен Димитров определи тази цел като реалистична.
"Към момента имаме 1700 лева средна заплата за първото тримесечие на тази година. Това още не е обявено от НСИ, но всеки момент ще бъде. Т.е., ако 1400 лв. бъдат добавени за 5 години, това е малко над 200 лева на година, което са нас е абсолютно постижимо предвид ускоряването на паричните процеси, влизането в еврозоната. Това значи 12-13% ежегоден ръст, който ние и сега постигаме", коментира Димитров.
Ето ви го едно прокси от БХ, дето е от умните (жена му беше шефка в НАП, барабар с щерката, ама той нали уж независим, че и синдикалист) - та според него 1400 делено на 5 било, цитирам "малко над 200 лева" - великан и титан, И тоя е от умните!!!
п.С. Не ми се мисли с това идиотско и поятоянно вдигане на минималната пенсия и заплата (абсолютно незаслужено, поне първото, за лъгалите държавата на минимума с десетилетия), като колко ще е инфлацията в близките години. На нас война не ни трябва - достатъчни са ни подобни малоумници като тоя калъф Димиров!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Докато някои хора мрънкат по форумите, след 2009 година акции на компании като SPDY, MSH, A4L, SPH, AGH, SFI, SFT, DUH, HES, KBG, EMKA, BSE... направиха ръст в пъти на БФБ ( някои и над 10 пъти ) . Лошите примери няма да ги пиша - всички ги знаят
Само да спомена, че Тук има хора, които си мислят защото са познали за растежа на едва -две акции , че са корифеи и големи играчи..Тези същите преди няколко години прогнозираха СОФИКС от 1000 до няколко месеца в продължение на години..Разбира се не познаха и заблуждаваха..Пак те прогнозираха 4 и 5 мандат на Борисов..Не сме забравили и лъжите, че били хем брокери, хем инвестиционни консултанти.. ГОРКИТЕ БРОКЕРИ И КОНСУЛТАНТИ, АКО СА ТАКИВА..Пак тези ъпъри, които сега се правят на забравили наричат тези заблуди собствено мнение.. Форума е икономически, научете се да четете и анализирате макроикономиката преди да пишете и подвеждате другите с уж собственото си мнение..
Коментар