If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво да каже горкият г-н В? Журналистите го питат, той трябва да им отговори. Тънкият момент в думите му е в уточнението "ако кабинетът "Борисов 3" изпълни управленската си програма... при пълен управленски мандат...", все неща, в които, сигурен съм, не само уважаемият г-н Велев много силно се съмнява
я аз да ви питам нещо - през фондовете ли очаквате тълпата да влезе в играта или чрез директни инвестиции на борсата? аз лично се съмнявам, че таксиджии, кофражисти и дърводелци ще се юрнат да купуват акции от пазара.
я аз да ви питам нещо - през фондовете ли очаквате тълпата да влезе в играта или чрез директни инвестиции на борсата? аз лично се съмнявам, че таксиджии, кофражисти и дърводелци ще се юрнат да купуват акции от пазара.
Ми няколко приятели ме питаха за съвет за "тия твойте работи" и те да купят. Предлагам им фондове, ама не искат да им предложа читави акции и да си изберели. Сега с тия платформи доста лесно става!
и аз .. затова си мисля, че трябва някой да повлече крак с фонд да изкара доходност и да почнат пак рекламите от сорта на
" Колко изкарахте докато шофирате по Цариградско" любимия рефрен на таксиджиите 'инвестирали' с капман май бяха.... лошо, че и там много се осраха(ме) всички та бая народ помни, че БФБ е точка на сгъстяване на измамници... затова си мисля, че ще трябва леко и внимателно. Да се акцентира на дивидент даващи дружества с добър и работещ бизнес модел. тимаджии, холдаджии и тн трудно ще излъжат пак народа.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
В момента медиите са заети да рекламират как се печели от НИ и как качват по 10-20% на година ( за последните 2 годинин си е така) .. хората се ослушват за апартаментче за децата в София или нещо малко на морето, но с увеличаването на цените ( намаляване на достъпността за средностатистическия човек) си мисля, че в един момент пак ще погледнат към БФБ и тогава ще дойдат новите таксиджии 90+ набор
едно е да имаш готови 150К спестени и да ги вложиш в НИ, а съвсем друго е да имаш 20-30К и да имаш собствено жилище ... тогава имот с ипотека малко хора биха взели инвестиционно...по-скоро ще стикат парите в банка и ще участват на борсата индиректно през някой фонд.
това, което ще даде брутален ритник на БФБ в посока нагоре ще бъде листване на нови читави дружества, защото разни зърнени, холди, и тн.. събраха много пара и негативи в последното десетилетие.
Страдаме и от двете. Ако си мислиш че препятствията пред бизнеса са нещо което го подпомага - лъжеш се.
Имам конкретни примери, с реални, живи фирми, претърпели загуби едните от санкциите срещу Русия а другите от контрасанкциите. Познавам ги хората, не мие нужно да чета инфо за това по вестниците.
Със сигурност има пострадали, в това няма спор. Но пропуснатите ползи са незначителни и това няма да ни вкара в никаква "криза", както спомена колегата по-долу. Някой трябва да посъветва левицата, че тези кьорфишеци, които ги пускат по медиите вече никой не им се връзва. Много повече имат успех с приказките за "Гейропа", лошите каубои и тн.
Мисълта ми беше, че две години след като дойдат кофражистите и всичко хубаво на борсичката ни ще е приключило. Някак си ми е по-леко на душата, когато сме един файтон хора. Риска е по-малък.
Напълно подкрепям мнението ти, а и да не забравяме, че и таксиджиите още ги няма на борсата. Освен това не виждам и по медии да се тръби и рекламира колко е печеливша борсата ни.
Тази мантра колко сме страдали от санкциите срещу Русия се изтърка вече. Може да се прочете на доста места информация подкрепена с реални цифри колко сме "пострадали" от контрасанкциите на руснаците, които ни спират да продаваме на "необятния руски пазар".
Страдаме и от двете. Ако си мислиш че препятствията пред бизнеса са нещо което го подпомага - лъжеш се.
Имам конкретни примери, с реални, живи фирми, претърпели загуби едните от санкциите срещу Русия а другите от контрасанкциите. Познавам ги хората, не мие нужно да чета инфо за това по вестниците.
това , за да се случи ни трябва нещо дето се съмнявам, че ще има кой да го направи - измитане на всякакви милиционери и ченгета от СЪД, ПРОКУРАТУРА и Следствие ... не виждам как може да стане като знаем кой е на власт.
имаме ли работещ съд , ще падне нивото на корупцията и ще се увеличи защитата на която могат да разчитат инвеститорите.. това ще докара много нови инвестиции в производствени мощности, а не разни кауфланди и лидъли дето плащат МРЗ...
а дано, ама надали
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар