IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ситуацията с българската икономика през последните години може много лесно да бъде показана със следният линк.
    http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...s_ned_m_bg.xls
    Мисля, че коментара е излишен. Кредитният балон до 2009 ясно ли личи и последвалият деливъридж.
    Лека и доходна.

    Коментар


    • Спри да се излагаш де..Все пак си в икономически форум..Сравняваш най- бедната страна в ЕС с най развитата икономика в света..

      Икономически растеж на САЩ от над един трлн. долара



      Смятаме, че ще има икономически растеж от над един трлн. долара. поради което мисля, че данъчната реформа ще се изплати, посочи американският финансов министър Стивън Мнучин. Въпреки това Министерството на финансите вероятно ще се наложи да поиска от Конгреса повече пари, за да изпълни плановете си за нейното осъществяване, съобщава Ройтерс.

      По този начин Мнучин сякаш отхвърли прогнозите на Съвместния комитет по данъчно облагане, че гласуваното съкращаване на данъците ще увеличи дефицита на САЩ с между 1,1 и 1,5 трлн. долара в рамките на следващото десетилетие.

      Според него, за целите на бизнес моделирането финансовото министерство залага годишен ръст от 2,9% на американката икономика, но мислим, че можем да стигнем до ръст от три по вече процента.

      Стивън Мунчин също така посочи, че Министерството на финансите обсъжда с Конгреса допълнителни средства за подпомагане на прилагането на данъчния план, който намалява лихвите за бизнеса и за отделните лица, но в същото време съкращава значително и досегашни отстъпки, като тези за държавните и местните данъци и за ипотечните лихви. Ние ще наемем значителен брой хора, за да помогнем за прилагането на данъчната реформа, отбеляза той.

      Финансовият министър повтори, че е необходимо Конгресът да вдигне тавана на дълга все път, когато правителството стигне близо до законоустановения лимит на заемите. Той добави, че не вярва, че Конгресът ще позволи на правителството да затвори временно, когато изтече настоящия краен срок за вдигане на дълговия таван на 19-и януари.

      Запитан относно рисковете, свързани с криптовалутите като биткойна, които през последните месеци поскъпнаха неимоверно, Стивън Мнучин отговори, че Министерството на финансите е създало работна група за наблюдение на тези валути чрез Междуведомствен съвет за финансова стабилност, информира economynews.bg.

      Основната ми грижа е да не се позволи на криминалните и терористични организации да използват криптовалутите, за да вършат лоши неща, каза той.

      Мнучин допълни, че ще работи с останалите страни от Г-20, за да се популяризират американските правила, които изискват от емитентите на биткойни да знаят и да проучват своите клиенти, подобно на изискванията за нормалните банкови дейности. Едно от нещата върху които ще работим с Г-20 е да се уверим, че това няма да се превърне в нещо като швейцарска банкова сметка, посочи той, визирайки криптовалутите.

      Финансовият министър на САЩ изрази загриженост по въпроса, дали потребителите напълно разбират рисковете от инвестиране в биткойни.

      Що се отнася до централните банки, които обмислят да започнат да тиражират дигитални вместо физически валути, Мнучин каза: Федералният резерв и ние не мислим, че на този етап има нужда от подобно нещо.
      Last edited by Kiro; 18.01.2018, 11:39.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Много са зле с Тръмп, нови рекорди на Борсата и в икономиката..Тук за 11години на какво ниво е БФБ.. Тук няма корупция, само се крадат банки за 4-5 милиарда..
        И нови нива да дълга.С печатане на пари и трупане на дългове всеки може.Но ще дойде време га пихме пяхме,кога плащаме ревахме.Не са вече единствената суперсила.Ще има Ведов ден.
        Ако погледнеш цифрите и тук със БХ, ШИШИ и ЧЕРЕШКО има ръст на БВП,БФБ върви на горе,намалява безработицата.Друг е въпроса,че без тях би било по успешно....но ние сме си ги избрали/не визирам мен или теб/,но сме демокрация-повечето явно са ги искали...

        Коментар


        • Много са зле с Тръмп, нови рекорди на Борсата и в икономиката..Тук за 11години на какво ниво е БФБ.. Тук няма корупция, само се крадат банки за 4-5 милиарда..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            В САЩ имат ли БХ, ШИШИ и ЧЕРЕШКО..
            По зле са-имат Тръмп,ФЕД. И нали знаеш ,че където има пари има мошенници.Май в САЩ парите са повечко от тук.Там корупцита е узаконена.Нарича се лобист.

            Коментар


            • В САЩ имат ли БХ, ШИШИ и ЧЕРЕШКО..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                САЩ пак къртят мрака, да видим ние как сме днес?!


                https://www.youtube.com/watch?v=kKAoA6la5nk

                Коментар


                • САЩ пак къртят мрака, да видим ние как сме днес?!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение

                    хауууууууууууу чи хуйчко паднала софкесата от бомбата ми . а как хвърчеше само всичко . хяхяхяхяя а
                    Ти хубаво си дрънкаш за бомбата, ама я кажи как точно го изшорти Софикса?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Steel Разгледай мнение
                      Пазарна капитализация на БФБ гледам е 9 747 136 352 BGN.
                      А само преди една седмица беше над 23 млрд. лв.
                      Най-скъпата компания на Българска фондова борса - Кепитъл Консепт Лимитед АД, ще бъде преместена за търговия на Алтернативен пазар BaSE.

                      Това се налага поради неизпълнение на изискването на чл. 6, ал. 2, т. 2 от Част III, Правила за допускане до търговия, а именно: „За последните 6 месеца средномесечният брой на сключените сделки на борсата да е по-голям от ...

                      Last edited by RUBLA; 17.01.2018, 21:56. Причина: Линк към конкурентна медия.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Steel Разгледай мнение
                        Пазарна капитализация на БФБ гледам е 9 747 136 352 BGN.
                        А само преди една седмица беше над 23 млрд. лв.
                        Сега е реално преди ....

                        Коментар


                        • Пазарна капитализация на БФБ гледам е 9 747 136 352 BGN.
                          А само преди една седмица беше над 23 млрд. лв.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                            Късо от бомбата на 717.7777 бе еврейчета
                            хауууууууууууу чи хуйчко паднала софкесата от бомбата ми . а как хвърчеше само всичко . хяхяхяхяя а

                            Коментар


                            • https://www.investor.bg/centralna-i-...internal_links

                              Коментар


                              • След кошмарната нощ, която преживя, биткойнът продължава да се колебае около нивата от 11 000 долара за брой, след като по време на азиатската търговия се срина с 26%, съобщава Bloomberg. Обезценяването на най-голямата по пазарна капитализация криптовалута продължава на фона на нарастващите намерения на регулатори от целия свят да въведат правила, които да ограничат разрастването на индустрията на криптовалутите.
                                The strongest stand last.

                                Коментар

                                Working...
                                X