IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 4Д, Радва ме че с тебе винаги разговорите са коректни..Наистина проблемите с демографията са дългосрочни и все по- страшни и безконтролни..Можеш ли да ми посочиш ефективни мерки на правителсвото за европейско развитие..Или ти смяташ за голямо достижение увеличението на детските надбавки с 5 лева, каквото смятат да направят..Младите бягат и българските деца се раждат , но не тук, а където детските са по 150-180 Евро ..Сигурно си чел за страни в ЕС с ефективна такава политика..Това , което ти наричаш скъсяване не се вижда от хората- увеличени доходи от 10% годишно има само за държавните служители и тези от приятелските кръгове- братовчеди , кумове и роднини..За тях сигурно има и суджук..Моля те отвори сайтовете за предлагане на работа в провинцията и виж дали повечето от предлаганите места не са с минимални заплати..Много хора ми казват, че за да назначат трябва да станеш член на управляващата коалиция..Тук ще пиша нещо- затова не харесвам и преди и сега комунистите- това са техни методи и по тях ги познавам..Другото по което ги познавам е краденето, то винаги ги издава..Жалко , че гласувах за тези псевдодясни първият път , но тогава не знаехме много неща..Не мога да разбера защо отричаш връзката на политиката и икономиката, тя се признава от всички икономисти..Както виждаш икономиката и корупцията са тясно свързани..Ти смяташ ли за правилно да се национализират борсата и предприятия и кои го правят това по цял свят, какви сигнали дава на инвеститорите и Кой печели от това..За съжаление ти представяш нещата като някаква мечта и светло бъдеще, а аз не виждам това да се случва реално и да има мерки и желание да се случи..Защо , ако е верен твоят оптимизъм младите не спират да бягат и не искат да са в тази просперираща за ВАС държава с тези заплати..Те нещо не виждат Вашият оптимизъм..ДА НЕ БИ ТОВА КОЕТО ПИШЕШ ДА Е ПРОПАГАНДА..ЗАЩО ПРИ ТАЗИ ВЪЗХОДЯЩА ИКОНОМИКА минималната заплата е толкова мизерна .Можеш ли да посочиш с колко процента са се увеличили средните пенсии за 10години, като не вземеш предвид тази глупост с увеличението на ниският праг на 200 лева..Защо да работят тук младите за средна пенсия от 170 евро ли - за 40г. работа..Единственото положително направено категорично от тези псевдодесни е увеличението на заплатите на учителите и то след като стана срив в професията..Смятам ,че няма спор , че промяна става и с образование..
    Защо след като толкова правилно управляват икономиката нейния измервател БФБ е толкова далече от нивата си от 2008г. и намалят чуждите инвеститори..Сигурно и те нищо не разбират от икономика и на тях не сте им обяснили колко е хубаво в страната на Черешко и КОЙ..
    И накрая за пореден път ще ти кажа - държа български акции защото знам, че поредните комунистически мутанти няма да са вечни и все някога ще има нормалност в тази страна, за да могат децата ни да живеят в нея..Понякога купувам и продавам и немски и акции от САЩ..Никой не иска и не вярва, че след 40-50години ще живее добре, след като може да се махне и да иде в страна от ЕС , където това е факт..
    Благодаря за спора- Бъди здрав..
    Last edited by Kiro; 08.10.2017, 10:40.

Коментар

• Киро, демографията е дългосрочен процес и се самоподдържа. Най-големият брой родени е преди четиридесет години. Да говорим краткосрочно за демографията е глупост. Каквото и да се случи дава резултати след десетилетия.
      Ние сме най-бедните в Европа и ще продължим да бъдем още доста време. Предполагам не вярваш в чудеса. За мен е важно, че скъсяваме разликата непрекъснато. Аз си спомням много добре мизерията и хиперинфлацията 1996-1997 година. Това си беше брутална бедност и мизерия. Доходите растат с около десет процента годишно, което хич не е зле. Според мен докато икономиката се подобрява борсата ще расте. Стигнем ли мечтаното състояние, когато сме сред най-богатите нации в света по доход на глава от населението и ще дропне. Все пак ние не сме бачкатори, които разчитат на заплата а сме свързани с капитала. Ние ще спечелим от пътя на забогатяването и ще продадем факта на забогатяване. Това много добре го осъзнаваш защото иначе щеше да имаш немски а не български акции.
      ​Действията ти са като на оптимист за българската икономика и затова не разбирам защо ако се каже нещо хубаво го приемаш за лична обида. Никога не съм отричал, че има проблеми в държавата, но въпреки тях се случват и хубави неща. При това доста.
      Лека нощ. Разговора е изначално безсмислен и просто няма смисъл да се води поради липса на допирна точка. Според мен въпреки проблемите се случват и добри неща. Според теб заради проблемите не може да се случат добри неща. Аз говоря за икономика а ти за политика. Аз отказвам да говоря за политика а ти за икономика. Просто няма смисъл от комуникацията. Губим си времето.

Коментар

• 4Д, ти пак не ми отговаряш на въпросите за доходите и демографията..Какво като за няколко години ръста ще бъде 3-4% .С какво се е подобрило положението на народа ни икономически- доходи и благосъстояние....Не сме ли все още най- бедните в ЕС..Значи проценти има, а доходи няма..Ти смяташ ли , че е нормално това..Ами Вие се сравнявайте с твоя приятел със страните по- зле от Нас , но нали слушате Началниците и сме в ЕС..Можеш ли да обясниш, като са много 4% защо бягат толкова хора всяка година от БГ..Ходят даже да работят и Чехия и Словакия..

Ти ме подсещаш пък за това , че твърдеше, че на базата на твоите прогнози за ръст на икономиката преди 4 години СОФИКС щеше да стане 1000 пункта..Радва ме, че имаш голям напредък и вече разбра , че истинската икономика, която се измерва и от Фондовата борса не е като стъкмистиката и лъжите на политиците..Можеш ли да прогнозираш колко години гарантираш този ръст от 4% и кога няма да сме най- бедните в ЕС..Хората това ги интересува.
        За БФБ имаш ли прогноза..Кога най - после ще стигнем заветните 1000 пункта..Тази година чакаш ли ги..Или ти вече се радваш на невъзможните все още 800пункта..

Кефя се как се криеш зад някакви цифри и не виждаш истинските проблеми, ама няма да казвам защо е така..Вие си знаете къде и на кого служите..

http://laval.blog.bg/lichni-dnevnici...voboda.1571213

Медийната свобода

А това според тебе важно ли е за Икономиката..
        Last edited by Kiro; 08.10.2017, 02:19.

Коментар

• Киро, когато бях студент четох статстика, че по доходи изоставахме три пъти спрямо Хърватска и шест пъти спрямо Словения. Как да ги минем, като те ни водеха две обиколки по трасето.
          Обаче се кефя на революцията в мисленето ти. Преди три години твърдеше, че 2,5% ръст на БВП е невъзможен а сега, че 3,7% е безумно малко. Какво промени мнението ти, че се лашкаш толкова много? Всичко сочи, че скоро ще мине 4 процента ръст и предполагам леко ще се успокоиш. Все пак е много над невъзможните 2,5 процента от преди три години.

Коментар

• Трима с 8 Ника си мислят, че ще предизвикат апокалипсис на БФБ. Ха-ха-ха-ха!

Коментар

• http://www.investor.bg/evropa/334/a/...-syiuz-173646/ ЕБВР: Източна Европа няма скоро да настигне Европейския съюз

4Д , как мислиш ние дали сме в Източна Европа..Дали можем да се сравним икономически с Чехия , Словакия, Полша..Според тебе с тези темпове кога ще се изравним според тебе поне с тях по доходи..
              Last edited by Bond009; 08.10.2017, 01:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Като се замисля сякаш аз съм единственият с един ник в този форум.
                Не си! Но си един от малцината разумни хора, които продължават да водят дискусия с многониковата неграмотна олигофрения. Едновременно е достойно за респект, но в същото време е напълно лишено от смисъл.
                Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• 4Д, аз твоят възторг от управляващите не мога да го разбера на базата на най - ниските доходи в ЕС,най - голямата бедност в ЕС и най- високата корупция и липса на свобода на медиите..Пенсии от 100евро и заплати от 200 евро..Целта на икономиката не е хвалбите на Политиците, а БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА НАРОДА- ДОХОДИ И ДЕМОГРАФИЯ..Разбира се , че свободите и демокрацията са пряко свързани със икономическото развитие и благоденствието на народите..Примери от САЩ, Канада , Австралия до Скандинавия..Тези 4% ръст са смешни спрямо нивото ни- трябват ни по 6% годишно за да се доближим до нивото на ЕС след 35-40г. Посочвам ти едно мнение за резерва и донякъде съм с съгласен с твърденията на много икономисти, че най верният показател за икономиката - нетърпящ лъжи и манипулации е демографията..Друг показател са чуждите инвестиции , за които както неведнъж сме спорели са мечтани от всички и у нас неглижирани и скрита липсата им..

Нещо не е наред с фискалния резерв на България.

Надуването на фискалния резерв с взети заеми е подвеждащо и недалновидно.
                  Емитирането на нов дълг и включването му в резерва, води до неговото изкуствено повишаване. По тази причина е коректно тези суми да не се водят към резерва, защото структурата на резерва дава яснота за това колко е всъщност размерът му. На практика през последните 3 години България емитира нов външен дълг и насочи голяма част от валутните средства към резерва, който нарасна с почти величината на самия дълг.

Поради драстичния спад на инвестициите към момента се оказва, че реално фискалният резерв може да се пълни отново от заеми, като другия източник до 2020 година остават прихващанията от плащанията на фондовете на Европейския съюз. Добре би било в резерва да не се включват заемите и вземанията от фондове на Европейския съюз, като тези суми да не се водят към резерва и да се предприеме друг подход.

Нека за оценяването на фискалния резерв да се приспадат, както бъдещите вземания от Европейския съюз, така и сумите, постъпили от емитирането на нов дълг. Защото фискалният резерв трябва да се пълни основно с приходи от приватизация, концесиониране и бюджетни излишъци, а не с еврофондове и нови заеми.

Румен Гълъбинов

Коментар

• Киро, последните години са като всички други. Случиха се много добри и много лоши неща. В общи линии най-хубавото е безпрецедентният деливъридж в българската икономика. Не само се изпусна балона, но се натрупаха и резерви. При това доста големи. Може би най-голямата разлика с Румъния е, че ние провеждаме доста консервативна политика. Те дават газ до дупка с бюджетен дефицит от три процента. Като се замисли човек долу горе може да се обоснове тази политика. БВП ще расте по-бързо от дълга и така въпреки трупането на нов тежестта му няма да нараства. Така ускоряват доста процеса на забогатяване. Нашата стратегия на по-бавно и по-сигурно ми е съвсем леко консервативна. От друга страна до някъде разбирам управляващите. Що глупости се изписаха за дългова спирала. Да не говорим за глупостите на тема 16 милиарда. Та да кажем нашето правителство реши да направи румънската стратегия с 3 процента бюджетен дефицит. Същите които хвалят Румъния ще ревнат срещу България. Та ми е интересно как би изглеждал ръста на нашия БВП и дали би минал румънския при техните дефицити?
                    Понеже обвиняваш всеки, който каже нещо хубаво за българската икономика за гербаджия ще ти кажа какво не ми харесва в държавата. Демокрацията не може да работи в среда, където няма критично мислене и свобода на словото. При тези условия тя се изражда. За съжаление медийният монопол отравя обществото. При нас проблема е доста напреднал и може би необратим. Лошото е, че и на запад се прокрадва с известно закъснение. Докато там канала са социалните медии, то тук са заразени и основните. А падне ли демокрацията и там съпротивителните ни сили срещу злото ще намалеят.
                    В общи линии споровете ни винаги са били от принципни позиции. Според теб заради проблемите в обществено политическия живот не може да се случи нищо хубаво в икономиката. Според мен въпреки тях ще растем по-бързо от еврозоната с години докато достигнем 70 процента от средното за тях. Но тъй като и те ще растат може да изкараме и около 20 години с около 4 процента растеж. Естествено може да се мине на лек дефицит до един процент от БВП и да се налее в образование и инфраструктура. Тогава ръста ще гони пет процента. А започне ли да се трупа отново частен дълг, то над пет процента ръст няма да е невъзможно.
                    Ключовото нещо за повишеният растеж беше спада на цената на горивата. Обаче заради промеждутъка между двата периода на еврофондовете усвояемостта през последните 12 месеца беше по-ниска. Вероятно в следващите 12 месеца отново приноса им плавно ще почне да се покачва. След 2020 ще има нов силен тласък за икономиката ни в следствие на глобалното проникване на ВЕИ и електро автомибилите. Доста интересна опция е газхидрата в Черно Море, но това може да се случи най-рано след 2025 година.
                    Та наскоро един приятел ми каза, че само българите се обиждали ако им кажеш, че имало и по-зле от тях.
                    Като се замисля сякаш аз съм единственият с един ник в този форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

maverik, обясни за бруленето.
                      Едно време тук имаше един ник - Martingale ... та, той описваше нещата като Дядо Коледа, ама в по-суров вариант... по-грубоват... и не остана много за подсказване...

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Не знам дали само ще се дава...??? Дали, няма да има едно яко брулене...?!? А меца снега я изненада тази година... Глад не се спира!

п.п. Да Ъпнем оптимизЪма...
                        maverik, обясни за бруленето.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Как е, пестиме ли от закуски, да дадеме нещо на мечкaта от понеделник !?!?! Както се казваше "Дайте да дадеме"
                          Не знам дали само ще се дава...??? Дали, няма да има едно яко брулене...?!? А меца снега я изненада тази година... Глад не се спира!

п.п. Да Ъпнем оптимизЪма...

Коментар

• Протокол,Ами с Черешаря и БХ няма да стане- няма да дойдат на БФБ чуждите..Те ясно дадоха сигнали- нито ще видим Шенген , нито Еврозона..Следващите две години дали ще са загубени..И после ново броене..А както коментират по до доло идва и поредната световна криза..За съжаление Кой и Черешаря спряха всичко за 10 години..Време изгубено и полезно само за корумпираните кирадци..

Коментар

• Лобос., amigo, Oye Como Va!?(Y)!? когато мечото сърце се разтупти - и зимата се забавя https://www.youtube.com/watch?v=BM3-Sb14eT8
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Как е, пестиме ли от закуски, да дадеме нещо на мечкaта от понеделник !?!?! Както се казваше "Дайте да дадеме"
                                Вънка сняг вали ,нашата меца няма ли да спи

Коментар

Working...
                                X